آش دوغ تند و خوشمزه شهر ارومیه

این آش دوغ در ارومیه تند و با فلفل درست میشه

آش دوغ (عیران آشی)

مواد لازم برای آش دوغ:

  • ماست: 4 لیوان
  • بلغور: نیم پیمانه
  • برنج :4-5قاشق غذا خوری
  • گشنیز و اسفناج از هر کدام یک دسته متوسط و کمی‌ برگه چغندر ( برگ سیر هم میتونید اضافه کنید اگر میخواهید مثل آش دوغ سرعین باشه)
  • نخود : 1 پیمانه پخته
  • آرد : 1 قاشق عذا خوری
  • تخم مرغ : 1 عدد
  • نمک و فلفل

طرز تهیه آش دوغ ارومیه‌ای:

ماست رو برای 1-2 روز بزارید بیرون از یخچال تا بترشه و با آن مقداری آب دوغ درست کنید و با تخم مرغ و ارد خوب خوب هم بزنید میتوانید از مخلوط کن هم استفاده کنید.
گشنیز و اسفناج و برگه چغندر رو ریز خرد کنید و با نخود دم دست بزارید ” میتونید 1 پیمانه کلم پیچ پخته هم اضافه کنید ”
بلغور و برنج رو بپزید و دوغ رو بهش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا زمانی که بجوش بیاد نباید رها کنید چون امکان داره دوغتون ببره
بعد این که دوغ جوشید سبزی جات و نخود رو اضافه کنید و بزارید تا سبزیجات بپزد
میتونید 2-3 فلفل سبز نیمه تند رو هم از وسط ببرید و به آش دوغ اضافه کنید و بعد از پخت بهش نمک و فلفل بزنید.

همچنین بدانید!

این آش دوغ در ارومیه تند و با فلفل درست میشه و بعضی ها به سبزیهای آش، کلم هم اضافه میکنن. در اردبیل برگ سیر فراوون میریزن توش . توی بعضی جاها آش دوغ زرد رنگ هم درست میکنن , در بعضی شهرا روش نعناع داغ میریزن در بعضی جاها روش گوشت قلقلی میریزن . بعضی جاها با مربای آلبالو میخورن و بعضی جاها باقالی میریزن توش. دیدم بعضی توش خامه فراوون هم میریزن و …

خواص دوغ:
دوغ نام گونه‌ای نوشیدنی لبنی است که از ترکیب آب و ماست به دست می‌آید.
دوغ تأمین کننده یک چهارم نیاز روزانهٔ بدن به کلسیم و حاوی ویتامین‌های ب۲ و ب۶ و ب۱۲ است و از این رو قوی‌کننده استخوانها می‌باشد.
وجود باکتری‌های مفیدی چون استرپتوکوکوس، ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگارس در دوغ اثرات بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش دارد و مانع رشد ارگانیسمهای مضر می‌شوند.

• ارومیه یکی از کلان‌شهرهای ایران، مرکز استان آذربایجان غربی و شهرستان ارومیه در شمال غربی ایران که در منطقه آذربایجان واقع شده است.

برچسب ها

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close