آشپزی

آش دوغ تند و خوشمزه شهر ارومیه

این آش دوغ در ارومیه تند و با فلفل درست میشه

مواد لازم:

ماست: 4 لیوان
• بلغور: نیم پیمانه
برنج: 4 یا 5 قاشق غذا خوری
• گشنیز و اسفناج از هر کدام یک دسته متوسط و کمی‌ برگه چغندر (برگ سیر هم میتونید اضافه کنید اگر میخواهید مثل آش دوغ سرعین باشه)
نخود: 1 پیمانه پخته
• آرد: 1 قاشق عذا خوری
تخم مرغ: 1 عدد
نمک و فلفل

طرز تهیه:

ماست رو برای 1-2 روز بزارید بیرون از یخچال تا بترشه و با آن مقداری آب دوغ درست کنید و با تخم مرغ و آرد خوب خوب هم بزنید. میتوانید از مخلوط کن هم استفاده کنید.
گشنیز و اسفناج و برگه چغندر رو ریز خرد کنید و با نخود دم دست بزارید (میتونید 1 پیمانه کلم پیچ پخته هم اضافه کنید).
بلغور و برنج رو بپزید و دوغ رو بهش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا زمانی که بجوش بیاد نباید رها کنید چون امکان داره دوغتون ببره.
بعد این که دوغ جوشید سبزی جات و نخود رو اضافه کنید و بزارید تا سبزیجات بپزد.
میتونید 2-3 فلفل سبز نیمه تند رو هم از وسط ببرید و به آش دوغ اضافه کنید و بعد از پخت بهش نمک و فلفل بزنید.

توجه:
این آش دوغ در ارومیه تند و با فلفل درست میشه و بعضی ها به سبزیهای آش، کلم هم اضافه میکنن. در اردبیل برگ سیر فراوون میریزن توش . توی بعضی جاها آش دوغ زرد رنگ هم درست میکنن , در بعضی شهرا روش نعناع داغ میریزن در بعضی جاها روش گوشت قلقلی میریزن . بعضی جاها با مربای آلبالو میخورن و بعضی جاها باقالی میریزن توش. دیدم بعضی توش خامه فراوون هم میریزن و …

خواص دوغ:
دوغ نام گونه‌ای نوشیدنی لبنی است که از ترکیب آب و ماست به دست می‌آید.
دوغ تأمین کننده یک چهارم نیاز روزانهٔ بدن به کلسیم و حاوی ویتامین‌های ب2 و ب6 و ب12 است و از این رو قوی‌کننده استخوانها می‌باشد.
وجود باکتری‌های مفیدی چون استرپتوکوکوس، ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگارس در دوغ اثرات بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش دارد و مانع رشد ارگانیسمهای مضر می‌شوند.

• ارومیه یکی از کلان‌شهرهای ایران، مرکز استان آذربایجان غربی و شهرستان ارومیه در شمال غربی ایران که در منطقه آذربایجان واقع شده است.

به این مطلب امتیاز دهید
برچسب ها
انواع آش دوغ غذاهای ارومیه ای
کانال تلگرام بیگ والت

نظرات کاربران

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن