خواص و مضرات

خواص و مضرات گوشت قرمز

گوشت قرمز به همراه خواص و مضرات

گوشت قرمز اصطلاحی است که برای گوشت پستانداران استفاده می شود و مقادیر آهن بیشتری نسبت به گوشت مرغ و ماهی دارد.
گوشت قرمز معمولا به صورت کبابی، دنده و یا استیک خورده می شود. گوشت گاو به صورت چرخ کرده و یا قیمه ای هم مصرف می شود. گوشت چرخ کرده اغلب در همبرگر استفاده می شود. همچنین از محصولات گوشتی فرآوری شده می توان به گوشت نمک سود شده و سوسیس اشاره کرد.

فواید گوشت قرمز

گوشت منبع عالی پروتئین است و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مهم را که بدن ما برای رشد به آن ها نیاز دارد تامین می کند.

گوشت قرمز، مانند گوشت گوساله، گوشت گاو و گوشت گوسفند، یک منبع غنی از آهن است و برای جلوگیری از بیماری کم خونی مهم است. خوردن گوشت قرمز یک یا دو بار در هفته می تواند به یک رژیم غذایی سالم، مخصوصا برای کودکان نوپا و زنان در سن باروری باشد.
گوشت های با چربی کمتر مانند مرغ و بوقلمون می توانند در حفظ وزن سالم نقش خوبی داشته باشند. علاوه بر این، محتوای پروتئین بالا ممکن است به کنترل اشتها کمک کند و شما را برای مدت طولانی تر سیر نگه دارد.

ویتامین های موجود در گوشت قرمز

ویتامین ها و مواد معدنی زیر در گوشت گاو وجود دارد:

ویتامین B12: غذاهای مشتق شده از حیوانات مانند گوشت، تنها منبع رژیم غذایی ویتامین B12 هستند که یک ماده غذایی ضروری برای تشکیل خون و عملکرد مغز و سیستم عصبی است.

روی: گوشت گاو بسیار غنی از روی، یک ماده معدنی است که برای رشد و نگهداری بدن مهم است.

سلنیوم: گوشت به طور کلی یک منبع غنی از سلنیوم است، که یک عنصر اساسی ضروری است که دارای ویژگی های مختلفی در بدن است.

آهن: مقدار زیادی در گوشت گاو یافت می شود، آهن گوشت عمدتا در شکل هم است که کارآمدی دارد.

نیاسین: یکی از ویتامین های B که ویتامین B3 نیز نامیده می شود. نیاسین دارای وظایف مختلفی در بدن است. مصرف نیاسین پایین با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه است.

ویتامین B6: یک خانواده از ویتامین های B است که برای تشکیل خون مهم است.

فسفر: به طور گسترده ای در غذاها یافت می شود، مصرف فسفر به طور کلی در رژیم غربی بالا است. برای رشد و نگهداری بدن ضروری است.
گوشت گاو حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی دیگر البته در مقادیر کم است. علاوه بر این محصولات گوشتی فرآوری شده، مانند سوسیس نیز، ممکن است حاوی مقدار زیادی از سدیم (نمک) باشد.

میزان مصرف گوشت قرمز

مطالعات متعددی نشان داده اند که مصرف گوشت قرمز با بیماری هایی مانند بیماری قلبی یا سرطان روده بزرگ در ارتباط است. سازمان بهداشت جهانی به تازگی مواد غذایی فرآوری شده و گوشت قرمز را به عنوان مواد غذایی سرطان زا دسته بندی کرده است.
در بیشتر مطالعات، به نظر می رسد که مصرف گوشت قرمز کمتر با سلامتی بیشتری همراه است.
مطالعات بسیاری برای این که نشان داده شود چه مقدار مصرف گوشت بی خطر است، انجام شده است که نشان می دهند افزایش کوچکی در خطر ابتلا به بیماری با مصرف 50 تا 100 گرم گوشت قرمز به صورت روزانه وجود دارد. گوشت فرآوری شده (شور یا دودی) نیز با خطر بیشتری همراه است. در مقابل، به نظر می رسد خطر قابل توجهی از خوردن گوشت قرمز یک بار یا دو بار در هفته وجود نداشته باشد.
مهم است که درک کنیم که اگرچه این مطالعات به طور واضح گوشت و سلامتی کمتر را پیوند می دهد، اما ارتباط علت و معلول را اثبات نمی کنند. از سوی دیگر، یافته های مطالعات بسیاری سازگار است، که به شدت نشان می دهد که مصرف گوشت قرمز به بیماری های مزمن کمک می کند.
با وجود عدم اطمینان، منطقی است که مصرف گوشت خود را تعدیل کنید و چند روز را بدون گوشت در هفته سپری کنید. اگر چه گوشت قرمز ممکن است مقدار پروتئین و آهن خوبی داشته باشد، اما غذاهای جایگزین مانند ماهی، مرغ، لوبیا یا حبوبات می توانند مزایای مشابهی را به شما ارائه دهند.

ارزش غذایی گوشت قرمز

ارزش غذایی گوشت، به ازای 100 گرم بیف، چرخ کرده یا گوشت کبابی با 10 درصد چربی آمده است:
کالری: 217
آب: 61٪
پروتئین: 26.1 گرم
کربوهیدرات: 0 گرم
شکر: 0 گرم
فیبر: 0 گرم
چربی: 11.8 گرم
اشباع شده: 4.63 گرم
مونو اشباع: 94.4 گرم
پلی اشباع: 0.42 گرم
امگا3: 0.05 گرم
امگا6: 0.33 گرم
چربی ترانس: 0.37 گرم

میزان مصرف گوشت قرمز برای کودکان

زمانی که رژیم غذایی هفته ای یک کودک شامل 2 وعده غذایی ماهی، 1 وعده مرغ، 1 وعده گوجه فرنگی، 1 وعده غذایی پاستا و 1 وعده غذای نعناع گیاهی باشد، گوشت قرمز می تواند تنها یک بار در هفته مصرف شود. با این حال، باید اطمینان حاصل کنید که به عنوان یک غذای کمکی در کنار سایر وعده ها نباشد.

گوشت قرمز تازه چه رنگی است؟

بهترین رنگ برای گوشت تازه بسیار ناپایدار و کوتاه مدت است. به عنوان مثال، قرمز گیلاسی برای گوشت گاو، قرمز تیره گیلاسی برای گوشت گوسفند و صورتی نازک برای گوشت گوساله.
هنگامی که گوشت تازه است و از تماس با هوا محافظت می شود (از جمله در بسته های خلاء)، رنگ قرمز بنفش دارد که از میوگلوبین، یکی از دو رنگدانه کلیدی مسئول رنگ گوشت، می آید.
وقتی که در معرض هوا قرار بگیرد، رنگدانه میوگلوبین، اکسیمیوگلوبین را تشکیل می دهد که به گوشت رنگ قرمز گوجه فرنگی می دهد. استفاده از بسته بندی پلاستیکی که اجازه می دهد اکسیژن از طریق آن عبور کند کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که گوشت بریده شده این رنگ قرمز روشن را حفظ می کند.
با این حال، قرار گرفتن در معرض نورپردازی فروشگاه و همچنان تماس مداوم میوگلوبین و اکسیمیوگلوبین با اکسیژن منجر به تشکیل متمیگلوبین می شود، رنگدانه ای که گوشت را به قرمز قهوه ای مانند تبدیل می کند. این تغییر رنگ به تنهایی معنی فاسد شدن نمی دهد.

زیاده روی در مصرف گوشت چه عوارضی دارد و کاهش مصرف چه فوایدی دارد؟

بر اساس تحقیقات، مصرف منظم گوشت‌های فرآوری شده با سرطان روده ارتباط مستقیم دارد. مصرف روزانه ۵۰ گرم گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان را در شخص بالا می‌برد. پیش‌تر از این محققان اثبات کرده بودند که مصرف گوشت‌ های فرآوری شده به تنهایی سرطان زا نیستند. خطر سرطان زمانی بالاتر می‌رود که شخص از همه نوع گوشت قرمز و فرآوری شده استفاده کند.
در حالی‌ که فواید تغذیه‌ ای گوشت قرمز قابل توجه هستند، خطرهای سلامتی برای شخصی که مرتباً گوشت قرمز مصرف می‌کند از فواید آن مهم‌تر است.

و ازجمله فواید کاهش مصرف گوشت قرمز:

۱- ارتقای سلامتی قلب

التهاب، مکانیزم واکنش دفاعی بدن در مقابل حمله میکروارگانیزم‌ها و ویروس‌هایی است که موجب بیماری می‌شوند. به هرحال، غذاهایی مثل گوشت التهاب‌آور هستند و ممکن است موجب تداوم التهاب شوند. تداوم التهاب دلیل بسیاری از بیماری‌ها مثل بیماری قلبی است.
Neu5Gc یک مولکول است که در بدن تولید نشده و در گوشت قرمز یافت می‌شود. بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۱۵، وقتی شما گوشت قرمز مصرف می‌کنید، بدن شما با فعال سازی التهاب به عنوان پاسخ سیستم ایمنی به این مولکول خارجی پاسخ می‌دهد. با مصرف منظم گوشت قرمز بدن مرتباً با تداوم التهاب به این موضوع پاسخ می‌دهد.
همچنین بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۱۳، گوشت قرمز ترکیبی به نام ال-کارنتین (L-carnitine) دارد، زمانی‌که این ترکیب با باکتری روده واکنش نشان دهد موجب بسته شدن رگ‌های خونی می‌شود. رگ‌های خونی مسدود شده یکی از عوامل بیماری‌های قلبی عروقی وابسته به مرگ است. از طرف دیگر، رژیم غذایی گیاهی عمدتاً ضد التهاب هستند و موجب سلامتی قلب می‌شوند.

۲- دوری از خطر ابتلا به سرطان

تورم یکی از دلایل بیماری‌هایی که موجب مرگ می‌شوند از جمله سرطان است. تحقیقات اخیر رابطه بین افزایش خطر ابتلا به سرطان و مصرف گوشت قرمز را اثبات کرده‌اند. بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۰۴ مصرف گوشت زیاد با شیوع سرطان روده (سرطان روده بزرگ، راست روده و شکم) ارتباط دارد.
وقتی گوشت با درجه حرارت بالا پخته یا دودی می‌شود، باعث آزاد سازی مواد شیمیایی می‌شود که DNA انسان را تغییر داده و آن‌ها را مستعد ابتلا به سرطان می‌کند. رژیم غذایی گیاهی چنین مشکلات و پیامدهایی را در بر ندارد. گیاه خواران نسبت به گوشت خواران کمتر مستعد و در خطر ابتلا به سرطان هستند.
تغییر رژیم غذایی از گوشت به گیاه، تولید و ترشح اسیدهای صفرا و استرول‌ های خنثی را کاهش داده و متعاقباً موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده می‌شود. اسیدهای صفرا و استرول‌ های خنثی جزو عوامل خطرناک ابتلا به سرطان روده هستند.

۳- فرصت زندگی طولانی‌تر

بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۰۳ در مورد الگوی زندگی افراد گیاه‌خوار و گوشت‌خوار، محققان دریافتند افراد گیاه‌خوار زندگی طولانی‌تری نسبت به افراد گوشت خوار دارند. براساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۲، افرادی که بیشتر گوشت قرمز مصرف کرده بودند زودتر به سرطان و مرگ دچار شده بودند.

۴- کاهش وزن

تغییر رژیم غذایی از گوشت به رژیم کم کالری گیاهی موجب شروع فرایند کاهش وزن در تمامی افراد می‌شود. بر اساس نتایج تحقیقی در سال ۲۰۰۷ مشخص شد، رژیم غذایی کاملاً گیاهی با کاهش وزن افراد دارای اضافه وزن در طول دوره یک الی دو ساله رژیم گیاهی مرتبط است. رژیم گیاهی غنی از فیبر است و فیبر با شاخص توده بدنی پایین و وزن ارتباط مستقیم دارد. غذاهای گیاهی در مواد مغذی غنی‌تر و در کالری پایین‌تر از غذاهای گوشتی هستند.

۵- جلوگیری از دیابت

مقاومت به انسولین شرایطی است که بدن شروع به مقابله با انسولین می‌کند. انسولین هورمونی است که سطح بالای قند خون را کنترل می‌کند. افزایش وزن به خصوص در ناحیه شکم با توسعه دیابت مرتبط است. رژیم کم کالری گیاهی موجب کنترل وزن و تنظیم حساسیت انسولین در بیماران دیابتی می‌شود.

گوشت قرمز به خصوص نوع فرآوری شده شامل مقدار زیادی سدیم، نیترات و نیتریت است. همه این مواد از طریق جلوگیری از فعالیت سلول‌های بتا مسئول تولید انسولین، حساسیت انسولین را بالا می برند. غذاهای گیاهی خطر دیابت را کاهش می‌دهند.

۶- کنترل فشار خون

براساس نتیجه یک تحقیق در سال ۲۰۱۵، گوشت قرمز با فشار خون بالا ارتباط مستقیم دارد. وقتی باکتری‌های روده گوشت قرمز را تجزیه می‌کنند ترکیبی به نام trimethylamine-N-oxide آزاد شده که موجب بالا رفتن فشار خون می‌شود. علاوه بر این، گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی چربی‌های اشباع شده و سدیم است که موجب مسدود شدن رگ‌های خونی و باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود. یک تحقیق در سال ۲۰۱۴ ارتباط رژیم غذایی گیاهی و فشار خون پایین را به اثبات رساند.

۷- خلاص شدن از دردهای روماتیسم مفاصل

تحقیقات نشان داده‌اند، رژیم ای غذایی مخصوص می‌تواند باعث بهبود و تغییر میکروارگانیسم‌هایی شود که در کاهش درد روماتیسم مفاصل نقش اساسی دارند. بیمارانی که روماتیسم متوسط تا شدید دارند با تغییر رژیم غذایی خود به رژیم گیاهی کم کالری کاهش معنادار علائم روماتیسم و درد را گزارش کردند.

۸– بهبود جوش‌های بدن

گوشت منبع غنی از ویتامین B12 است. افزایش این ویتامین می‌تواند موجب بروز جوش و آکنه شود. بر اساس نتایج تحقیقات، منفذهای پوست در افرادی که دچار آکنه شده نسبت به دیگران متفاوت است و همچنین تزریق این ویتامین موجب بروز جوش در بدن می‌شود. بنابراین چون مواد گوشتی غنی از ویتامین B12 هستند، مصرف زیاد مواد گوشتی ممکن است موجب بروز جوش بر روی پوست شود.

مضرات گوشت قرمز

عواقب مصرف زیاد گوشت قرمز در مردان:

به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا، بسیاری از پزشکان به ویژه متخصصان بیماریهای قلبی می گویند که گوشت قرمز برای سلامت انسان خطرناک است زیرا یکی از علل انسداد عروق به شمار می رود اما آنها همچنین اکنون به این نتیجه رسیده اند که خوردن زیاد آن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را بیشتر می کند.
یک پژوهش جدید علمی نشان می دهد خطر ابتلا به نوع بسیار خطرناک سرطان پروستات در مردانی که تمایل زیادی به خوردن گوشت قرمز به ویژه کباب شده دارند، افزایش می یابد.
این پژوهش نشان داد: مردانی که حداقل در هفته 2 وعده همبرگر یا ساندویچ گوشت می خوردند، احتمال ابتلای آنها به سرطان پروستات 2 برابر کسانی است که این وعده ها را در برنامه غذایی خود ندارد. اما بیشترین خطر ناشی از این گوشت ها، به طور اساسی به شیوه پخت و پز آنها برمی گردد.
وقتی دانشمندان تلاش کردند تا نگاهی دقیق تر به اعضای گروهی که در تحقیقات آنها به نام دوستداران گوشت یاد شد، بیندازند متوجه شدند که نتایج از یک نفر به نفر بعدی مختلف است.
این افراد وعده های گوشت خود را به صورت کبابی – اعم از کباب شده روی ذغال یا کباب شده به طور عادی مصرف می کردند.
این پژوهش نشان داد: خطر ابتلا به سرطان در افرادی که گوشت را به طور خوب پخته شده می خورند 2 برابر دیگران است اما این میزان خطر برای کسانی که ترجیح می دهند آن را به صورت نیمه پخته یا با کمترین میزان پخت مصرف کنند، 12 درصد است.
در این پژوهش آمده است: همین نتایج تا حد زیادی درباره کسانی که ساندویچ های حاوی گوشت کباب شده می خوردند، صدق می کند.
رونالد داینیس، مدیر بخش رادیوتراپی انکولوژی در بیمارستان روزولت در شهر نیویورک درباره نتایج این پژوهش گفت: این پژوهش گواه دیگری است بر این مدعا که گوشت قرمز به ویژه کباب شده حاوی مواد سرطان زا است و ممکن است منجر به ابتلا به سرطان پروستات شود.
بر پایه این گزارش، وقتی گوشت در درجه حرارت بالا روز شعله پخته یا ذغالی می شود 2 ماده شیمیایی به نام های آمینهای هتروسیکلیک (HCAs) و هیدروکربنهای معطر چند حلقه ای (PAH ) تولید می کند و آزمایش های گذشته بر روی حیوانات نشان داده است که این 2 ماده باعث ابتلا به بیماریهای سرطانی مختلف از جمله پروستات هستند.

مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز:

یکی از معروف ترین خطرات مصرف زیاد گوشت قرمز، ابتلا به سرطان روده ی بزرگ است که این مسئله در پژوهش‌های متعدد، به اثبات رسیده است. به عنوان مثال، گروهی از پژوهشگران اروپایی پس از بررسی عادات غذایی 500 هزار نفر به این نتیجه رسیدند، افرادی که هر روز حداقل 2 وعده ی 80 گرمی‌ گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده (مثل سوسیس) مصرف می‌ کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته گوشت قرمز می‌ خورند، یک سوم بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
تحقیق دیگری که پژوهشگران آمریکایی روی 148 هزار نفر انجام دادند نیز نشان داد کسانی که زیاد گوشت قرمز مصرف می ‌کنند، 13 تا 15 درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
دانشمندان عوامل متعددی را در ایجاد سرطان به دنبال مصرف گوشت قرمز متهم کرده‌اند. یکی از این مواد سرطان ‌زا، آمین‌های هتروسیکلیک (HCAs) است که به دنبال کباب کردن یا سرخ کردن گوشت ایجاد می‌شود. البته این ترکیب در صورت پختن مرغ و ماهی در دمای بالا هم ایجاد می‌ شود، بنابراین نمی‌ تواند متهم اصلی باشد.
متهم بعدی که به ویژه در گوشت‌های فرآوری شده دیده می ‌شود، ترکیبات نیتریت است. این ترکیبات که در کارخانه جات برای دوام بیشتر مواد غذایی به آنها اضافه می‌ شوند، سرطان ‌زا هستند.
اما متهم اصلی به نظر می ‌رسد ترکیب “هم– آهن” باشد. “هم” جزء اصلی هموگلوبین است و هموگلوبین هم جزء اصلی ساختار گلبول قرمز خون است. به عقیده ی پژوهشگران، ترکیب هم – آهن که در گوشت قرمز دو برابر مرغ و ماهی است، به سلول‌های پوششی روده ی بزرگ آسیب می‌ رساند و باعث رشد غیر طبیعی و سرطانی شدن آنها می ‌شود.
به غیر از سرطان روده ی بزرگ، به نظر می‌ رسد که مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را هم افزایش می‌ دهد. سرطان پانکراس یکی از بدخیم ‌ترین سرطان‌هاست و نتایج یک تحقیق که در مجله انستیتو ملی سرطان آمریکا (National Institue of cancer) به چاپ رسیده است نشان می ‌دهد که مصرف فراوان گوشت قرمز، خطر ابتلا به سرطان پانکراس را 50 درصد و مصرف فراوان گوشت فرآوری شده (مانند سوسیس) این خطر را تا 68 درصد افزایش می ‌دهد.

• خطرات دیگری هم هست!

گوشت قرمز علاوه بر موارد فوق، خطرات دیگری هم دارد. مثلا گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع فراوانی است که وجود آنها یک عامل شناخته شده ی بیماری‌های قلبی به شمار می رود.
از سوی دیگر مصرف گوشت قرمز فراوان باعث ابتلا یا تشدید بیماری نقرس می ‌شود. در بیماری نقرس، مقدار اسید اوریک خون بالا می رود و رسوب کریستال‌های اسیداوریک در مفاصل، باعث درد شدید می‌ شود. اسید اوریک در اثر تجزیه پروتئین‌ها ایجاد می ‌شود و می دانید که گوشت قرمز منبع کاملی از پروتئین است.
علاوه بر موارد فوق، پژوهشگران دانشگاه منچستر انگلستان در مطالعه ‌ای که روی 25 هزار نفر انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مصرف زیاد گوشت قرمز باعث افزایش خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی می ‌شود. سرطان غدد لنفاوی، سرطان کیسه ی صفرا ، سرطان پروستات و… هم از جمله بیماری‌هایی هستند که ارتباطی بین آنها و مصرف گوشت قرمز دیده شده است.

خواص و مضرات گوشت قرمز در گروه خونی

خواص گوشت قرمز در دارندگان گروه خون O و B:

1- منبع پروتئین. پروتئینی که از گوشت قرمز جذب می کنید حاوی میزان کافی ازآمینو اسیدی است که برای عضله سازی و ترمیم بافت ها لازم است. حجم عضله به شما کمک می کند تا بتوانید راحت تر فعالیت های فیزیکی را انجام دهید. پروتئین به عنوان عامل کمک در کاهش وزن نیز شناخته شده است.

2- دارای آهن است. برای زنان روزانه 18 میلی گرم و برای مردان روزانه 8 میلی گرم آهن توصیه می شود. آهن موجود در گوشت قرمز نسبت به آهن موجود در سبزیجات سریعتر جذب بدن می شود. با استفاده روزانه یک یا دو وعده غذایی گوشت قرمز آهن مورد نیاز بدن شما تکمیل می شود و سلول های قرمز قادر به انتقال اُکسیژن به سایر نقاط بدن می شوند. همچنین کمبود آهن می تواند باعث ایجاد اختلال در یاد گیری و ایجاد مشکلات رفتاری شود.

3- حاوی زینک می باشد. نکته خوب دیگر در مورد گوشت قرمز دارا بودن زینک (یا همان روی) است. زینک باعث تقویت حجم عضله، بالا رفتن سیستم دفاعی بدن و کارکرد سالم مغز می شود. میانگین افراد روزانه به 15 میلی گرم زینک (روی) نیازمندند.

4- ویتامین B: گنجاندن مواد غذایی دارای ویتامین B در وعده غذایی موجب کارکرد سالم بدن می شود. گوشت قرمز حاوی ویتامین B12 که برای سیستم عصبی مفید است و ویتامین B 6 که برای داشتن سیستم دفاعی قوی لازم است، می باشد.

مضرات گوشت قرمز برای دارندگان گروه خون A :

1- می تواند خطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. محققان طی آزمایشی که روی 31 بیمار آلزایمری انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که میزان بیش از حد آهن نیز می تواند باعث بروز بیماری آلزایمر شود.
2- ایجاد بیماری های قلبی عروقی. محققان بر این باورند که این چربی بد موجود در گوشت قرمز نیست که باعث بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود بلکه ماده جدیدی به نام کارنیتین (carnitine) که ماده ای تولید می کند و این ماده به نام TMAO با چربی موجود در شریان ها مداخله می کند و ممکن است موجب سکته قلبی شود.
3- ریسک مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ با مصرف گوشت قرمز بالا می رود. در حالی که ماهی عملکرد برعکس دارد.
4- مصرف بالا گوشت قرمز مساوی با دیابت نوع دوم است! مصرف بیش از حد گوشت قرمز 50 درصد خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دوم را افزایش می دهد.
5- ابتلا به جنون گاوی و سایر بیماری های نادر که در اثر مصرف گوشت بروز می کنند، از دیگر خطرات مصرف گوشت قرمز غیر ارگانیک است.
6- اطمینان کافی بر سالم بودن گوشت هایی که موجود می باشند نمی توان داشت. گوشت هایی که مصرف می کنید به احمال زیاد حاوی هورمون هایی هستند که برای رشد سریعتر تزریق شده اند.

امتیاز شما به این مطلب:
[votes: 0 Rating: 0]
برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاه بگذارید

  اشتراک در  
اطلاع از
بستن