طرح توجیهی و فرصت های سرمایه‌گذاریکارآفرینی و اشتغالزایی

تولید مالت جو و عصاره مالت، کاربردها و پتانسیل سرمایه گذاری

طرح توجیهی تولید مالت

طرح تولید مالت جو و عصاره مالت – Barley malt

در ابتدا لازم است که بدانید “مالت” چیست؟
مالت به جوانه دانه‌های غلات گفته می‌شود که در طی یک روند مشخص خشک شده‌اند.
دانه‌ها پس از خیسانده شدن در آب جوانه می‌زنند، پس از اینکه ریشه‌های دانه بیرون زده و به حدود 1 سانتی‌متر رسیدند رشد جوانه‌ها را با حرارت دادن از طریق هوای گرم متوقف می‌کنند. در طی این مراحل نشاسته دانه توسط آنزیمها به قندهای ساده‌تر تبدیل می‌شوند. فرایند مالت‌سازی اغلب برای تولید الکل صورت می‌گیرد و دلیل آن تبدیل کردن نشاسته به قند ساده می‌باشد تا برای مخمر قابل استفاده گردد.

از زمان های قدیم، به عنوان مثال در مصر باستان، سومر و چین، دانه های مالت به عنوان عنصر آبجو مورد استفاده قرار گرفته اند. در ایران، یک خمیر شیرین به نام سمنو هم به طور کامل از گندم جوانه زده شده درست می‌شده.

تولید مالت جو

اصلی‌ترین محصولی که از جو گرفته می‌شود مالت جو است.
مالت جو به‌طور خلاصه همان جوانه دانه‌های جو است که با استفاده از وسایل و شیوه‌های صنعتی و به‌وسیله گرم کردن، خشک شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای تهیه مالت جو، پس از جوانه زدن جو با حرارت غیر‌مستقیم رطوبت آن را گرفته و پس از جداکردن جوانه و ریشه، جهت مصارف خوراکی و غیر‌خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مالت جو به پشتوانه طعم خوب و خواصی که دارد به مثابه یک اکسیر همه‌کاره عمل می‌کند به‌طوری که می‌توان موارد بسیاری از استفاده‌های آن را برشمرد که هرکدام خود وجهی از سرمایه‌گذاری را نمایش می‌دهند. مالت و عصاره آن به دلیل ویژگی‌های آنزیمی، قدرت طعم‌دهندگی، رنگ و ارزش تغذیه‌ای آن، در دنیا موارد استفاده فراوانی دارد. مالت سرشار از ویتامین‌B، پروتئین و املاح است.

عصاره مالت نیز یکی از مشخصات مهم مالت به شمار می رود و تعیین کنترل آن چه در موقع انتخاب مواد اولیه برای عصاره مالت و چه در موقع ساخت مالت و بالاخره در مواردی که مالت به عنوان ماده اولیه برای صنایع تخمیری و غیره به کار میرود امری مهم و ضروری است.

عملیات مقدماتی جهت مالت سازی

  1. انتخاب و تمیز کردن و رده ‏بندی دانه‏ ها
  2. خیس نمودن دانه‏ ها (رطوبت حدود 46%)
  3. جوانه زدن و سبز نمودن دانه ‏ها (حدود 6 هفته)
  4. خشک کردن دانه های سبز شده (رطوبت زیر 14%)
  5. تمیز کردن دانه های خشک شده
  6. آسیاب کردن دانه ‏ها
  7. مخلوط نمودن مالت با آب

تولید عصاره مالت

عصاره مالت یا عصاره جوانه جو، شیره‌ای قهوه ای رنگ است که از دانه جو جوانه زده بدست می آید.

عصاره‌ی مالت فرآورده‌ای است که در نتیجه فرآیند دانه‌های جو سالم و مالت شده با آب در دمای مناسب و سپس تبخیر عصاره آبی و تغلیظ آن به دست می‌آید. در مرحله جوانه‌زنی بر اثر عملکرد آنزیم‌های مختلف موجود در جو، مواد مغذی بسیاری تشکیل یا افزایش می‌یابند (مثل ویتامین‌های گروه B و اسیدهای آمینه ضروری). سپس مالت را می‌جوشانند و با افزودن مواد خوراکی مجاز و رازک، مایع حاصل را صاف و بسته‌بندی می‌کنند. عصاره مالت جو هیچ گونه تداخلی با غذا و دارو ندارد.

این عصاره یک شیرین کننده طبیعی بوده و قابل استفاده در صنایع مختلف می باشد. این عصاره به علت دارا بودن قدرت دیاستیک و ویژگی‌های آنزیمی بالا، سرشار بودن از قندهای قابل تخمیر با قابلیت تجزیه و جذب سریع، عطر و طعم و قدرت طعم دهندگی آن و نیز ارزش تغذیه‌ای بالا، موارد استفاده ش دارد.

کاربردهای عصاره مالت

اصلی‌ترین کاربردهای عصاره مالت را در دو بخش صنعت و مصرف خانوار تقسیم‌بندی می‌کنند. به علاوه در بخش علوفه و غذای دام و طیور محصولات جو استفاده می‌شود.

  • عصاره مالت اصلی ترین ماده اولیه در صنعت ماءالشعیر سازی می باشد.
  • در تولید نان
  • در صنعت شکلات سازی جایگزین شیرین کننده‌های مضر
  • در صنعت بیسکویت سازی
  • در ساخت کیک و کلوچه
  • در ساخت نوشابه‌های رژیمی و انرژی زا
  • در ساخت نوشیدنی‌های بر پایه‌ی لبنیات
  • در صنعت داروسازی به عنوان دارو یا طعم دهنده

بسته بندی عصاره مالت

برای بسته بندی عصاره مالت لازم است از ظروف مقاوم در مقابل اسید و دما استفاده شود. برای این منظور ظروف شیشه ای مناسب هستند. این بسته ها باید غیر قابل نفوذ به هوا بوده و با پوشش داخلی مناسب و یا پلی اتیلن با دربندی های محکم بسته بندی شوند.

تولید پودر عصاره مالت

پودر عصاره مالت یکی از مشتقات جو است که از پودر نمودن عصاره مالت تهیه شده از مالت (جو جوانه زده و برشته شده) به روش افشان  بدست می آید. این فرآورده بدلیل ویژگیهای آنزیمی، قدرت طعم دهندگی، رنگ و ارزش تغذیه ای آن در دنیا مورد توجه فراوان است. همچنین ویتامین های موجود در این فرآورده مخصوصاً ویتامین B ارزش تغذیه ای آنرا بسیار بالا می برد. پودر عصاره مالت حاوی مالتوز، ساکارز، دکسترین، پروتئین و سایر مواد مغذی و انواع ویتامین می باشد.

کاربردهای پودر عصاره مالت:
  • یکی از کاربردهای پودر عصاره مالت در صنایع غذایی است.
  • در قنادی ها
  • تهیه بیسکویت
  • تولید سوهان
  • کراکرهای تخمیری
  • انواع کارامل و شیرینی ها
  • غلات صبحانه‌ای

سرمایه‌گذاری مورد نیاز در تولید مالت جو

سرمایه‌گذاری روی تولید این محصولات چندان کار مشکلی نیست، چرا که هم ماده اولیه این تولیدات که جو است به‌راحتی در ایران یافت می‌شود و هم ماشین‌آلات و دانش فنی لازم در کشور وجود دارد.

بسته به اینکه شما قصد دارید کدام یک از این محصولات را با چه میزانی تولید کنید، مبلغ سرمایه‌گذاری متفاوت است اما حدود 4 میلیارد تومان با 40 نفر نیروی انسانی نیاز است تا بتوان چند خط تولید برای سه یا چهار محصول متفاوت در یک خانواده به راه انداخت.

[votes: 0 Rating: 0]
تلگرام بیگ والت اینستاگرام بیگ والت

برچسب ها
پودر عصاره مالت سرمایه گذاری طرح توجیهی تولید مالت طرح توجیهی غذایی

فرهاد دهقان

موسس و مدیرعامل بیگ والت ✍ "زمان شما محدود است، بنابراین آن را با زندگی به سبک دیگران هدر ندهید. اجازه ندهید زمزمه های دیگران باعث شوند تا صدای درونی خود را نشنوید. از همه مهم تر، شجاعت این را داشته باشید که به حرف دل خود و یافته های درونی خود عمل کنید. آنها به خوبی می دانند که شما دوست دارید چه کاری انجام دهید. همه چیزهای دیگر در درجه دوم اهمیت قرار دارند. "

نظرات کاربران

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن