احداث سردخانه, یک فرصت سرمایه ‌گذاری

احداث سردخانه ، سرمایه‌ای در سرما

احداث سردخانه

شاید برای شما هم این پرسش مطرح شده باشد که چگونه تولیدات کشاورزی و دامی مازاد بر نیاز بازار مصرف برای مدت زمان طولانی‌تری نسبت به زمان طبیعی آن نگهداری می‌شود و چه فرآیندی انجام می‌شود تا این‌گونه تولیدات بتوانند با کمترین میزان ضایعات و با همان تازگی اولیه به دست مصرف‌کنندگان برسند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دریک آنلاین، پاسخ این پرسش را باید در صنعت سردخانه‌داری جست‌وجو کرد؛ صنعتی که در ایران دارای قدمتی تقریباً ۵۰ساله است و نقش بسیار زیادی در تأمین به موقع مایحتاج غذایی جمعیت کشور ایفا می‌کند. احداث سردخانه

احداث سردخانه ها

در حال حاضر دو نوع سردخانه در کشور داریم. یکی سردخانه‌های بالای صفر درجه و دیگری زیر صفر درجه است. سردخانه‌های بالای صفر درجه برای نگهداری میوه، سبزی، گل و خشکبار به کار برده می‌شوند و در سردخانه‌های زیرصفر درجه نیز مواد پروتئینی از جمله گوشت مرغ، ماهی و خرما نگهداری می‌شود.
زمان نگهداری کالاها در سردخانه‌ها: معمولاً از زمان ورود این محصولات به سردخانه‌ها تا زمان خارج شدن آنها زمان زیادی سپری نمی‌شود، اما به‌طور متوسط این زمان از دو ماه تا پنج ماه و متناسب با بازار مصرف آنها تعیین می‌شود که در حال حاضر اکثر سالن‌های سردخانه‌ها در اجاره بنکداران مواد‌غذایی و تجار عمده واردکننده قرار دارد.

سردخانۀ زير صفر را مي توان براي نگهداري نگهداري محصولاتي كه نياز به سردخانه با دماي بالاي صفر دارند؛ تنظيم نمود. اما اينكه بخواهيم دماي يك سردخانۀبالاي صفر را به زير صفر برسانيم ، امري بسيار دشوار است و ريسك زيادي مي طلبد و شايد هم ناممكن باشد؛ چراكه كمپرسور، فشار زيادي را متحمل مي شود.

انواع سردخانه

سردخانۀ گمركي: از اين گونه سردخانه ها براي نگهداري موقت محصولات و مواد غذايي استفاده مي شود.

سردخانۀ ذخيره اي: اين گونه سردخانه ها مخصوص نگهداري مواد غذايي است كه دولت براي شكستن قيمت هاي بازار يا اعمال سياست هاي ديگر از آن استفاده مي كند و بطور كل، براي نگهداري مواد غذايي اي كه مالكيت آن ها متعلق به دولت است، استفاده مي شود.

سردخانۀ كوچك: اين سردخانه ها، كارخانه هاي كوچك يخ سازي هستند و براي توليد يخ از آن ها استفاده مي شود.

سردخانۀ عمومي: در اينگونه سردخانه ها، مردم، توليد كنندگان و متصديان بخش خصوصي، مواد غذايي توليدي خود يا موادي كه در فصول ارزاني خريداري نموده اند را نگهداري مي كنند و بدين ترتيب سود عظيمي را شامل خود كرده و از دور ريز محصول تا حدي جلوگيري مي كنند. احداث سردخانه

تجربه سردخانه داری

حمید فروتن یکی از افرادی است که در استان گیلان به کار سردخانه‌داری مشغول است. وی که از باغداران این منطقه هم است، همزمان با فعالیت در بخش کشاورزی و تولید مرکبات و با احساس نیاز به وجود مرکزی برای حفظ و نگهداری محصولات باغی خود در سال ۱۳۸۵ اقدام به ایجاد سردخانه‌ای در زمینی به وسعت ۵ هزار متر مربع کرد.
این سردخانه دومنظوره دارای ظرفیت ۳هزار تن انواع محصولات باغی و قابلیت نگهداری ۳۰هزار عدد سبد ۲۰کیلویی و دارای شش سالن بالای صفر درجه و یک سالن زیر صفر درجه و یک باسکول ۵۰تنی دیجیتال است که با سرمایه اولیه ۴میلیارد ریال احداث شد.

در ابتدای تاسیس این مرکز بیشتر فعالیت‌های سردخانه، پذیرش و نگهداری محصولات درختی همچون پرتقال، نارنگی و نارنج بود که در همان منطقه تولید می‌شد. در فاز بعدی و شروع به کار سوله زیر صفر آن خدمات‌رسانی به ماهیگیران جهت نگهداری انواع ماهی و همچنین مرغداران منطقه نیز به فعالیت‌های این مرکز افزوده شد. همراهی شورایاران محلی و شهردار منطقه برای توسعه راه مواصلاتی این سردخانه یکی از بزرگ‌ترین اقداماتی بود که برای رشد و توسعه این مرکز اهمیت بسزایی داشت.
همچنین مساعدت سازمان آب و فاضلاب منطقه و اداره برق برای تکمیل تاسیسات مورد نیاز، شرکت را در رسیدن به برنامه‌ها و طرح‌های اولیه یاری کرد. همزمان با فعالیت این مرکز خدمات‌دهی به کشاورزان استان‌های همجوار نیز در دستور کار قرار گرفت و در مقاطعی حتی سیب‌کاران آذربایجانی نیز برای سپردن محصولات‌شان به این سردخانه با آقای فروتن قراردادهایی را منعقد کردند. احداث سردخانه

رعایت استانداردها

یکی از شیوه‌های بسیار موثر در حفظ تازگی و طراوت محصولات در سردخانه‌ها رعایت بسته‌بندی در جعبه‌ها و کارتن‌های در نظر گرفته شده برای ارسال به بازار مصرف است. این چیدمان باید به‌گونه‌ای باشد که هوای مطلوب و یک‌دست به‌صورت متناسب در تمام سطوح این محصولات قابل انتشار باشد.
مناسب‌‌ترین حالت استفاده از فضای اتاق‌های نگهداری سردخانه معادل ۲۰۰ تا ۲۵۰کیلوگرم در هر متر مکعب باید باشد. که فاصله سطح بالایی جعبه‌ها نیز نباید از سقف ۶۰سانتی‌متر و از دیوارها ۱۵سانتی‌متر کمتر باشد.

هزینه های راه اندازی و نگهداری

علت اینکه در این بخش سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است و همچنان به تعداد بیشتری از این نوع سردخانه‌ها نیازمند هستیم: برای ایجاد یک سردخانه ۱۰ هزار تنی بالغ بر ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان سرمایه نیاز است. در حال حاضر یک سردخانه ۲۰ هزار تنی در طول روز برای مرطوب نگه داشتن میوه‌ها به ۸۰ هزار لیتر آب در روز نیاز دارد و همچنین برای ایجاد یک فضای برودتی مناسب نیز به‌طور متوسط ماهانه ۸ تا ۱۵ میلیون تومان هزینه برق خواهد داشت. احداث سردخانه

برچسب ها

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close