خواص و مضراتسبک زندگی

خواص و مضرات قارچ گانودرما

خواص، مضرات و روش مصرف قارچ گانودرما

خواص قارچ گانودرما + مضرات قارچ گانودرما
قارچ گانودرما یک قارچ قهوه ای رنگ است که دارای ساقه بلند و نازک است.

این قارچ از انواع قارچ های خوراکی یک ساله فوق العاده پرخاصیت از تیره تابان پوستان است که طی قرن های طولانی در طب سنتی چینی از میوه و ریشه ی آن برای درمان انواع دردها و بیماری ها استفاده شده است.
قارچ گانودرما برای درمان سرطان، ام اس، دیابت و لاغری به شهرت رسیده و برای زیبایی و سلامت پوست و مو عالی است.

نام این گیاه در کشور های شرقی به reishi نیز معروف است.

قارچ گانودرما به عنوان قارچ شناخته شده از نظر تاریخی و باستانی، دارای سابقه طولانی بیش از 4000 سال به ویژه در مشرق زمین است. این قارج در میان اقوام و ملل مختلف به عنوان سمبلی از بخت و اقبال و طالع خوش، صحت و سلامت عمر، توان و نیرو، حیات و جاودانگی مطرح بوده است. در برخی از فرهنگ ها نیز از این قارچ به عنوان جادوگری افسانه ای که توان درمان امراض گوناگون را دارد یاد شده است. اسنادی در اختیار است که نشان می دهد از زمان پادشاهان سلسله یوآن در چین در 1300 سال قبل از میلاد مسیح، تصاویر این قارچ به عنوان سمبل حیات جادوانه در نقاشی ها، حکاکی ها، نقوش فرش و تابلوها، جواهرات و لوازم آرایشی و تزئینی زنان، ظروف عطر و بسیاری آثار هنری دیگر مورد استفاده قرار گرفنه است.

این قارچ بدلیل خواص درمانی متعدد به عنوان بهترین قارچ دارویی در جهان لقب گرفته است. قارچ گانودرما توسط کشورهای آسیایی چون چین، ژاپن و کره به دنیا معرفی شد. پرورش قارچ های گانودرما به صورت تجاری در جهان انجام می‌شود.

ارزش غذایی قارچ گانودرما

گانودرما حاوی 400 ماده مغذی است که به طرز شگفت انگیزی موجب تقویت قوای جسمی و سلامت روان می شوند.

برخی از مواد مغذی موجود در این گیاه جادویی عبارتند از:

  • پلی ساکارید ها
  • آنتی اکسیدان ها
  • آدنوزین
  • پروتئین
  • آلکالوئیدها
  • پتاسیم
  • فسفر
  • کلسیم
  • ویتامین های A، C، E، D
  • همه ویتامین های گروه B

طبع قارچ گانودرما

طبیعت قارچ گانودرما سرد و تر است. قارچ گانودرما لوسیدوم حاوی بیش از 400 ماده ی مغذی مختلف از جمله بتا گلوکان، استرول های گیاهی، پلی ساکارید و تری ترپن ها، پتاسیم، فسفر، کلسیم، ویتامین A، ویتامین های B، ویتامین C، ویتامین D و ویتامین E می باشد.

فواید قارچ گانودرما

تقویت سیستم ایمنی

قارچ گانودرما در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. قارچ Reishi نه تنها سیستم ایمنی را تحریک می کند بلکه همچنین آن را تنظیم می کند. این تنظیم تعادل متابولیک را در بدن بهبود داده  و سنتز اسید نوکلئیک را در میسر می سازد. این روند در افزایش گلبول های سفید خون و تقویت سیستم ایمنی تاثیر مثبت دارد. قارچ گانودرما با تقویت سیستم ایمنی مانع از بروز بیماری در فرد خواهد شد.

مصرف چای گانودرما

به طور کلی فواید ناشی از مصرف چای گانودرما عبارت از اثر آن در پیشگیری از ابتلای به سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش فشار خون و بهبود فرایند کاهش وزن و موارد دیگر است.

کاهش ام اس

ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس یکی از بیماری های خود ایمنی است، قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای پلی ساکارید هایی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به ام اس را کاهش داده و به درمان علائم ام اس کمک می کند.
به همین سبب در کشور های اروپایی از گانودرما نیز به عنوان درمانگر ام اس نیز یاد میشود.

پیشگیری از بیماری‌های کبدی

بررسی محققان در رابطه با خواص قارچ گانودرما نشان داد، ماده گانودریک اسید می‌تواند از اثرات مخربی که برخـی مواد سمی بر روی کبد می‌گذارند، جلوگیری کنند و از این رو برای حفظ سلامت کبد و پیشگیری از بیماری‌های کبدی مفید است. سم‌زدایی بدن، افزایش ادرار و جلوگیری از ایجاد موارد ناخواسته در سیستم ایمنی بدن از دیگر خواص قارچ گانودرما است.

قارچ گانودرما و سرطان

قارچ گانودرما توسط بیماران سرطانی و افراد مبتلا به HIV به عنوان یک محرک ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد. به علاوه قارچ گانودرما از رشد و تکثیر تومورها پیشگیری می کند. به علاوه قارچ گانودرما باعث افزایش آنتی اکسیدان ها در پلاسمای خون شده و ایمنی بیماران مبتلا به سرطان را بهبود می بخشد. به هرحال قارچ گانودرما ممکن است با برخی داروهای ضد سرطان تداخل منفی داشته باشد و اگر مبتلا به سرطان هستید، قارچ گانودرما را حتما تحت نظر پزشک مصرف کنید.

عفونت ادراری

قارچ گانودرما به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی که دارد برای سم زدایی و پاک سازی مثانه و دستگاه ادراری مفید بوده و عفونت ادراری را درمان می کند.

روماتیسم و آرتروز

گانودرما دارای خواص ضد التهابی است که تورم و درد ناشی از روماتیسم و آرتروز را کاهش می دهد.

ضد آلرژی

عصاره گانودرما می تواند به طور قابل توجهی انواع مختلف واکنش های آلرژیک، از جمله آسم و درماتیت، را مهار کند. Tritpenes، یک ترکیب موجود در گانودرما می باشد که  اثرات ضد ویروسی و ضد حساسیت آن به اثبات رسیده است. این ماده باعث آزاد شدن هیستامین در بدن می شود و مشابه داروهای ضد آلرژی عمل می کند. Ganoderma برای درمان آلرژی های ناشی از شوک آتوپیک، درماتیت، تب یونجه، کهیر و آلرژی های مواد غذایی و دارویی مفید است.

تقویت مو و افزایش رشد آن

قارچ گانودرما سرشار از آنتی اکسیدان می باشد، آنتی اکسیدان ها مانع از استرس و ریزش مو می شوند. گانودرما باعث گردش خون شده و در نتیجه فولیکول های مو را تقویت کرده و موجب تقویت و افزایش رشد موی سر می شود.
از دیگر خواص قارچ گانودرما می توان به تاثیر آن در جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو اشاره کرد.

دیابت و قند خون

پلی ساکاریدهای خاص موجود در قارچ گانودرما باعث کاهش قند خون و افزایش سطح انسولین پلاسما می شود و مصرف آن برای بیماران دیابتی مفید است.

لاغری و کاهش وزن

قارچ گانودرما با افزایش متابولیسم و افزایش سوخت و ساز بدن به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند. همچنین پلی ساکارید های موجود در قارچ باعث سم زدایی بدن شده و در نتیجه با بهبود هضم غذا موجب لاغری و کاهش وزن می شود.

ایدز

قارچ گانودرما به دلیل مقادیر بالای تری ترپن های موجود در آن دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی قوی بوده و با از بین بردن ویروس HIV برای پیشگیری و درمان ایدز مفید می باشد.

خواص مصرف قهوه گانودرما

مصرف قهوه گانودرما مزیت های زیادی برای افراد به همراه دارد که از جمله آن ها عبارتند از:

حفاظت از کبد
کاهش علائم زخم معده
آرامش بخش
ایجاد تعادن در سطع قند خون و عملکرد لوزالمعده
بهبود عملکرد سیستم گوارشی
درمان مشکلات سینوسی و تنفسی
زیباسازی پوست
ببود سوخت و ساز
کاهش خستگی
جوان سازی سلول های بدن
کاهش علائم آسم و برونشیت
بهبود تبخال
کاهش استرس
بهبود سریع زخم ها
دفع رادیکال های آزاد به دلیل خواص آنتی اکسیدانی
انرژی زا بودن
بهبود کیفیت خواب

میزان و روش مصرف این قارچ

میزان مصرف درمانی قارچ گانودرما برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز مشکل 2.5 گرم در روز است که در 4 وعده و با شکم خالی مصرف می شود.

روش استفاده پیشنهادی:

قارچ گانودرما به ۳ صورت قارچ خام، پودر خشک شده و عصاره یافت میشود که عموماً از قارچ خام و عصاره بنا به دلایل پزشکی استفاده نمیشود و تنها پودر خشک شده آن مورد استفاده قرار میگیرد.
میزان استفاده برای هر فرد از این قارچ به میزان 1.9 الی 9 گرم در هر روز میباشد.

روشهای مصرف:
مصرف قسمت گوشتی گیاه به صورت خشک شده، مصرف به عنوان دمنوش به همراه دیگر گیاهان دارویی، چایی و قهوه، و…

طرز تهیه دمنوش قارچ گانودرما

1-2 تکه بزرگ قارچ گانودرما خشک شده را با یک تکه شیرین بیان (برای رفع تلخی دمنوش قارچ گانودرما) بردارید و در یک قوری (استیل مرغوب یا چینی) آب جوش بیندازید، بگذارید حداقل 15 دقیقه بجوشد (می توانید بین 1 تا 3 ساعت هم آن را بجوشانید)، از روی اجاق بردارید و بگذارید سرد شود و سپس بنوشید.

مضرات قارچ گانودرما

قارچ گانودرما ممکن است باعث بروز عوارض جانبی شود، از جمله: خشک شدن بینی و گلو، تهوع، استفراغ، سرگیجه و ناراحتی معده و… شود. به علاوه این قارچ بر روی اثربخشی برخی داروها تاثیر می گذارد، از جمله داروهای ضعیف کننده سیستم ایمنی، داروهای ضد اسهال و برخی داروهای شیمی درمانی.

جنین، زنان باردار و زنان شیرده

توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف قارچ گانودرما اجتناب کنند چون هنوز مطالعات دقیقی از اثرات این قارچ بر روی جنین، زنان باردار و زنان شیرده صورت نگرفته است.

آکنه و جوش صورت

زیاده روی در مصرف قارچ گانودرما ممکن است باعث آکنه و جوش صورت شود.

اگر با مصرف قارچ گانودرما دچار خشکی دهان، خارش گلو، سرگیجه، خارش، آبریزش و خونریزیی بینی، سو هاضمه و معده در، مدفوع خونی یا بثورات پوستی شدید، مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

به این مطلب امتیاز دهید
برچسب ها
انواع قارچ پودر و عصاره گانودرما چای گانودرما دمنوش قارچ گانودرما فواید قهوه گانودرما
کانال تلگرام بیگ والت

فرهاد دهقان

موسس و مدیرعامل بیگ والت ✍ "زمان شما محدود است، بنابراین آن را با زندگی به سبک دیگران هدر ندهید. اجازه ندهید زمزمه های دیگران باعث شوند تا صدای درونی خود را نشنوید. از همه مهم تر، شجاعت این را داشته باشید که به حرف دل خود و یافته های درونی خود عمل کنید. آنها به خوبی می دانند که شما دوست دارید چه کاری انجام دهید. همه چیزهای دیگر در درجه دوم اهمیت قرار دارند. "

نظرات کاربران

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن