طرح توجیهی و فرصت های سرمایه‌گذاریکارآفرینی

اصول پرورش قارچ دکمه ای و صدفی

شیوه پرورش قارچ دکمه ای، صدفی و انواع قارچ ها

محل تبلیغات شما

اصول پرورش قارچ خوراکی

پرورش قارچ عملی است که با عمل صحیح، منجر به موفقیت خواهد شد. دانش و اطلاعات اندک برای این کار تولیدی کافی نیست.

اگر کسی با اطلاعات ناکافی پای بر این عرصه گذارد، یا خود و یا مصرف کنندگان را دچار مشکل میکند.

برای پرورش قارچ خوراکی سه اصل اساسی وجود دارد که به کمک آنها میتوان در این کار موفق شد؛ این سه اصل عبارتند از:

تهیه بذر خوب، آشنایی با روش صحیح پرورش قارچ و به دست آوردن بازارهای خوب و مطمئن

به یاری این سه اصل مهم، موفقیت در امر پرورش قارچ تا حدود زیادی دست یافتنی خواهد بود.

اصول پرورش قارچ خوراکی

بذر خوب:

بذر خوب همانند یک ستون ساختمان است که اگر خوب و محکم ساخته شود، میتوان به استحکام کل بنا امیدوار بود گام نخست در امر پرورش قارچ تهیه بذری خوب و با کیفیت مناسب است.

این بذر باید باتوجه به نوع و شرایط آب و هوای منطقه پرورش، زمان پرورش و ذائقه مردمی که از محصولات استفاده میکنند، گزینش شود.

خصوصیات یک بذر قارچ خوب:

1- توده بذرقارچ کاملاً سفید و شبکه میسیلیومی اطراف تمامی دانه ها را پوشانده باشد.
2- رنگ اسپان تازه ( بذرقارچ ) سفید است، اگر قهوه ای بود نشانه کهنه و مانده بودن بذرقارچ است.
3- توده بذر قارچ بایستی فاقد هر گونه کپک و لکه های رنگی باشد.
4- بوی ترشیدگی ندهد.

انتخاب بد مطمئناً منجر به بروز معضلاتی در امر پرورش و فروش قارچ خواهد شد.

پرورش صحیح:

داشتن امکانات و مواد اولیه مناسب به همراه اطلاعات کافی، میتواند تولیدی خوب را نوید بخشد.

پرورش قارچ کاری نیست که بتوان آن را بدون داشتن هیچ گونه پیش زمینه ای عملی یا علمی یا حتی یکی از آنها محقق ساخت. خواندن کتب و جزوات آموزشی، به تنهایی نمیتواند از یک فرد تازه کار، پرورش دهنده ای موفق بسازد.

بلکه این امر زمانی امکان پذیر است که وی، علاوه بر کسب اطلاعاتف به طور عملی نیز در این زمینه فعالیت کند.

همچنین بازدید از سالن های پرورش قارچ نیز میتواند در ایده دهی به افراد و راه اندازی درست سالن آنها موثر باشد.

اگر کسی علم و عمل را با هم درآمیزد، میتواند در نخستین گام، موفقیتی بزرگ نصیب خود کند؛ موفقیتی که دیگان شاید پس از سال ها به آن دست نیافته باشند. آزمایش ایده های نوین، به کار گیری نیروه های بالقوه و استفاده از تجربیات مثبت دیگران نیز میتواند راه موفقیت را هموارتر سازد.

برای پرورش صحیح:

باید یک سالن مناسب و تمیز همراه با تجهیزات و وسایل موردنیاز و داربست آماده کنیم. سپس سالن را برای مبارزه با آفت ها ضدعفونی کرد؛  و در مرحله بعد ساخت کمپوست (ترکیب و آماده سازی مواد اولیه ی مورد مصرف در بستر قارچ) است. سپس نگهداری کمپوست است. و و در آخر زمان برداشت محصول و مقدار آن است.

مراحل روزانه کشت قارچ:
  1. ضدعفونی کردن سالن
  2. ورود کمپوست به سالن و چیدن آن در قفسه ها
  3. صاف کردن سطح بلوکهای کمپوست بدون بریدن کیسه
  4. میسلیوم رانی (پنجه دوانی)
  5. بریدن کیسه های روی بلوکها و تخته کوبی (تخت کوبی)
  6. خاکدهی و آبیاری خاک
  7. انداختن روزنامه روی بستر و مرطوب نگه داشتن آنها
  8. رافلینگ (پنجه کشی)
  9. برداشتن روزنامه ها و شوکدهی روز اول
  10. شوکدهی روز دوم
  11. شوکدهی روز سوم
  12. فلش یک (اولین محصول دهی)
  13. فلش دو (دومین محصول دهی)
  14. فلش سه (سومین محصول دهی)
  15. تخلیه کمپوست و نظافت

پیداکردن بازار فروش مناسب:

آغاز هر کاری، نیاز به مهیا سازی شرایط خاص آن دارد. بعضی از افراد بدون هیچ سابقه کار در زمینه پرورش قارچ و تنها به واسطه تعریف و تمجید دیگران، از همان ابتدا کار تولیدی بزرگی را آغاز کرده، با مشکلات زیادی روبه رو میشوند.

تنها داشتن اطلاعات، نمیتواند راهگشای یک تولیدکننده قارچ باشد. بلکه او باید با کار در زمینه، مسائل عملی آن را بیاموزد، محل های فراوری بذر را بشناسد، راه تهیه موار زاید مناسب را بیابد، محل خرید لوازم را پیدا کند و با سایر رموز حرفه نیز آشنا شود. بی برنامگی، میتواند موجب شکست فرد در مراحل اولیه شود و او را از یک کار تولیدی ارزشمند، منصرف سازد.

یکی از مسائل اساسی در کارهای تولیدی، پیدا کردن بازار فروش مناسب است. شاید برخی افراد بگویند که 50% کار تولید، در فروش نهفته است. این 50%، در نگاه اوّل باور نکردنی به نظر می رسد. ولی وقتی خودتان با مشکلِ پیدا کردن بازار فروش دست به گریبان شدید، به خوبی نسبت 50/50 را بین تولید و بازار فروش لمس خواهید کرد.

برای پیدا کردن بازار مناسب:

شرایط چیدن قارچ ها، اصول بسته بندی و شیوه مختلف عرضه قارچ، بازارهای منطقه ای، استانی، کشوری و جهانی، مهم است.

اصطلاحات رایج در پرورش قارچ

کمپوست: کود گیاهی ای که قارچ در آن رشد می کند.

بلوک: بسته بندی های 60×40 سانتیمتری کمپوست.

خاک یا پیت: خاک مخصوص کشت قارچ که در زمانی خاص روی کمپوست ریخته می شود و قارچ روی این خاک رشد می کند.

اسپور: اسپور گردی است که از پره های پشت قارچ بیرون می ریزد و به آن هاگ هم گفته می شود و با کشت آن روی گندم پخته شده، بذر قارچ تولید می کنن.

میسلیوم: تارهای سفیدی که از رشد اسپورهای قارچ درون کمپوست پدید می آید و با گره خوردن به هم قارچ تولید می کنند.

تخته کوبی: صاف و هموار کردن سطح بلوکهای کمپوست برای یکنواخت شدن ضخامت خاک در هنگام خاکدهی.

میسلیوم رانی یا پنجه دوانی: مرحله رشد میسلیوم درون کمپوست و خاک.

رافلینگ یا پنجه کشی: به هم زدن و شخم زدن خاک برای یکنواختی رشد میسلیوم در آن.

شوکدهی: مرحله ای با کاهش دما، افزایش رطوبت و کاهش غلظت CO2 به وسیله هوادهی، به منظور توقف رشد میسلیوم و شروع تولید قارچ.

فلش: روزهایی که انبوهی از قارچ قابل چیدن برروی بستر وجود دارند.

بازده: مجموع وزن کل قارچ برداشت شده در یک دوره تقسیم بر وزن کمپوست موجود در اول دوره.

امتیاز شما به این مطلب:
[votes: 10 Rating: 3.7]

ما را در تلگرام دنبال کنید ما را در اینستاگرام دنبال کنید
برچسب ها
نمایش بیشتر

تبلیغات

تبلیغات 1

دستگاه جوجه کشی حرفه ای

دستگاه جوجه کشی حرفه ای Easy Bator 6 نمونه متفاوت در صنعتی جوجه کشی کشور ، مناسب برای جوجه کشی از پرندگان زینتی و گران تخم.کیفیت جهانی با راندمان جوجه کشی عالی و قیمت مناسب عرضه در فروشگاه اینترنتی EIG-SHOP.

تبلیغات 2

دستگاه جوجه کشی خارجی

فروش ویژه دستگاه جوجه کشی خارجی ، ساخت کره جنوبی در مدل ها و ظرفیت های مختلف مناسب برای جوجه کشی از تمامی پرندگان و خزندگان تخم گذار اهلی و زینتی با راندمانی فوق العاده عرضه در فروشگاه اینترنتی EIG-SHOP.

دیدگاه بگذارید

  اشتراک در  
اطلاع از
بستن