سبک زندگی

خواص و مضرات ازگیل

ازگیل میوه ای با خاصیت فراوان

ایران کوین ماین

ازگیل

این میوه، انواع مختلفی دارد و بحث‌های بسیاری درمورد خاستگاه آن موجود است، اگرچه همه چیز نشان دهنده آن است که ازگیل از ژاپن می‌آید. ازگیل معمولا در بهار رشد می‌کند اما در تمام ماه‌های سال مصرف می‌شود.

این میوه به دلیل طعم خوشایند خود شناخته شده است، در واقع در بسیاری کشورها یک ظرافت آشپزی محسوب می‌شود، به علاوه، برای اهداف دارویی نیز کاربرد دارد و بسیار توصیه می‌شود زیرا حاوی ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن است.

خواص ازگیل:

1. از انواع مختلف بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری می‌کند

ازگیل حاوی مقدار زیادی فیبر است. این ترکیب، خواص فیزیولوژیکی بسیاری برای بدن دارد. اول این‌که به حفظ آب و چربی کمک می‌کند و مصرف آن باعث جلوگیری از بیماری‌های مربوط به اختلالات قلب و رگ‌های خونی می‌شود.

2. این خوراکی به لاغر شدن کمک می‌کند

ازگیل، میوه‌ای با کالری پایین است. کالری هر قسمت از آن حدود ۴۰ تخمین زده می‌شود. به علاوه، ازگیل باید به آرامی جویده شود و این به دلیل فیبر محلول در آن است. این باعث کاهش حس اضطراب می‌شود، همچنین فیبر، جذب چربی را کند می‌کند.

3. با یبوست مبارزه می‌کند

بازهم فیبر رژیمی یا فیبر محلول، نقش مهمی را در این‌جا ایفا می‌کند زیرا یک مسهل طبیعی است که یبوست و احتباس مایعات را مهار می‌کند. این ترکیب، زمان انتقال روده‌ای را کاهش داده و فرآیند دفع را تسریع می‌کند.

4. به جذب مواد مضر برای بدن کمک می‌کند

تقریبا ۱/۴ ترکیب ازگیل از پکتین تشکیل می‌شود. این، ترکیبی از تجمع قندهای ساده است. پکتین یک ماده جاذب روده‌ای است که از ایجاد برخی بیماری‌ها جلوگیری می‌کند، به ویژه در پایین آوردن کلسترول نقش دارد.

5. مصرف آن برای رشد خوب است

ازگیل نیز مانند دیگر میوه‌ها، سرشار از ویتامین C و A است که برای رشد و ترمیم بخش‌های بدن ضروری است. همچنین، به تثبیت سطح آهن که ماده معدنی ضروری برای تولید پروتئین و هموگلوبین است، کمک می‌کند.

این ویتامین برای استخوان‌ها، پوست و بافت همبند مفید است. مصرف آن به زنان باردار، افراد سیگاری و افرادی که در دوره نقاهت هستند یا به نوعی التهاب پوستی دچارند توصیه می‌شود.

6. به بازسازی بافت سلولی کمک می‌کند

ازگیل، میوه‌ای سرشار از آنتی اکسیدان است. این ماده با محافظت از سلول در برابر رادیکال‌های آزاد که باعث آسیب به DNA و بخش‌هایی از سلول‌ می‌شوند، به ترمیم سلول کمک می‌کند. آنتی اکسیدان‌ها توانایی کند کردن فرآیند پیری و جلوگیری از مشکلات قلبی را نیز دارند.

7. تعادل بدن را افزایش می‌دهد

پتاسیم یکی از مواد تشکیل دهنده ازگیل است. این ماده، توانایی حفظ تعادل سطح آب در بدن را دارد، رشد سلولی را افزایش می‌دهد و در عملکرد درست بدن، سیستم عصبی، استخوان‌ها و ماهیچه‌ها نقش دارد.

8. مصرف آن برای رشد مفید است

یکی از مواد تشکیل دهنده ازگیل، کلسیم است. این ماده معدنی، بیشترین حد را در بدن دارد که باعث حفظ استخوان‌ها و دندان‌ها شده و در عملکرد درست آنها نقش دارد.

ماهیچه‌ها، خون و بافت سلولی نسز مقداری کلسیم را ذخیره می‌کنند که باعث انقباض و انبساط ماهیچه، فعالیت سیستم عصبی و ترشح آنزیم‌ها و هورمون‌ها می‌شود.

9. میوه‌ای است که از سرطان جلوگیری می‌کند

مواد دیگر تشکیل دهنده ازگیل، اسیدهای چرب ضروری هستند. برخی از آنها برای سلامتی مضرند اما برخی دیگر فواید بسیاری دارند. مطالعات مختلف نشان داده که اسید لینولئیک موجود در ازگیل می‌تواند از ایجاد و پیشرفت سرطان به ویژه سرطان‌های سینه، پوست، کبد و روده بزرگ جلوگیری کند.

10. باعث تولید انرژی در بدن می‌شود

کربوهیدرات نیز در این میوه وجود دارد، در واقع ۱۰۰ گرم ازگیل، ۲۵ گرم کربوهیدرات دارد. این ماده، مسئول تولید انرژی در بدن است زیرا به گلوکز تبدیل شده و مستقیما به سلول‌ها، بافت‌ها، اندام‌ها و ماهیچه‌ها می‌رود.

11. به مبارزه با سندرم پیش از قاعدگی کمک می‌کند

دیگر ماده تشکیل دهنده ازگیل، منگنز است. این ماده معدنی برای بدن بسیار مفید است. گاهی وقت‌ها در داروسازی نیز به کار می‌رود، زیرا کاهش منگنز، استخوان‌ها را ضعیف کرده، باعث کم خونی شده و قاعدگی را به تاخیر می‌اندازد. در کشورهای آسیایی مانند ایران، زنان از کم خونی رنج می‌برند، بنابراین برای تنظیم کردن قاعدگی باید ازگیل را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

12. مصرف آن برای بیماران دیابتی مفید است

میوه ازگیل از قند کمی تشکیل شده است و یکی از میوه‌های بسیار مناسب برای افراد دیابتی می‌باشد. میزان قند آن ۷ گرم در هر وعده تخمین زده می‌شود، به همین دلیل، خوردن آن برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. همچنین سرشار از فیبر است که به کنترل قند خون کمک می‌کند.

13. در حفظ بافت‌های بدن نقش دارد

دیگر ماده موجود در ازگیل، مس است. این ماده معدنی، فواید متعدد دارد، تولید سلول‌های خونی را افزایش می‌دهد، به عملکرد مناسب رگ‌های خونی و عصب‌ها کمک می‌کند، سیستم ایمنی را تقویت کرده و به جذب آهن در بدن کمک می‌کند.

14. به آبرسانی بدن کمک می‌کند

مانند هر میوه دیگر، بیشترین قسمت ازگیل آب است. ۱۰۰ گرم ازگیل، ۸۷ گرم آب دارد. به همین دلیل، مصرف ازگیل در بهار، تابستان یا زمان‌هایی که بدن، مایعات زیادی دفع کرده است، توصیه می‌ شود.

15. درمان التهاب‌های روده‌ای

برای این منظور بسیاری از منابع توصیه می‌کنند تا این میوه را پوست بگیرید، هسته‌هایش را جدا کنید و قسمت باقیمانده میوه را با کمی شیر مخلوط کرده، سپس مصرف نمایید.

16. مشکلات دستگاه گوارش

میوه ازگیل به منظور درمان اسهال و محدود کردن نفخ معده توصیه شده است.

17. اختلال دفع

ازگیل برای برطرف کردن اختلالات دفعی و به عنوان ادرارآور شناخته شده است.

18. بی‌نظمی‌های قاعدگی

مصرف منظم ازگیل باعث نظم بخشیدن به دوره‌های عادت ماهیانه می‌شود.

و دیگر خواص ازگیل:

• تقویت‌کننده اعصاب
• درمان هموراژ
• سیستم گردش خون را تنظیم می‌کند
• استخوان‌ها را محکم می‌کند
• سطوح کلسترول را کنترل می‌کند
• سیستم تنفسی را تسکین می‌دهد

مواد تشکیل دهنده این میوه

  • خواص متعدد ازگیل برای سلامتی، به دلیل مواد موجود در آن است، مانند ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی و حتی چربی‌ها. بسیاری از آنها به نوع میوه‌ای که مصرف می‌شود، بستگی دارد.
  • فراوان‌ترین ماده این میوه، آب است، سپس کربوهیدرات، بعد از آن پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سدیم و فولات.
  • فیبر، ویتامین C، ویتامین B۱، B۲، B۳ و B۶ و مواد معدنی مانند آهن، روی، مس و سلنیوم نیز در مقادیر کمتر در این میوه وجود دارد. کمترین ماده موجود در این میوه، چربی است.

•خطرات و مضرات

  • مصرف مقادیربالای این میوه می‌تواند باعث مشکلات سلامتی شود و این به دلیل فعالیت برخی از مواد تشکیل دهنده آن است، به ویژه اسید پالمیتیک که چربی اشباعی است که سطح کلسترول خون را بالا برده و متاستاز را در برخی سلول‌ها تسریع می‌کند.
  • مسئله دیگری که باید به ذهن سپرد این است که نباید ازگیل را بعد از فعالیت جسمی زیاد مصرف کرد. اگرچه ازگیل میوه‌ای است که به آبرسانی بدن کمک می‌کند، اما مواد مغذی و نمک‌های معدنی موجود در آن برای بهبود بدن کافی نیستند. اگر می‌خواهید به این منظور از ازگیل استفاده کنید، با پزشک مشورت کنید.
  • مصرف بیش از اندازه ازگیل باعث تهوع، درد معده و اسهال می‌شود. این مشکلات به وسیله ویتامین C به جود می‌آید زیرا با اینکه فواید بسیاری دارد اما مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند میزان آهن را افزایش داده و به بافت سلولی آسیب بزند.
  • مصرف زیاد این میوه به دلیل داشتن کلسیم باعث اثرات منفی، خصوصا در بزرگسالانی که به سنگ کلیه، یبوست و عدم جذب مواد معدنی مانند مس و آهن دچار هستند، می‌شود.
  • در زمان مصرف مواظب دانه‌های ازگیل باشید، زیرا این دانه‌ها سرشار از اسید هیدرو سیانید هستند که سمی می‌باشند.
  • از مصرف ازگیل در زمان یبوست خودداری کنید.
  • مصرف هر ماده‌ی غذایی به مقدار زیاد می‌تواند به دلایل مختلف سمی باشد اما اگر شما به مقدار بیش‌ازحد از عصاره‌ی برگ ازگیل استفاده کنید (یک عصاره‌ی غلیظ که گاهی اوقات در عطاری‌ها یا فروشگاه‌های محصولات گیاهی فروخته می‌شود)، چیز عجیبی اتفاق می‌افتد. بنا به گزارش‌ها، مصرف بیش‌ازحد این عصاره باعث میوپاتی سمی می‌شود که شامل ضعف و درد غیراختصاصی است.
[votes: 0 Rating: 0]
تلگرام بیگ والت اینستاگرام بیگ والت

برچسب ها
ازگیل خواص مضرات

نظرات کاربران

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن