dogeminers
dellminer
سبک زندگی

خواص و مضرات برنج قهوه ای

برنج قهوه ای با خواص بی نظیرش

خواص و مضرات برنج قهوه ای

ارزش غذایی برنج قهوه ای:

برنجقهوه ای از کربوهیدرات تشکیل شده است و با مقدار کمی پروتئین همراه است و درصد چربی چندانی نیز ندارد.

مواد موجود در برنج و مقادیر آن:
• کالری: 130
• آب: 69٪
• پروتئین: 2.4 گرم
• کربوهیدرات: 28.7 گرم
• شکر: ~
• فیبر: ~
• چربی: 0.2 گرم
• اشباع: 0.05 گرم
• اشباع نشده: 0.06 گرم
• اشباع نشده: 0.05 گرم
• امگا 3 :0.01 گرم
• امگا 6 :0.04 گرم
• چربی ترانس: ~

برنج در درجه اول از کربوهیدرات تشکیل شده است. کربوهیدرات برنج به طول عمده در قالب نشاسته است که 90 درصد از وزن آن را تشکیل می دهد. نشاسته از رایج ترین کربوهیدرات های موجود در مواد غذایی است و از زنجیره های طولانی گلوکز با آمیلوز و آمیلوپکتین ساخته شده است.
آمیلوز و آمیلوپکتین دارای فواید بسیاری است که در برنج موجود می باشد. آمیلوز که هضم کندی دارد اغلب به عنوان یک نوع فیبر شناخته می شود. از طرفی وجود مقادیر کم آمیلوز و مقادیر بالای آمیلوپکتین سبب می شود برنج بعد از پخت و پز چسبندگی بیشتری داشته باشد.
قابلیت هضم بالا یکی از جنبه های منفی کربوهیدرات های موجود در برنج است. در بین مواد غذایی کربوهیدرات ها قابلیت هضم خوبی دارند و این امر می تواند قند خون را در کمترین زمان بالا برده و افرادی که دچار بیماری هستند یا شرایط جسمی خوبی ندارند مانند بیماران دیابتی، این عامل می تواند یک مورد تهدید کننده باشد بنابراین در مصرف برنج نباید زیاده روی کنید.

فیبر از خواص برنج قهوه ای:

از جمله دیگر خواص برنج قهوه ای داشتن مقادیر خوب فیبر (1.8%) است در حالی که برنج سفید فیبر بسیار کمی (0.3%) دارد. یک فنجان برنج قهوه ای پخته (195 گرم) حاوی 3.5 گرم فیبر می باشد. مقادیر مختلفی از نشاسته نیز در هر دو برنج سفید و قهوه ای موجود هستند. نشاسته مقاوم می تواند برای حرکت بهتر غذا در روده ها و تغذیه ی باکتری های روده کمک کند.
در روده بزرگ، نشاسته مقاوم باعث تشکیل اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه مانند بوتیرات می شود که ممکن است سلامت روده بزرگ را بهبود ببخشد و حتی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کمتر کند. گذشته از نشاسته مقاوم، فیبر موجود در سبوس برنج هم تاثیر خوبی در گوارش غذا دارد. سبوس عمدتا از الیاف نامحلول مثل سلولز تشکیل شده است و تقریبا هیچ فیبر محلولی در آن وجود ندارد.

ویتامین ها و مواد معدنی برنج:

مواد غذایی مختلف بسته به نوع روش طبخ شان ممکن است مواد مغذی مختلفی هم داشته باشند. بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی در سبوس و جوانه که اجزای برنج قهوه ای هستند متمرکز شده اما در برنج سفید نیست.

• منگنز: یک ماده معدنی کمیاب است که در غذاهای مختلف موجود بوده و به خصوص در غلات سبوس دار دیده می شود. این ماده برای بهبود سوخت و ساز بدن و رشد و توسعه و همچنین برای تولید آنتی اکسیدان در بدن ضروری است.

• سلنیوم: یک ماده معدنی است که کاربردهای مهمی در بدن دارد.

• تیامین: تیامن یا همان ویتامین B1 برای سوخت و ساز بدن، عملکرد بهتر قلب، عضلات و سیستم عصبی مفید است.

• نیاسین: نیاسین یا همان ویتامین B3 در برنج عمدتا در قالب اسید نیکوتین وجود دارد. خیساندن برنج قبل از پخت می توانید این ویتامین را در آن بیشتر کند.

• منیزیم: موجود در برنج قهوه ای یک ماده معدنی مهم است که می تواند برای جلوگیری از بیماری های مزمن مفید باشد.

• مس: اغلب در غلات سبوس دار دیده شده و در رژیم غذایی غربی کمتر یافت می شود. کم شدن سطح مس می تواند اثرات سوئی بر سلامت قلب داشته باشد.

دیگر ترکیبات گیاهی این غلات:

تعدادی از ترکیبات گیاهی در برنج یافت می شوند که می توانند فواید بلقوه ای بر سلامت و وضعیت جسمانی شما داشته باشند. برنج های رنگی مثل گونه های قرمز یا قهوه ای آن غنی از آنتی اکسیدان ها هستند.

• اسید فیتیک: آنتی اکسیدان موجود در برنج قهوه ای که باعث ایجاد اختلال در جذب مواد معدنی مثل روی و آهن می شود. می توان تاثیر آن را با خیساندن آن قبل از پخت یا تخمیر برنج کاهش داد.

• لیگنان: در سبوس برنج موجود است که نهایتا به آنترولاکتون تبدیل می شود. این سنتز توسط باکتری های روده انجام می شود. آنترولاکتون ممکن است چندین مزیت بهداشتی نیز داشته باشد.

• فرولیک اسید: یک آنتی اکسیدان قوی موجود در سبوس برنج است. این آنتی اکسیدان می تواند بدن را در برابر بیماری های مختلف مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی محافظت کند.

• 2-استیل 1-پیرولین (2AP): ماده معطر که مسئول طعم و بوی برنج های معطر است مانند برنج باسماتی

خواص برنج قهوه ای:

1. کاهش وزن

افراد زیادی از تاثیر برنج قهوه‌ای در کاهش وزن آگاه هستند. این خاصیت به دلیل کالری پایین برنج قهوه‌ای است که از ورود کالری اضافی به بدن جلوگیری می‌کند.

خوب برنج قهوه‌ای چگونه این کار را می‌کند؟ می‌دانیم که برنج قهوه‌ای دارای کربوهیدرات است که انرژی بدن را تامین کرده و گرسنگی را رفع می‌کند. مصرف بیش از اندازه کربوهیدرات می‌تواند باعث افزایش وزن شود اما مصرف مناسب و درست آن به تناسب اندام شما کمک می‌کند.

جایگزین کردن برنج سفید با برنج قهوه‌ای می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. هر وعده برنج قهوه‌‌ای ۱۱۰ کالری و ۲ گرم پروتئین و فیبر دارد. برنج قهوه‌ای منبع خوبی از فسفر، منیزیم، ویتامین B6، تیامین و نیاسین است و آهن و زینک مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌کند.

چرا برنج قهوه‌ای را به رژیم غذایی اضافه کنیم؟ برنج قهوه‌ای خواصی دارد که آن را برای کاهش وزن مفید می‌کند. شاخص گلیسمی برنج قهوه‌ای بسیار مفید است و دریافت کالری را کنترل می‌کند. افرادی که رژیم غذایی دارند، بهتر است خوراکی را انتخاب کنند که حاوی فیبر بیشتری است.

برنج قهوه‌ای، حتی پوست آن فیبر بالایی دارد. برنج قهوه‌ای از فرآیند آسیاب شدن نمی‌گذرد بنابراین مواد مغذی موجود در آن مانند برنج سفید طی این فرآیندها از بین نمی‌رود.

2. کنترل قند خون و جلوگیری از دیابت

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف حداقل پنج وعده برنج سفید در هفته باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. با مصرف برنج قهوه‌ای، این احتمال کاهش می‌یابد. مصرف دو وعده یا بیشتر برنج قهوه‌ای در هفته می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. جایگزین کردن برنج قهوه‌ای به جای برنج سفید، به کاهش ۱۶ درصدی این نوع از دیابت منجر می‌شود.

برنج قهوه‌ای برای افراد مبتلا به دیابت مفید است چرا که شاخص گلیسمی پایین‌تری نسبت به برنج سفیددارد. این خاصیت به دلیل فیبر بالای موجود در آن است. برنج معمولی وارد فرآیند آسیاب می‌شود و به همین دلیل مقدار زیادی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی خود را از دست می‌دهد.
در واقع، فیبر می‌تواند ورود گلوکز به خون را کند کند. برنج قهوه‌ای به دلیل داشتن فیبر بالا، باعث بالا رفتن قند خون نمی‌شود. علاوه بر فیبر زیاد، برنج قهوه‌ای حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز هست که مقدار آن‌ها از برنج سفید بیشتر است. برای مثال، برنج قهوه‌ای سرشار از ویتامین B، منیزیم و آهن مورد نیاز بدن است.نتایج تحقیقات نشان داد که برنج قهوه‌ای که به موش‌هایی با ذخیره گلوکز بالا داده شد، به طبیعی شدن سطح گلوکز در بدن آن‌ها منجر شد.

همان‌گونه که در بالا درباره خواص برنج قهوه ای گفته شد، برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر است که می‌تواند ورود گلوکز به خون را کند کند. بنابراین، نگران ابتلا به دیابت نباشید. برنج قهوه‌ای حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده نیز هست. در واقع توصیه می‌شود که مصرف دو وعده (یا بیشتر) در هفته برنج قهوه‌ای را جایگزین برنج معمولی کنید تا خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کاهش یابد. علاوه بر این‌ها، برنج قهوه‌ای حاوی مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان است که از دیابت جلوگیری می‌کنند.

3. کنترل کلسترول

ثابت شده است که کلسترول بد در بدن می‌تواند به بیماری‌های خطرناک بینجامد. برای رفع این مسئله می‌توانید برنج قهوه‌ای مصرف کنید. همچنین می‌توانید از خوراکی‌هایی که در آن‌ها برنج قهوه‌ای به کار رفته است استفاده کنید. اگر برنج قهوه‌ای را به طور منظم مصرف کنید، خطر بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهید. بنابراین گنجاندن برنج قهوه‌ای در رژیم غذایی بسیار مفید است.

فیبرحل شدنی موجود در برنج قهوه‌ای برای آن دسته افرادی که در معرض کلسترول قرار دارند مفید بوده و به پایین آوردن کلسترول آن‌ها کمک می‌کند. با استناد به مطالعات انجام شده، توصیه می‌شود برنج قهوه‌ای را جایگزین برنج سفید کنید زیرا از مشکلاتی مانند دیابت و کلسترول بد جلوگیری می‌کند.

برنج قهوه‌ای تخمیر شده با استفاده از روش‌های تخمیر که به برنج مخمر قرمز مشهور است، توانایی کاهش کلسترول خون یا اثر هیپوکلسترولی (افزایش کلسترول) را دارد. موناکولین K که شبیه به لووستاتین است مانند یک عامل هیپوکلسترولی عمل می‌کند و عملکردی شبیه به ترکیبات استاتین‌ دارد.

4. جلوگیری از سنگ صفرا

با استناد به مطالعات انجام شده، خوراکی‌هایی که فیبر بالایی دارند از بروز سنگ صفرا جلوگیری می‌کنند. فیبر قابل هضم بالا به حل شدن مواد باقی مانده و تولید صفرای سالم کمک می‌کند.
یکی از خواص برنج قهوه ای، داشتن ترکیبات آنتوسیانین است که از عوامل آنتی اکسیدانی، آنتی هیپرتانسیو، ضد کلسترول و آنتی‌هیپرگلیسمی هستند. در واقع این ماده می‌تواند چربی‌های بد موجود در بدن را خنثی کند. با دانستن این مسئله که یکی از دلایل ایجاد سنگ صفرا، تجمع کلسترول است، بیماران مبتلا به این مشکل می‌توانند مصرف برنج قهوه‌ای را جایگزین مصرف برنج سفید کنند.
صفرا مایعی است که در گوارش چربی‌ها نقش دارد. اگر این مایع، سفت شود، به سنگ صفرا تبدیل می‌شود. دلیل اصلی ایجاد سنگ صفرا می‌تواند عدم تعادل میان کلسترول و مواد شیمیایی موجود در صفرا باشد. کریستال‌های فلسی در طی سال‌ها به سنگ تبدیل می‌شوند.
ترکیب شیمیایی که به طور معمول در کیسه صفرا وجود دارد از کلسترول و بیلی‌روبین (مواد باقی مانده از انهدام سلول‌های قرمز خون) تشکیل می‌شود. تقریبا ۸۰ درصد سنگ‌های صفرا از کلسترول و ۲۰ درصد آن‌ها از بیلی‌روبین هستند. بیلی‌روبین، رنگ‌دانه‌ای است که در صفرا یافت می‌شود.

5. منبع آنتی اکسیدان

برنج قهوه‌ای منبع خوبی از آنتی اکسیدان است. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن می‌توانند رادیکال‌های آزاد را مهار کنند.
برنج قهوه‌ای، به داشتن رنگ‌دانه قرمز که دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده و برای سلامتی مفید است، شناخته شده است. رنگ‌دانه قرمز موجود در برنج قهوه‌ای، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که می‌تواند از بیماری‌های متعدد جلوگیری کند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، آنتی اکسیدان‌های موجود در برنج قهوه‌ای را می‌توان به شش گروه تقسیم کرد: فنولیک اسیدها، فلاونوئیدها، پروآنتوسیانیدها و آنتوسیانین‌ها، ویتامین E، اوریزانول و فیتیک اسید. در میان این شش گروه، در مقایسه با دیگر غلات مانند گندم، ذرت، جو، جو دو سر، سورگوم، چاودار و ارزن، برنج قهوه‌ای سطح بالاتر از اوریزانول و آنتوسیانین دارد. همچنین، در گروه آنتوسیانین‌ها، سیانیدین-۳-O-گلوکزید و پئونیدین-۳-O-گلوکزید در برنج قهوه‌ای/ سیاه، در بالاترین حد یافت می‌شوند.
برخلاف برنج سفید، برنج قهوه‌ای معمولا به صورت کامل به فروش می‌رسد به این معنا که پوسته (سبوس) نیز در آن موجود است. برنج قهوه‌ای معمولا به صورت فرنی تهیه می‌شود. همچنین، این برنج را می‌توان آرد کرد و به جای آرد برنج سفید در تهیه خمیر شیرینی مورد استفاده قرار داد.

6. جلوگیری از بیماری قلبی

همان‌گونه که در بالا گفته شد، یکی از خواص برنج قهوه ای توانایی آن در پایین آوردن کلسترول خون است. پایین بودن کلسترول برای دیگر اندام‌ها از جمله قلب مفید است.
کاهش میزان کلسترول به ویژه کلسترول LDL (لیپوپروتئین کم‌چگالی) می‌تواند تشکیل پلاک در دیواره رگ‌ها – که تجمع آن‌ها باعث تنگی رگ‌ها و در نتیجه حمله قلبی می‌شود – را کاهش دهد. بنابراین، کاهش کاسترول به کاهش خطر بیماری قلبی می‌انجامد.
این مسئله توسط مطالعه دیوید بکر و رام گوردون – دو متخصص قلب در بیمارستان Chestnut Hill – در ۲۰۰۹ اثبات شد. آن‌ها گزارش کردند که سطح کلسترول LDL در افرادی که برنج قهوه‌ای مصرف کردند نسبت به افرادی که دارونما دریافت کردند، کاهش بیشتری داشت.

7. مفید برای دستگاه گوارش

لازم است بدانید که میزان فیبر موجود در برنج قهوه‌ای، شش برابر برنج سفید است. فیبر، ماده‌ای است که تاثیر مهمی بر سلامت دستگاه گوارش می‌گذارد. بنابراین با خوردن منظم برنج قهوه‌ای، سلامت دستگاه گوارش خود را تضمین می‌کنید. فیبر در کنترل قند خون، کاهش خطر سرطان و هموروئید و رفع کلسترول نیز نقش دارد.

8. کمک به افراد مبتلا به آسم

برنج قهوه‌ای منبعی از منیزیم، ماده معدنی که الگوی تنفس افراد عادی را تنظیم می‌کند است. افراد مبتلا به آسم نیز با مصرف منظم این برنج، از خواص برنج قهوه ای بهره‌مند می‌شوند. اما قبل از این کار، درمورد این‌که مجاز به مصرف برنج قوه‌ای هستید یا نه با پزشک خود مشورت کنید.

9. بهبود سلامت استخوان

منزیم یک ماد معدنی ایده‌آل است که از سلامت استخوان‌ها محافظت می‌کند. با منیزیم کافی، استخوان‌هایی سالم‌تر و قوی‌تر خواهیم داشت. اما کمبود منیزیم می‌تواند به پوکی استخوان و کاهش تراکم آن منجر شود. مصرف منظم برنج قوه‌ای نه تنها به سلمت استخوان‌ها بلکه به جلوگیری و تسکین دردهای مفصلی نیز کمک می‌کند.

10. سلامت پوست

محتوای غنی فیبر و سایر مواد معدنی ضروری در برنج قهوه ای برای پاک ساختن پوست‌تان از لک و پیس‌ها به خوبی کارساز واقع می‌شود. همچنین، پروتئین‌های موجود در این برنج سالم به عنوان یک لایه‌بردار قدرتمند عمل می‌کنند. آن‌ها رشد سلول‌ها و تحریک جریان خون به سمت پوست را افزایش می‌دهند، که این امر ظاهری شاداب و درخشان به ما می‌بخشد.

زنان باردار ممکن است از ناراحتی‌های پوستی در دوران بارداری رنج ببرند. برخی مشکلات شایع ممکن است در پوست زنان باردار ظاهر شود مانند تیرگی، کک مک، و حتی جوش. همان طور که می‌دانیم برنج ویتامین‌های مفیدی برای پوست دارد. به همین دلیل است که در درمان‌های زیبایی باستان از برنج استفاده می‌کرده‌اند.

بنابراین، علاوه بر مصرف برنج به صورت خوراکی، زنان باردار می‌توانند از برنج به عنوان ماسک صورت نیز استفاده کنند. کافی است برنج را آسیاب و با آب مخلوط کنید تا یک خمیر به دست بیاید، این خمیر را روی پوست‌تان بمالید. حتما پیش از شستن با آب ملایم بگذارید خشک شود.

11. مانع از پیری زودرس می‌شود

برنج قهوه ای که سرشار از پروتئین است از چین و چروک، افتادگی پوست و ایجاد خطوط چهره جلوگیری می‌کند.

نوسان سطح قند خون می‌تواند به استرس منجر شود، که یکی از علل اصلی پیری است. کربوهیدرات‌های پیچیده‌ی موجود در برنج قهوه ای می‌توانند به تنظیم سطح قند خون کمک کننند، و مانع از پیری زودرس شوند. سبوس برنج نیست طبق گفته‌ها وقتی به صورت موضعی استفاده شود، در جلوگیری از چین و چروک فوق‌العاده موثر است.

12. خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ می‌کند

سلنیوم موجود در برنج قهوه ای به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند و التهاب پوست را کاهش می دهد.

13. جوش را درمان می‌کند

برنج قهوه ای مملو از آنتی اکسیدان، ویتامین، و منیزیم است، که از پوست در برابر لکه‌ها و جوش و آکنه محافظت می‌کند.

انسولینی که با استفاده از برنج سفید تولید می‌شود باعث تحریک تولید سبوم روی پوست می‌شود. سبوم (چربی) بیش از حد روی پوست می‌تواند به جوش زدن منجر شود. برنج قهوه ای به نحو موثری از بروز این مشکل پیشگیری می‌کند.

این نوع از برنج حاوی خواص تسکین دهنده و خنک کننده است، که وقتی از آن بر روی جوش‌های پوستی استفاده شود بسیار موثر خواهد بود. این برنج سوختگی‌ها را تسکین می‌دهد و به کاهش قرمزی اطراف جوش کمک می‌کند.

14. اگزما را درمان می‌کند

محتوای نشاسته‌ی بسیار بالای برنج قهوه ای در تسکین اگزما بسیار موثر عمل می‌کند.

تمام آنچه نیاز است انجام دهید این است که یک گلوله‌ی پنبه‌ی تمیز را در آب برنج قهوه ای فرو کنید و به آرامی روی ناحیه‌ی مبتلا شده بمالید. این فرایند را به مدت پنج دقیقه تکرار کنید و بگذارید در اثر جریان هوا خشک شود.

انجام این درمان دو بار در روز به مدت ۱۰ روز قطعا شما را از دست این اختلال پوستی نجات خواهد داد.

15. تسکین راش‌ها و آفتاب‌سوختگی‌ها

برنج قهوه ای خواص ضد التهابی و خنک کننده‌ی بالایی دارد که هنگام درمان راش‌ها و آفتاب سوختگی‌ها به کار می‌آید. این برنج به بهبود سریع پوست و محافظت از آن در برابر هر گونه کک و مک کمک می‌کند.
فقط کافی است آب برنج قهوه ای را روی ناحیه‌ی مبتلا به آکنه به مدت یک روز قرار دهید تا شاهد اثربخشی سریع آن باشید.

16. درمان موهای آسیب دیده

موهای ما به مواد معدنی و مواد مغذی برای رشد سالم نیاز دارد. و برنج قهوه ای معدن این مواد مغذی است.
این برنج پوست سر و ریشه‌ی مو را درمان می‌کند و از آسیب دیدن آن‌ها جلوگیری می‌کند، بنابراین به ریزش مو پایان می‌دهد. برنج قهوه ای همچنین حاوی پروتئين‌هایی است که رشد سلول‌ها را تحریک می‌کنند و خون لازم برای پوست سر را فراهم می‌آورد، که آن را به ماده‌ای بی نظیر برای درمان موهای آسیب دیده تبدیل می‌کند.

17. نرم کننده‌ی موی طبیعی

برنج قهوه ای سرشار از مواد مغذی، فیبر، و نشاسته است که می‌تواند به گیسوی ما نرمی و درخشندگی ببخشد.

18. درمان شوره سر

برنج قهوه ای بسیار سرشار از سلنیوم است، ماده‌ی معدنی که به کم کردن شوره معروف است. مصرف منظم آن نیز رشد سالم مو را تقویت می‌کند.

تمام آنچه نیاز دارید انجام دهید آن است که موها و پوست سرتان را با آب برنج تازه دو بار در هفته ماساژ دهید. این فرایند جریان خون مناسب در پوست سر را تضمین و مواد مغذی لازم برای فولیکول‌های مو را فراهم می‌کند.

19. پیشگیری از سرطان

برنج قهوه ای در مبارزه با سرطان‌های مختلف مانند سرطان سینه، سرطان روده، و سرطان خون جلوگیری می‌کند.

وجود فیبر و آنتی اکسیدان‌های موثر در برنج قهوه ای آن را به سلاحی بی نظیر برای مبارزه با سرطان تبدیل می‌کند. فیبر موجود در برنج قهوه ای خودش را به مواد سمی خطرناک که باعث سرطان می‌شوند می‌چسباند.

برنج قهوه ای همچنین حاوی فنول‌های مهمی، مانند فرولیک اسید، تریسین، و کافئیک اسید است که در محدود کردن رشد غیر قابل کنترل سلول‌های سرطان سینه و سرطان روده مفید است. محققان همچنین خواص ضد توموری برنج قهوه ای را نیز اثبات کرده‌اند.

20. درمان بی‌خوابی

برنج قهوه ای به داشتن خواص آرامشبخش معروف است که باعث می‌شود مثل یک نوزاد آرام به خواب بروید.

همچنین، ملاتونین، هورمون خواب موجود در برنج قهوه ای، به بالا بردن سطح کیفی خواب کمک می‌کند. ملاتونین اعصاب را آرام می‌کند که چرخه‌ی خواب را بهبود می‌بخشد.

استرس و خستگی مفرط ممکن است به کیفیت خواب پایین زنان باردار دامن بزنند. با وجود این، در دوران بارداری، زنان به خواب بیشتری نیاز دارند تا استراحت خوب آن‌ها تضمین شود. این خواب برای جنین نیز مفید است. بنابراین، مصرف برنج قهوه‌ ای ممکن است راه حل رفع بیخوابی باشد.

توانایی ملاتونین موجود در برنج برای عمل به عنوان هورمون خواب باعث می‌شود زنان باردار خواب خوبی داشته باشند. ملاتونین همچنین به آرامسازی سیستم عصبی نیز کمک می‌کند.

21. مفید برای سیستم عصبی

برنج قهوه ای در حفظ عملکرد ملایم و مناسب سیستم عصبی و مغز مفید است.
سوخت و ساز مغز با کمک مواد معدنی ضروری مانند منگنز و ویتامین B موجود در برنج قهوه ای تسریع می‌شود. منیزیم موجود در برنج قهوه ای همچنین به تنظیم عملکرد عضلات و اعصاب نیز کمک می‌کند. و همینططور ترشح ناگهانی کلسیم را در سلول‌های عصبی کنترل و از فعال شدن ناگهانی سلول‌های عصبی پیشگیری می‌کند. این امر باعث حفظ آرامش عضلات و اعصاب می‌شود و از انقباضات غیر معمول جلوگیری می‌کند.
برنج قهوه‌ ای سرشار از ویتامین E است، که به پیشگیری از بیماری‌های مختلف مربوط به مغز نیز کمک می‌کند.

22. حفظ قدرت و تقویت سیستم ایمنی بدن

برنج قهوه ای سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها و مولفه‌های فنولیک قابل توجهی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. همچنین به تسریع التیام زخم‌ها، تغذیه‌ی بدن برای مبارزه‌ی بهتر با عفونت‌ها کمک می‌کند.

حفظ سلامتی برای زنان باردار بسیار مهم است. به منظور تحقق این امر، کارشناسان توصیه می‌کنند زنان باردار خوارکی‌های حاوی مواد مغذی از جمله برنج قهوه ای مصرف کنند.

مواد مغذی پیچیده‌ی موجود در برنج قهوه ای نیاز سیستم ایمنی بدن به مواد مغذی را جبران خواهد کرد. به علاوه، از مادر در برابر عفونت‌هایی مثل آنفولانزا محافظت خواهد کرد. به علاوه، باعث بهبود یافتن سریع‌تر پس از درمان بیماری می‌شود.

23. مفید برای زنان شیرده

برنج قهوه ای جوانه زده یا سبز شده برای مادرانی که بچه شیر می‌دهند مفید است.
تحقیقات اثرات مثبت آن را بر زنان باردار در کاهش خستگی مفرط، افسردگی، و نوسانات خلقی اثبات کرده‌اند.

24. خاصیت ضد افسردگی دارد

برنج قهوه ای خواص ضد افسردگی دارد و به مبارزه با اختلالات ذهنی کمک می‌کند.

در یک پژوهش تحقیقاتی نشان داده‌ شده است که وجود آمینو اسیدهایی مانند گلیسیرین، GABA، و گلوتامین در برنج قهوه ای باعث کاهش استرس، اضطراب و افسردگی می‌شود.

25. کمک به عملکرد مناسب روده‌ها

وجود فیبر نامحلول در برنج قهوه ای به گوارش و اجابت مزاج صحیح کمک می‌کند. به خاطر وجود فیبر آب جذب روده می‌شود، که با افزودن مایع بیشتر در حرکات روده و اجابت مزاج به پیشگیری از یبوست کمک می‌کند.

26. کنترل عفونت مخمری کاندیدا

برنج قهوه‌ای برای کسانی که از عفونت مخمر کاندیدا رنج می‌برند بهترین راهکار است چراکه شاخص گلیسمی پایینی دارد.

در این ناراحتی، خوراکی‌های قند دار و نشاسته دار شدیدا ممنوع هستند چون خطر التهاب را افزایش می‌دهند. محتوای فیبر بالای موجود در برنج به سیستم گوارشی کمک می‌کند رشد بیش از حد کاندیدا را کنترل و درمان کند.

27. غذایی کامل برای بچه‌ها

برنج قهوه‌ ای چون به آسانی هضم می‌شود و سرشار از فیبر است، یکی از بهترین غذاها برای کودک شما به حساب می‌آید.

این برنج همچنین حاوی شماری از مواد مغذی، مانند کلسیم، منیزیم، سلنیوم، و بسیاری دیگر از مواد است که به رشد کودک کمک می‌کنند. صادقانه بگوییم، این جایگزینی بسیار بهتر برای محصولات غله‌ای حاصل از برنج سفید برای تغذیه‌ی کودک خردسال‌تان است.

28. پایین آوردن کلسترول

هرچند برنج به خاطر داشتن کربوهیدرات معروف است، اما چربی نیز دارد. ولی نگران نباشید، چربی موجود در برنج قهوه ای چربی‌ های سالم هستند. این چربی می‌تواند کلسترول خوب را افزایش دهد و در عین حال کلسترول بد را پایین بیاورد. به این ترتیب برنج قهوه ای می‌تواند کلسترول خون را پایین بیاورد.

29. کنترل فشار خون

کلسترول خوب به کنترل فشار خون نیز کمک خواهد کرد. فشار خون بالا ممکن است مشکلات زیادی در دوران بارداری ایجاد کند.

30. سلامت قلب

فشار خون عادی برای سلامت قلب مفید است. همان طور که می‌دانیم، این دانه‌های قهوه ای قادر هستند فشار خون زنان باردار را کنترل کنند. به علاوه، این نوع برنج حاوی آنتی اکسیدان نیز هست که می‌تواند با هر بیماری، من جمله بیماری قلبی عروقی کمک کند.

31. تسکین استرس

استرس موضوع رایجی برای خانم های باردار است. بارداری با افزایش ترشح هورمون‌ها نیز در ارتباط است که باعث نوسانات خلقی بانوان باردار می‌شود. از طرف دیگر، برنج قهوه ای حاوی مواد معدنی است که می‌توانند سلامت ذهنی را با کنترل سیستم عصبی به ثبات برسانند.

32. بر طرف کردن خستگی مفرط

مواد معدنی موجود در این برنج تصفیه نشده برای بر طرف کردن خستگی مفرط بسیار مفید هستند. این به خاطر آن است که منیزیم، نیاسین، منگنز، فسفر، روی، و سلنیوم می‌توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند، و انرژی بیشتری برای رفع خستگی تولید کنند.

33. تقویت رشد جنین

می دانیم که این برنج تصفیه نشده ارزش غذایی فراوانی دارد. بعضی از پژوهشگران به زنان باردار توصیه می‌کنند هر روز ۳۵۰-۴۰۰ میلی گرم منیزیم مصرف کنند.

این کار به جنین کمک می‌کند رشد خوب و سالمی داشته باشد. علاوه بر برنج، شکلات نیز قادر است رشد جنین را تقویت کند.

34. کنترل وزن بدن

هرچند اضافه وزن پیدا کردن برای زنان باردار طبیعی است، اما بهتر است که وزن بدن‌شان را کنترل کنند. مهم است که وزن مادر و جنین هر دو کنترل شود.

از طرفی، برنج قهوه ای ممکن است برای تامین نیاز مواد مغذی در عین کاهش چربی‌های مضر عالی باشد. وزن عادی جنین مادر را قادر می‌سازد زایمان معمولی داشته باشد و از ناراحتی‌های دوران بارداری دور بماند.

35. برای سیستم عصبی خوب است

این برنج حاوی ویتامین B فراوان است که برای مغز خوب است. این ویتامین سوخت و ساز مغز را بهبود می‌بخشد. همان طور که می‌دانیم، مغز مرکز سیستم عصبی است. به علاوه، مواد معدنی مانند منیزم تضمین می‌کنند که عصب‌ها به خوبی و در آرامش فعالیت می‌کنند. به واقع، این‌ها فایده های برنج قهوه ای برای بارداری هستند.

36. سلامت دستگاه گوارش

برنج قهوه‌ ای نسبت به برنج سفید از فیبر رژیمی بیشتری برخوردار است. این فیبر رژیمی به داشتن اجابت مزاج خوب کمک و از مشکلات گوارشی مانند یبوست جلوگیری می‌کند.

37. پیشگیری از هموروئيد

برای زنان باردار پیشگیری از یبوست مهم است. چون ممکن است یبوست به سادگی باعث به وجود آمدن مشکل هموروئید در زنان باردار شود و مشکل التهاب را بدتر کند. بنابراین، مصرف زیاد فیبر رژیمی به شدت توصیه می‌شود.

38. کاهش ورم

ورم پا نیز از علائم رایج دوران بارداری است. این مشکل معمولا با میزان فعالیت مادر ارتباط دارد. علاوه بر آن، مصرف سدیم بیش از حد نیز باعث ورم پا می‌شود. برای مقابله با این مشکل، برنج قهوه ای مصرف کنید چون حاوی پتاسیم بالایی است که می‌تواند سطح سدیم را متعادل سازد.

39. کاهش استفراغ

در بین ویتامین‌های موجود در برنج قهوه ای تصفیه نشده، ویتامین B بیشترین ارزش غذایی را دارد. یک نوع از ویتامین B، یعنی B6، برای زنان باردار بسیار خوب است. ویتامین B6 می‌تواند میزان استفراغ کردن را در زنان باردار کاهش دهد. بنابراین، کارشناسان توصیه می‌کنند هر ۸ ساعت یک بار برای کاستن از شدت استفراغ برنج قهوه ای مصرف کنند.

میزان مصرف توصیه شده‌ی برنج قهوه ای برای زنان باردار

زنان باردار دارای رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری در هر روز به ۱۷۰ گرم برنج قهوه‌ای نیاز دارند. روش توصیه شده برای پختن برنج بخارپز کردن آن است. حتما برنج را با خوراکی‌های سالم دیگر مصرف کنید.

نکات احتیاطی درباره‌ی مصرف برنج قهوه ای در دوران بارداری

می‌توانیم بگوییم که مصرف به اندازه‌ی برنج قهوه ای هیج ضرری ندارد. اما، متخصصان داروشناسی (عطاری) می‌گپیند که زنان باردار باید مراقب مصرف سبوس برنج باشند. سبوس برنج قهوه ای و سایر انواع برنج حاوی ترکیب ضد مغذی به نام فیتات است.

فیتات مانع از جذب آهن می‌شود. همان طور که می‌دانیم، زنان باردار برای رفع مشکلات و خستگی‌های دوران بارداری به آهن نیاز دارند. بنابراین، مهم است که قبل از مصرف مطمئن شویم برنج قهوه ای عاری از هر گونه سبوس است.

مقایسه برنج قهوه‌ای و برنج سفید

اکثر افراد، برنج سفید را بیشتر از برنج قهوه‌ای مصرف می‌کنند اما باید بدانیم که مصرف منظم برنج قهوه‌ای فواید زیادی برای بدن دارد.

به طور کلی، هر ۱.۵ لیوان برنج قهوه‌ای پخته، کمتر از ۱۱۰ کالری دارد. درصد مواد مغذی موجود در برنج قهوه‌ای را در این‌جا آورده‌ایم:

– کربوهیدرات- ۸۵٪ (۸٪ از پروتئین می‌آید و ۷٪ از چربی)

– فیبر- ۷٪ (فیبر مورد نیاز برای رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری)

– ویتامین B (مقدار کمی تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، فولات و نیاسین). ویتامین B در دریافت انرژی از غذا نقش داشته و از فرآیندهای تشکیل سلول‌های مغزی و خونی حمایت می‌کند.

– منیزیم، فسفر و کلسیم

– پتاسیم- برای تعادل مایعات و عملکرد سیستم قلبی عروقی

برنج قهوه‌ای یک خوراکی اصلی است که بسیار مورد بی‌توجهی قرارگرفته است. تحقیقات نشان می‌دهد که برنج قهوه‌ای حاوی پروتئین، اسیدهای چرب غیر اشباع، بتا استرول، کمپسترول، استیگما استرول، ایزو الون، ساپونین، زینک، آهن، لوواستاتین و موینولین-HMG-CoA است. مواد موجود در برنج قهوه‌ای برای بدن مفید هستند. پوسته برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر و روغن‌های طبیعی است. فیبر نه تنها سیر کننده است بلکه از بسیاری از بیماری‌های گوارشی نیز جلوگیری می‌کند.

خواص فیبر

1. رشد مغز
2. کاهش کلسترول
3. جلوگیری از بیماری قلبی
4. سلامت پوست
5. جلوگیری از پولیپ مقعدی
6. جلوگیری از هموروئید
7. کمک به حرکات روده
8. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
9. کاهش خطر سرطان

همان‌گونه که در این موارد آمده است، فیبر برای رشد مغز و کاهش کلسترول مفید است. چربی موجود در پوسته برنج قهوه‌ای نیز از چربی‌های ضروری است که برای رشد مغز در کودکان مورد نیاز هست.

خواص تیامین (ویتامین B1)

1. جلوگیری از بری‌بری در نوزادان
2. بهبود عملکرد عصبی
3. کمک به تبدیل گلوکز به انرژی

برنج قهوه‌ای حاوی تیامین (ویتامین B1) بوده که برای جلوگیری از بری‌بری در نوزادان مفید است. آهن موجود در این برنج نیز بالا است و به نوزادان شش ماهه کمک می‌کند زیرا آهن موجود در شیر مادر، برای تامین نیاز نوزادان در این سن کافی نیست. درمورد ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن نیز در بالا صحبت شد. بنابراین خیلی خوب است که مصرف برنج قهوه‌ای را شروع کنیم.

مضرات:

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.

[تعداد: 1 امتیاز: 1]

تلگرام بیگ والت؛ تحلیل و بررسی روش‌های کسب درآمد + تازه‌ترین اخبار کسب و کارها
کانال تلگرام گروه تلگرام

برچسب ها
Newsletters

✉ خبرنامه


با عضویت در خبرنامه، برترین مقالات را در ایمیل خود دریافت کنید!

همین الان ایمیل خود را ثبت کنید و کسب درآمد را شروع کنید.

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند:

2118+ نفر

مشترک خبرنامه ما شوید.
Newsletters

نظرات کاربران

  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن