طرح احداث و راه‌اندازی یک واحد مرغداری صنعتی

احداث مرغداری مکانیزه و صنعتی

آموزش مرغداری, مرغداری صنعتی کوچک, مرغداری چیست؟, هزینه احداث مرغداری, راه‌اندازی مرغداری کوچک, سود مرغداری

مرغداری صنعتی

مرغداری صنعتی از صنایع زیرمجموعه کشاورزی می‌باشد که در آن ضمن پرورش طیور از تولیدات آن اعم از گوشت و تخم مرغ استفاده می‌شود.

برای داشتن یک واحد صنعتی مرغداری موفق و سودده باید ظرفیت ۱۵ تا ۲۰ هزار قطعه‌ای را در نظر گرفت.

به پرورش مرغ در ابعاد بزرگ صنعتی و سنتی مرغداری میگویند.
در مرغداری میتوانید به پرورش مرغ گوشتی ، پرورش مرغ تخمگذار و حتی پرورش مرغ بومی بپردازید.

زمین و ساختمان مورد نیاز مرغداری

زمین مرغداری

هر واحد صنعتی بسته به نوع تولید و حجم تولیدات، به مقداری زمین نیاز دارد. اگر کسی بخواهد یک واحد مرغداری صنعتی احداث کند، حتما باید در خارج از شهر زمین تهیه کند.
به مراجعه‌کنندگانی که کمتر از ۱ هکتار زمین داشته باشند، اصلا مجوز داده نمی‌شود.
در یک هکتار زمین می‌توان یک واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای راه‌اندازی کرد.

جهت انتخاب زمین مناسب برای اجرا بایستی مواردی از قبیل: در دسترس بودن امکانات رفاهی مانند جاده های ارتباطی مناسب، نزدیکی برق، آب و … را مد نظر قرار داد و حتی الامکان سعی نمود تا زمین مورد نظر به گونه ای انتخاب گردد که سرمایه گذار جهت آماده سازی آن و تهیه امکانات کمترین هزینه را متحمل گردد.

مکان مورد نظر بایستی دارای حداقل ضوابط جهاد کشاورزی جهت اجرای پروژه باشد:
الف) داشتن حداقل فاصله یک کیلومتر با مراکز نگهداری دام و ماکیان گوشتی.
ب) داشتن حداقل فاصله دو کیلومتر با مراکز نگهداری دام و ماکیان داشتی.
ج) داشتن حداقل فاصله دو الی سه کیلومتری با مناطق مسکونی و مواردی از این قبیل که جهت احراز استعلام مثبت و صدور اجازه فعالیت از سوی سازمانهای ذیربط لازم می باشد.

زمین مرغداری باید حصار کشی شود.

ساختمان مرغداری

جهت نگهداری و پرورش مرغ عموماٌ سالنهای بسته ای در نظر گرفته می شوند که در طراحی آنها می توان شیوه های گوناگونی را به کار گرفت. هم اکنون یکی از رایج ترین مدلهای طراحی وساخت سالنهای مرغداری، سالنهای بدون پنجره یا اصطلاحا window less می باشند که در این نوع ساختمان کمترین میزان پنجره بکار رفته و معمولا هواکشهای بسیار بزرگ به همراه پدهائی که در دیواره های جانبی قرار می گیرند وظیفه تامین هوای مورد نیاز را به عهده دارند.

ابزارآلات گرمایشی و سرمایشی و تکنولوژیک (ماشین‌آلات) از دیگر ملزومات احداث ساختمان یک مرغداری است.

از لحاظ بهداشتی و کنترلهای دیگر نیز این نوع ساختمانها قابل کنترل تر می باشند.

به هر حال صرف نظر از نوع طراحی های انجام گرفته موارد دیگری نیز در نوع ساخت و سازها دخالت دارند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره داشت:
• نوع مصالح در دسترس
• نوع اقلیم و آب و هوای منطقه
• طول مدت فصل گرما و سرما
• میزان رطوبت
و مواردی از این قبیل که هرکدام به نوبه خود تاثیر به سزائی را در نوع طراحی و ساخت بناها خواهند داشت.

یک واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای احتیاج به ۲ سوله حدودا ۴۵ در ۱۵ متری دارد.

تهیه جوجه ها

حتماً قبل از تهیه و جوجه ریزی سالن را کاملا تجهیز و آماده کنید و موارد بهداشتی را هم رعایت کنید.

سعی کنید گله ی مادر تک سنی باشد و جوجه‌ها را از یک گله هم سن انتخاب کنید.
سعی کنید خودِ جوجه‌ها هم اختلاف سنی نداشته باشند و همه را در یک روز خریداری کنید.
حتماً جوجه باید دارای MG و SP و ST منفی باشد.
ترکیب جوجه های با سن و گله های مختلف کار درستی نیست.

تراکم جوجه‌ریزی

یکی از ضروریات اصلی رشد، حفظ سلامتی و کیفیت عمومی زیست و تامین فضای کافی برای هر پرنده می‌باشد. میزان فضای در نظر گرفته شده بستگی به مجموعه‌ای از فاکتورها نظیر: وزن طیور در هنگام کشتار، نوع سالن (باز و بسته)، شرایط آب و هوائی منطقه و فصل دارد.

تخلیه جوجه ها

طولانی شدن زمان تخلیه جوجه باعث دهیدراته شدن جوجه‌ها و در نتیجه افزایش تلفات و کاهش پتانسیل رشد می‌گردد.

توجه به کلیه نکات زیر هنگام جوجه ریزی لازم و ضروری است:
• مطمئن شوید که تحویل و توزیع جوجه‌ها در سالنها بطور صحیح انجام شده است. از انبار کردن جعبه‌های حاوی جوجه در منطقه مادر مصنوعی خودداری کنید.
• جعبه‌ها را به آرامی نزدیک به‌دان و آب در محدوده مادرهای مصنوعی تخلیه نمائید.
• جعبه‌های خالی را در یک طرف سالن‌ها جمع نمائید تا براحتی بتوانید آنها را به خارج از سالن انتقال دهید.
• جوجه‌ها باید سرزنده و شاداب و بدون نقص ظاهری باشند.
• جوجه‌ها بایستی در محدوده مادرهای مصنوعی قرار گیرند که روشنائی آنها از مادرهای مصنوعی و یا از لامپهای سالن که در بالای مادرهای مصنوعی هستند تامین می‌گردد.  در صورتی که سالن دارای شرایط قابل کنترل باشد محصور کردن طیور در محدوده مادر مصنوعی ضرورتی ندارد ولی در صورتی که تعداد جوجه‌ها کم باشد و همچنین در سالنهای باز مفید می‌باشد.

۱ الی ۲ ساعت پس از استقرار، وضعیت توزیع جوجه‌ها در زیر مادرهای مصنوعی و میزان دسترسی آنها را به آب و دان کنترل نمائید.

تجهیز سالن مرغداری

برای یک فضای ۱۰ هزار متری سه هیتر موردنیاز است. میتوانید از آبخوری و دانخوری های اتوماتیک استفاده کنید.

دانخوری

طول دانخوری زنجیری برای هر پرنده حداقل ۵/۲ سانتیمتر و تعداد دانخوری بشقابی برای ۱۰۰۰ قطعه ۲۰ـ ۱۸ عدد منظور شود.
حداقل یک ردیف دانخوری بشقابی برای هر ۵ متر عرض سالن لازم است.

دستگاه آسیاب میکسر یکی دیگر از تجهیزات موردنیاز است که انواع دانه‌ها را ترکیب کرده و غذای موردنیاز برای رشد مرغ‌ها را تهیه می‌کند.

فاصه بین دو دانخوری با دو آبخوری نباید بیشتر از 1.5 متر باشد.

آبخوری

این آبخوری‌ها قبل از جوجه ریزی بایستی با آب تمیز پرشده و درجه حرارت آب آبخوری‌ها باید حدود 20 درجه سانتی‌گراد باشد.

بر اساس استاندارها باید به ازای هر ۱۰۰۰ قطعه جوجه  در محدوده مادرهای مصنوعی ۱۰ ـ ۸ عدد آبخوری آویز ثابت و 6 عدد آبخوری کمکی کوچک کله‌قندی و یا پلاستیکی، یعنی جمعا ۱۶ ـ ۱۴ عدد آبخوری در نظر گرفته شود. تقریباً 48 ساعت پس از جوجه‌ریزی باید آبخوریهای کمکی جمع شوند.

آب خوری‌ها روزی 3 بار شستشو و آب آن‌ها عوض شود.

بستر

سبوس برنج، پوشال چوب، کاه، ماسه و بستر مقوایی انواع بسترهای مورد استفاده در مرغداری‌ها هستند.

بستر با کیفیت خوب دارای ۳۵ـ۳۰ درصد رطوبت می‌باشد. ارتفاع بستر ۷ـ۵ سانتیمتر توصیه شده است هیچگاه بستر قدیمی را مجدداً استفاده نکنید. همیشه بستر قدیمی را خارج و برای هر نوبت جوجه‌ریزی از بستر تازه و جدید استفاده نمائید.

رطوبت و تهویه

رطوبت نسبی سالن باید ۷۰ ـ ۵۰ درصد باشد، رطوبت سالن باعث حفظ کیفیت بستر شده و از خشک شدن زیاد بستر و ایجاد گردوغبار جلوگیری می‌کند. رطوبت بالاتر را باید با افزایش تهویه کاهش داد.

بهداشت

شستشو و ضدعفونی كردن سالن های مرغداری، شستشو و ضدعفونی لوازم و تجهیزات و پاكسازی و شستشو و ضد عفونی محوطه فراموش نشود.
شبكه آبرسانی هم باید شستشو و ضد عفونی شود.

تاسیسات و ساختمانهای اصلی و جانبی مرغداری صنعتی

سالن های پرورش و نگهداری
اتاق سرویس
انبار نگهداری دان و نهاده ها
انبار نگهداری دارو، واکسن و مکمل ها
انبار لوازم و تجهیزات
سیستم‌های تهویه
سیستم‌های حرارتی و برودتی
منابع تامین آب مصرفی (محل حفر چاه آب و استقرار منبع ذخیره آب و مسیر شبکه آب آشامیدنی)
ساختمان اداری و پرسنلی
رختکن و سرویس‌های بهداشتی
حوضچه های ضدعفونی
محل استقرار کوره لاشه سوز
محل استقرار کود خشک کن
اتاق کالبد گشایی
محل استقرار ژنراتور (موتورخانه)
اتاق دود و ضد عفونی
سیستم جمع آوری و هدایت فاضلاب
منبع سوخت
پارکینگ

مجوز مرغداری صنعتی

مرحله اول تهيه طرح توجیهی فنی با رعايت کليه ضوابط فنی و قانونی است.

مرحله بعد تهيه نقشه جانمائی ساختمانها و تأسيسات است.

بعد از آماده کردن همه چیز با مراجعه به واحد امور دام شهرستان و ارائه درخواست به همراه مدارک فوق و تشکيل پرونده و ادامه مراحل باقیمانده طبق دستور و نظر واحد امور دام جهاد کشاورزی شهرستان

مجوز یک واحد مرغداری صنعتی ۲۰ هزار قطعه‌ای ۲ تا ۳ میلیون تومان هزینه دارد.

خلاصه طرح احداث مرغداری صنعتی

طرح احداث یک واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای
اشتغالزایی: 2 تا 5 نفر
زمین مورد نیاز: ۱ هکتار
سرمایه در گردش:  ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون
سرمایه گذاری کل: ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان
بازگشت سرمایه: هر دو ماه یک بار

امتیاز شما به این مطلب
[votes: 1 Rating: 5]
ما را در تلگرام دنبال کنید ما را در اینستاگرام دنبال کنید
برچسب ها
نمایش بیشتر

تبلیغات

تبلیغات 1

دستگاه جوجه کشی حرفه ای

دستگاه جوجه کشی حرفه ای Easy Bator 6 نمونه متفاوت در صنعتی جوجه کشی کشور ، مناسب برای جوجه کشی از پرندگان زینتی و گران تخم.کیفیت جهانی با راندمان جوجه کشی عالی و قیمت مناسب عرضه در فروشگاه اینترنتی EIG-SHOP.

تبلیغات 2

دستگاه جوجه کشی خارجی

فروش ویژه دستگاه جوجه کشی خارجی ، ساخت کره جنوبی در مدل ها و ظرفیت های مختلف مناسب برای جوجه کشی از تمامی پرندگان و خزندگان تخم گذار اهلی و زینتی با راندمانی فوق العاده عرضه در فروشگاه اینترنتی EIG-SHOP.

پربازدیدترین مطالب این بخش

دیدگاه بگذارید

  اشتراک در  
اطلاع از
بستن