طرح توجیهی و فرصت های سرمایه‌گذاریکارآفرینی و اشتغالزایی

تولید انواع کیک و کلوچه برای مصرف داخلی و صادرات

کارخانه کیک و کلوچه سازی

طرح توجیهی راه اندازی کارخانه کیک و کلوچه

کیک و کلوچه از جمله خوراکی های قدیمی محسوب می شوند که توانستند با صنعتی شدن خود را تطبیق داده و همچنان جز خوردنی های مورد علاقه عموم مردم باقی بمانند و همچنین با توجه میزان کالری مناسب کیک و کلوچه می توان برای تامین بخشی از انرژی روزانه روی آنها حساب کرد.

کلوچه

کلوچه نوعی نان شیرینی است که از آرد گندم، شکر و روغن تهیه می‌شود. با اضافه کردن پودر نارگیل یا شکلات به خمیر کلوچه می‌توان کلوچه نارگیلی یا شکلات تهیه کرد.
اولین بار در جهان کلوچه در قرن هفتم میلادی در ایران، سیستان پخته شد.

کیک

کیک نوعی شیرینی با منشأ اروپایی است که در تهیهٔ آن معمولاً چهار مادهٔ اصلی آرد، شکر، تخم مرغ و کره بهم زده شده و پس از درآمدن به حالت اسفنجی، پخته می‌شوند. به علاوه در برخی از انواع گوناگون کیک‌ها، از موادی چون نشاسته، روغن، میوهٔ درخت یا خشکبار و مایعاتی مثل شیر، آب یا آب‌میوه و ادویه‌جات گوناگون و همچنین از ماده‌ای برای حجم دادن به خمیر مثلبیکینگ پودر یا خمیرترش نیز استفاده می‌شود.
نوعی شیرینی‌است که از اواسط قرن هیجدهم بوجود آمده‌است. منشأ کیک نان است و به همین سبب تاریخچهٔ کیک با نان در هم آمیخته‌است.

تولید کیک و کلوچه

برای تولید کیک و کلوچه ابتدا باید محصول را ازنظر بازار فروش، نوع، وزن و اندازه مشخص نمود سپس با توجه به امکانات موجود اقدام به تولید کرد.

کیک و کلوچه جزء محصولات صنایع غذایی است که به عنوان غذای کمکی یا نیمروز به منظور تامین بخشی از انرژی روزانه، کاربرد دارد.
با توجه به ارزش غذایی بالای کیک و کلوچه و باتوجه به این که از نظر کالری، تامین کننده قسمت بیشتری از انرژی روزانه می تواند باشد و با توجه به عمومیت مصرف آن در بین قشرها و سنین مختلف افراد، این محصول میتوان جایگاه بسیار خوبی برای مصرف در جامعه داشته باشد.
این نوع شیرینی با توجه به عوامل مغذی یک نوع ماده خوراکی بسیار مناسب برای کودکان و دانش آموزان میباشد.

مواد لازم جهت تولید کیک و کلوچه:

شیر (تازه و خشک)، گلوکز، شربت اینورت، نشاسته، منوساکاریدها و دی ساکاریدهای خوراکی، آرد سویا، آرد تخم پنبه، آرد ذرت، بیکینگ پودر، بی کربنات سدیم یا جوش شیرین، بی کربنات آمونیوم یا آمونیاک پودری، نمک، بادام، گردو، پسته، فندق و سایر مغزهای خوراکی، پودر نارگیل، ژلاتین، کره  مارگارین، اسانس های مجاز، نگهدارنده های مجاز و مواد افزودنی مجاز

خط تولید کیک و کلوچه:

برای احداث کارخانه کیک و کلوچه نیاز به ماشین‌آلات متنوعی است که البته بیشتر این ماشین‌آلات مصرف چندگانه دارند و می‌توان توسط آن‌ها انواع محصولات را تولید نمود.

این محصولات در بسته بندی های تکی بلاستیکی هستند که اکثراً برای حمل و نقل، صادرات، و پخش به صورت کارتنی بسته بندی میشوند که این میتواند یک فرصت برای احداث کارگاه کارتن سازی باشد.

دستگاه های موردنیاز تولید کیک:

  1. میکسر تهیه خمیر کیک
  2. اوکس (دستگاه هوادهی به خمیر کیک)
  3. کاغذگذار
  4. دیپازیتور (قیف زن)
  5. فرهای پخت
  6. سرد کننده کیک
  7. دستگاه نزریق مربا
  8. تخلیه دیس
  9. دستگاه بسته‌بندی پیلوپک

فرآيند تولید کیک:

ابتدا مواد اوليه مصرفي توليد كيك توزين گرديده (بر اساس فرمولاسيون خاص واحد) سپس عمل اختلاط در دستگاه ميكسر صورت مي گيرد. بعد از اين كه اختلاط صورت گرفت مخلوط هوادهي مي شود. اين هوادهي توسط دستگاهي بنام اوكس صورت ميگيرد. بعد از هوادهي، قالب زني صورت گرفته و سپس در فر عمل پخت صورت ميگيرد. در واقع در اين مرحله ازدياد حجم خمير يا ورآمدن خمير و پوك شدن آن صورت ميگيرد. بعد از مرحله پخت كيكها ميباستي سرده شده و سپس بسته بندي گردند. فرمولاسيون مواد اوليه و نحوه اختلاط آنها تنها تفاوت واحدهاي مختلف در توليد كيك مي باشد. در واقع مسير فرآيند و روش فرآيند مشابه ميباشد.

دستگاه های موردنیاز توليد كلوچه:

  1. میکسر تهیه خمیر کلوچه
  2. دستگاه کلوچه زن
  3. میکسر شکلات
  4. دستگاه اینروبر
  5. سردخانه تونلی
  6. بسته بندی
  7. تاریخ زن حرارتی
  8. بسته بندی نهایی

  فرايند توليد كلوچه:

انواع گوناگون كلوچه با فرمولاسيون متفاوت مغزي امكان پذير است ميتوان مغزي را با استفاده از مغزدانه هاي بادام يا پسته يا گردو يا فندق و انواع مغزدانه هاي ديگر به همراه مواد ديگري چون آرد، ذرت يا برنج يا گندم و پودر نارگيل ساخت و نيز ميتوان فقط از پودر نارگيل بهمراه مواد ديگر استفاده نمود. فرمولاسيون نان كلوچه هاي متفاوت زياد فرقي باهم ندارند و فرآيند توليد در مورد تمامي انواع كلوچه ها مي باشد. ابتدا تمامي مواد اوليه نان كلوچه را در ميكسر ريخته مخلوط كرده سپس در دستگاه ريون مغزي در داخل خمير كلوچه قرار داده شده و كلوچه فرم نهايي خود را ميگيرد. سپس عمل پخت در فر صورت ميگيرد. بعد از پخت عمل سرد كردن و بسته بندي صورت ميگيرد.

بازار کیک و کلوچه در ایران

اگر هنگام خرید در سوپرمارکت محل یا یکی از فروشگاه‌های معتبر زنجیره‌ای بزرگ شهر محل سکونت خود به قفسه‌های فروشگاه توجه کرده باشید بخش قابل توجهی از ردیف‌های مملو از اجناس مختلف را مربوط به انواع و اقسام کیک و کلوچه می‌بینید.

در حال حاضر بیش از 100 واحد تولیدی ریز و درشت در این زمینه در ایران فعالیت می‌کنند که به صورت صنعتی و نیمه‌صنعتی هستند.

تولیدکنندگان کلوچه صنعتی در ایران با دستگاه های تمام اتوماتیک خط تولید ویژه و بسته بندی با کیفیت و بی نظیر خود اقدام به تولید کرده اند.  کلوچه سازی در ایران به نحوی تبدیل به یک صنعت از لحاظ درآمد زایی و ایجاد شغل شده است.
این صنعت بخصوص در مناطق شمالی، غرب ایران به شکل جدی و کاملا مدرنیزه با کادری مجرب محصولات خود را عرضه می کنند.

صادرات کیک و کلوچه ایرانی

معضل بزرگ صادرات محصولات ایرانی بدنام شدن آنها در بازارهای منطقه‌ای و برخی از بازارهای سنتی است چون تولیدکنندگان غیرحرفه‌ای یا به قول معروف زیرپله‌ای‌ها با استفاده از خلأ‌های قانونی، محصولاتی باکیفیت پایین به آن مناطق ارسال کرده‌اند. هرچند تعداد برندها از تعداد انگشتان دو دست هم کمتر است. بسیاری از آنها همان تولیدات متوسط به پایین هستند و هیچ کنترلی روی آنها نیست که همین دلیل باعث شده خریداران خارجی محصولات ایرانی را در سطح متوسط قبول داشته باشند و حاضر به پرداخت مبالغ مناسب حتی برای محصولات کیفی ایرانی نباشند.

محصولات معتبر ایرانی  به کشورهایی چون افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، آذربایجان، عراق، دوبی، یمن، انگلستان، استرالیا، نیوزیلند، مالزی و چین صادر مشوند. ولی هنوز یک نکته بسیار مهم در این زمینه باعث کاهش صادرات تولیدکنندگان ایرانی است که باید آن را در صنعت حمل‌و‌نقل کشورمان دنبال کرد. (معضل عمده افزایش صادرات محصولات کیک و کلوچه نبود سیستم حمل‌و‌نقل منسجم و قابل اعتماد هوایی، دریایی، ریلی و زمینی است.)

خلاصه طرح تولید کیک و کلوچه

تولید کیک و کلوچه با ظرفیت تولید 500 تن در سال
اشتغال طرح: 10 نفر
سرمايه ثابت طرح: بیش از 1 میلیارد تومان
ميزان زمين طرح: 1000 مترمربع
نقطه سربه سر توليد: 50%
مدت برگشت سرمايه : 3 سال
نرخ بازدهي سرمايه : 51%

کارخانه تولید کیک و کلوچه:
حداقل فضای مورد نیاز برای ایجاد سوله و فضای اداری 3هزار متر
اشتغالزایی برای بیش از 25نفر به طور مستقیم
سرمایه اولیه مورد نیاز تا 7میلیارد تومان برآورد می شود.
میزان تولید چنین کارخانه ای روزانه بین 800 تا 1000کارتن 35 تا 40تایی کیک و کلوچه برآورد می شود. باتوجه به آمار و ارقام موجود، حدوداً ماهی بین 28 تا 30هزار کارتن کیک و کلوچه محصول تولیدی هر کارخانه است.

[تعداد: 0 امتیاز: 0]
تلگرام بیگ والت اینستاگرام بیگ والت

برچسب ها
نهال وب

فرهاد دهقان

موسس و مدیرعامل بیگ والت ✍ "زمان شما محدود است، بنابراین آن را با زندگی به سبک دیگران هدر ندهید. اجازه ندهید زمزمه های دیگران باعث شوند تا صدای درونی خود را نشنوید. از همه مهم تر، شجاعت این را داشته باشید که به حرف دل خود و یافته های درونی خود عمل کنید. آنها به خوبی می دانند که شما دوست دارید چه کاری انجام دهید. همه چیزهای دیگر در درجه دوم اهمیت قرار دارند. "

نظرات کاربران

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن