dogeminers
dellminer
سبک زندگی

خواص و مضرات توت فرنگی

خواص توت فرنگی میوه خوشمزه و لذیذ

توت‌فرنگی (نام‌های دیگر: چیلک، چلیک یا چیالک جنگلی، چَلَم و شالکَه) گیاهی نهان‌دانه از تیرهٔ گل سرخ است. رشد این گیاه علفی پایا در آب و هوای معتدل گرم و در بستر غنی از گیاخاک و خاک اسیدی بسیار خوب است. گل‌های توت‌فرنگی نسبت به سرما به شدت حساس هستند ولی عطر و طعم نهنج (قسمت خوراکی گیاه) با انجماد از بین نمی‌رود.توت فرنگی به‌دلیل دارا بودن فیتو کمیکال، اثرات مثبت بسیاری بر روی مغز می‌گذارد و می‌تواند اثرات نامطلوب پیری بر مغز را کاهش دهد.

خواص توت فرنگی:

1. توت فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشد.
2. توت فرنگی بعنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود.
3. همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.
4. توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد.
5. یک واحد توت فرنگی معادل 8 عدد است که 50 کالری انرژی دارد.
6. توت فرنگی مانند سایر توت ها مثل شاه توت، توت سفید، تمشک و… پاک کننده روده و مثانه است.
7. تحقیقات اخیر نشان داده است، دریافت روزانه یک واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا را کاهش می دهد.
8. مصرف این میوه علاوه بر وجود انواع ویتامین، املاح و آب که هر کدام اثرات خود را بر بدن اعمال می کنند دارای خاصیت تقویت کننده، ملین و خنک کننده نیز می باشد.
9. توت فرنگی از تصلب شرائین جلوگیری می نماید.
10. توت فرنگی اشتها آور است و ادرار را زیاد می کند.
11. املاح معدنی موجود در توت فرنگی خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت توت فرنگی برای درمان یبوست مؤثر است.
12. اگر توت فرنگی را له کنید و در آب بریزید، نوشابه ای به دست می آید که برای درمان تب هایی که با بیماریهای التهابی همراه می باشد، بسیار مفید است.
13. توت فرنگی به علت داشتن آهن و ویتامین C در خونسازی بدن مؤثر است.
14. توت فرنگی به علت دارابودن مقادیر کافی کلسیم و فسفر، در رشد و نمو کودکان و نوجوانان ، استحکام دندان ها و ترمیم شکستگی استخوان ها بسیار مؤثر است.
15. توت ‌فرنگی حاوی موادی چون فسفر، کلسیم، منیزم، پتاسیم و مقداری آهن و هیدرات 2 کربن بوده و در بدن تولید انرژی کرده و خستگی را برطرف می‌کند.
16. توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C ، در درمان بیماری لثه مؤثر بوده و به هضم غذا کمک زیادی می‌کند.
17. دانشجویان و افرادی که تمرینات فکری می‌کنند، بهتر است حتما توت فرنگی میل کنند چرا که خوردن این میوه باعث تامین فسفر مورد نیاز مغزشان میشود.
18. همچنین، توت فرنگی به علت داشتن ویتامین B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب، هیجان و سستی مؤثرست.
19. توت فرنگی نقش مهمی در خونسازی بدن دارد و از خاصیت ضدعفونی کننده‌ای برخوردارست. علاوه بر اینها خوردن توت فرنگی باعث پاک شدن خون از مواد مضر و زاید مثل اوره، اسیداوریک و چربی می‌شود و نیز درمان کننده نقرس است.
20. ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخن‌ها و تقویت چشم می‌شود.
21. برای بیماریهای سنگ مثانه و نقرس مفید است ، همچنین باعث رفع تب می شود. با آنکه دارای قند است اما برای بیماران دیابتي مضر نیست ، باعث طول عمر می شود از سکته جلوگیری می کند و دارای ویتامینهای C، B فسفر ، آهک،منیزیم ، پتاسیم ،سدیم ، قند آهن ، ید و… است .
22. خوردن توت فرنگی بعضی از ویروس‌ها را از بین می‌برد.
23. توت فرنگی باعث كاهش كلسترول خون می‌شود.
24. خوردن توت فرنگی با كمی عسل یبوست را از بین می‌برد.
25. مبتلایان به نقرس قبل از غذا توت فرنگی بخورند.
26. كسانی كه سل دارند و یا روماتیسم و اشخاص ضعیف و كم خون می‌توانند از توت فرنگی استفاده كنند یك ساعت قبل از غذا.
27. وجود ویتامین A در توت فرنگی عامل نمو و تولید انساج می‌باشد.
28. توت فرنگی درمان كنندة تأثر و هیجانات می‌باشد.
29. خوردن توت فرنگی فرد را از ابتلاء به مرض قند مصون می‌‎دارد.
30. كسانی كه از درد مفاصل می‌نالند خوب است كه یك ساعت قبل از غذا 200 تا 400 گرم توت فرنگی بخورند.
31. از ماسك توت فرنگی برای شفافیت پوست می‌توان استفاده كرد.
32. توت فرنگی یك میوه خوب برای كسانی كه دورة نقاهت را می گذرانند می‌باشد و توصیه می‌شود كه استفاده كنند.
33. به خاطر دارا بودن ویتامینهای A و C و كلسیم و فسفر باعث رشد و نمو كودكان و نوجوانان و استحكام دندان‌ها می‌شود.
34. توت فرنگی ترمیم كنندة استخوان‌های شكسته است.
35. كسانی كه خونریزی لثه دارند توت فرنگی را به حالت مزمزه بخورند.
36. توت فرنگی برای رشد مو، ناخن و تقویت چشم مفید است.
37. مصرف توت فرنگي به واسطه مقادير بالاي ويتامين ث ، در دوره شيردهي مفيد است.
38. کسانی که سنگ کلیه دارند ۲۰ تا ۵۰ گرم برگ توت فرنگی را در یک لیتر آب بجوشانند و به مقدار دلخواه مصرف نمایند.
39. کسانی که پسر می‌خواهند اگر در ماه‌های اول حاملگی توت فرنگی بخورند نوزاد پسر خواهد بود.
40. کسانی که سوزاک هستند از شربت توت فرنگی زیاد استفاده کنند.
41. اگر صبح ناشتا ابتدا یک استکان آب جوش و ۵۰۰ گرم توت فرنگی تا ظهر بخورند و چیز دیگری نخورند کرم‌های روده آن‌ها دفع خواهد شد.
42. افرادی که کم خون هستند ۲۵۰ گرم توت فرنگی با کمی شکر و آبلیمو مخلوط نموده و میل نمایند.
43. کسانی که کلیه‌های آن‌ها عفونت دارد و یا مثانه آن‌ها دچار اشکال است از جوشانده برگ و ریشه توت فرنگی استفاده نمایند (۳۰ گرم در یک لیتر آب به مدت ۵ دقیقه جوشیده می‌شود).
44. کسانی که فشار خون دارند از جوشانده ریشه و برگ توت فرنگی استفاده کنند.
45. اگر توت فرنگی را محلول کرده و صورت را بشوییم چین و چروک پوست را از بین می‌برد.
46. در حالیکه توت فرنگی برای افراد چاق مضر نیست، ولی لاغر‌ها را چاق می‌کند.
47. توت فرنگی در پیشگیری از سرطان مری مفید است پزشکان آمریکایی می‌گویند توت فرنگی در پیشگیری از سرطان مری مفید است. این پزشکان تاکید کردند مصرف توت فرنگی منجمد و خشک شده به میزان زیادی از تشکیل و رشد تومور‌های مری در افرادی که دارای بافت‌های پیش سرطانی هستند، جلوگیری می‌کند.

مصرف توت فرنگي در بارداري:

توت فرنگي از انواع مواد غذايي كم كالري و سرشار از فيبر و ويتامين هاي مفيد در دوران بارداري است.
مصرف نصف فنجان از اين ماده غذايي در روز 100 درصد از ميزان موردنياز بدن به ويتامين ث را تامين مي كند. اين در حالي است كه ويتامين ث، ريزمغذي موثر در شكل گيري اندام هاي جنين و حفظ سلامت مادر محسوب مي شود.
ويتامين كا، 5 B،2 B،6 B، پتاسيم، مس، منيزيم و امگا3 ازجمله مواد موجود در توت فرنگي است. مطابق با تحقيقات انجام شده، قرار دادن اين ماده غذايي در رژيم روزانه دوران بارداري، خطر تولد نوزادان نارس و سقط جنين را كاهش مي دهد.
اين ماده غذايي حاوي مقادير فراواني اسيد فوليك بوده و مصرف آن در دوران بارداري بر حفظ سلامت جنين موثر است.
مصرف توت فرنگي در دوران بارداري، توصيه متخصصان به زنان باردار كمتر از 25 سال براي كاهش خطر سقط جنين يا تولد نوزاد ناقص است.
فوليك اسيد موجود در توت فرنگي نقش مهمي در شكل گيري اندام هاي جنين مانند قلب و مغز داشته و آنتي اكسيدان هاي موجود در دانه هاي قرمزرنگ آن مانند فلاونوئيد و آنتوسيانين در افزايش قدرت دفاعي بدن مادر و زايمان راحت موثر هستند.

مصرف توت فرنگي در رژيه هاي لاغري:

توت فرنگی به دلیل اینکه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ها می باشند باعث افزایش سوخت وساز و همچنین کاهش اشتها در بدن می شوند و همین امر کمک بزرگی به سوختن چربی های اضافی در بدن می کند.

فوايد توت فرنگي براي پوست و مو:

توت فرنگی دارای مقدار زیادی اسید سالیسیلیک است که می تواند پوست شما را از شر سلول های مرده خلاص کندو در نتیجه باعث صافی پوست و کوچک شدن منافذ پوستی می شود و رنگ چهره را باز می کند. این میوه یک لایه بردار خیلی ملایم است که می تواند تمام کثیفی ها و ناخالصی ها را از روی پوست بردارد و در نتیجه اگر روی پوست شما التهاب یا قرمزی وجود داشته باشد آن را از بین می برد و در نتیجه توت فرنگی می تواند یک ماسک پاک کننده عالی برای تمیز کردن و نرم کردن صورت شما باشد.
جهت مشاهده فوايد بي نظير توت فرنگي براي پوست و مو و همچنين طرز تهيه ماسك توت فرنگي اينجا كليك كنيد…

فوايد برگ توت فرنگي:

• دم كرده برگ توت فرنگی برای اسهال مفید است.
• از جوشانده 20 گرم برگ توت فرنگی در یك لیتر آب می‌توان جهت رفع اسهال خونی استفاده كرد (هر چهار ساعت 2 قاشق سوپ‌خوری).
• برای ناراحتی مجاری ادرار از دم كرده برگ توت فرنگی با كمی دارچین استفاده می‌شود.
• برگ توت فرنگی + دارچین و خیلی كم وانیل یك چای فرح‌آور و مدر می‌باشد.
• جوشانده 20 تا 30 گرم برگ توت فرنگی در یك لیتر آب برای سنگ كلیه مفید است (روش استفاده روزی 4 استكان).
• از جوشانده 20 گرم برگ توت فرنگی در یك لیتر آب می‌توان جهت رفع اسهال خونی استفاده كرد (هر چهار ساعت 2 قاشق سوپ‌خوری).
• جوشانده برگ توت فرنگی مدر می‌باشد (هر چهار ساعت 3 قاشق مرباخوری).
• جوشانده برگ توت فرنگی برای استسقاء مفید است (هر چهار ساعت 1 قاشق مرباخوری).
• دم کرده برگ توت فرنگی در زیاد کردن ادرار و شیر بانوان مفید است.
• دم کرده برگ توت فرنگی یا میوه توت فرنگی می تواند نقرس و سنگ های مثانه را معالجه کند.

بهترين روش شستشوي توت فرنگي:

از آنجا که سطح توت ‌فرنگی دارای خلل و فرج فراوانی است و پوست یکنواختی ندارد، سموم دفع آفاتی که برای پرورش این میوه به کار برده می ‌شود، به راحتی در آن نفوذ کرده و باقی می ‌ماند و به راحتی نیز از آن خارج نمی ‌شود. از این رو، شستن این میوه با آب خالی نمی‌ تواند سموم را از روی آن پاک کند و بهترين روش اين است كه توت‌ فرنگی‌ را با آب‌ استرلیزه‌، شستشو داد تا توت‌ فرنگی‌ مصون‌ از هر گونه‌ میكروب‌ شود.
همچنين باید نیم‌ ساعت‌ قبل‌ از مصرف‌ آن‌ را بشویید، زیرا دراین‌ مدت‌ مقدار كمی‌ از عطر آن‌ را از بین‌ می‌رودولی‌ اگر مدت‌ بیشتری‌ بگذرد، عطر آن‌ به‌ كلی‌ناپدید می‌شود.
بهتر است‌ قبل‌ از شستن‌، دستمال‌نازكی‌ را تر كنید و توت‌ فرنگی‌ را در آن‌ بریزید، تاگرد و خاك‌ توت‌ فرنگی‌ گرفته‌ شود.

•مضرات توت فرنگي:

• استفاده زیاد توت فرنگی ممكن است باعث ایجاد كهیر شود.
• افراط در خوردن توت فرنگی ممكن است ایجاد تب كند.
• اين ميوه نيز مانند بسياري از مواد غذايي آلرژي‌ زا، در افراد حساس، ايجاد آلرژي مي ‌كند و از علايم آن مي‌ توان به اگزما، دانه‌ هاي قرمز روي پوست، سردرد، آبريزش بيني، ريزش اشك، سرگيجه و حتي اختلالات گوارشي (مانند استفراغ) اشاره كرد كه در اين موارد توصيه مي ‌شود بي هيچ شكي اين ميوه مصرف نشود، به خصوص در كودكان زير يك سال.
همچنين در افراد مبتلا به ناراحتي‌ هاي پوستي، ممكن است مشكل پوستي‌ شان را تشديد كند.
• توت فرنگي به علت داشتن اسيد سالسيليك، در بعضي اشخاص، كبد و مثانه را تحريك كرده و جوش‌ هايي شبيه كهير ايجاد مي ‌كند. از اين رو، افراد بايد به واكنش‌هاي بدن‌شان بعد از مصرف اين ميوه دقت كنند.
• كساني كه معده‌اي حساس دارند، يا مبتلا به بيماري آسم هستند، بهتر است از خوردن توت‌فرنگي پرهيز كنند، زيرا ممكن است بيماري ‌شان را تشديد کند.
• توت فرنگی یکی از میوه‌هایی است که مقادیر زیادی سم و آفت کش برروی آن استفاده می‌شود. برای اطمینان از سالم بودن میوه‌ای که میخورید از انواع ارگانیک آن استفاده نمایید. اگر قادر به خرید محصولات ارگانیک نیستید، مصرف توت فرنگی را ترک نکنید چراکه هنوز هم خاصیتی بسیار بیشتر از خطراتش در پی دارد.
• بتابلاکر ها، دارو‌هایی هستند که برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عموما تجویز شده و باعث بالا رفتن سطح پتاسیم خون می‌شوند. میوه‌ها و خوراکی‌های حاوی پتاسیم زیاد میبایست به اندازه و مناسب مصرف شوند. مصرف مقادیر بالای پتاسیم می‌تواند برای افرادیکه کلیه شان بخوبی عمل نمی‌کند، مضر باشد.
• توت فرنگ سنگین است و کسانی که معده حساس دارند باید کمی انگور فرنگی به ان افزوده و بعد ان را میل نمایند. زیرا انگور فرنگی دارای اسید پکتیک است و این اسید ترشح عصیر معدی را زیاد کرده، در نتیجه عمل هضم را اسان میسازد.
• توت فرنگی را در آب نشوئید، زیرا این عمل سبب می‌شود که عطر لطیف این میوه ناپدید گردد. زراعت و کشت توت فرنگی احتیاج زیادی به کود انسانی دارد و این کود جنان چه می‌دانید پر از میکروب‌های مختلف است که گاهی میکروب خطر ناک حصبه تیفوئید نیز به وسیله همین کود به میوه چسبیده، با خوردن آن شخص مبتلا به این بیماری مهلک می‌گردد. در این مورد باید توت فرنگی را در اب استرلیزه کاملا شستشو داد و بعد ان را قطعه قطعه کرده مدت یک ربع ضد عفونی کرده و بعد کاملا شست و اب کشید. سپس توت فرنگی را که مصون از میکروب است با خیال راحت مصرف نمود•

[تعداد: 0 امتیاز: 0]

تلگرام بیگ والت؛ تحلیل و بررسی روش‌های کسب درآمد + تازه‌ترین اخبار کسب و کارها
کانال تلگرام گروه تلگرام

برچسب ها
Newsletters

✉ خبرنامه


با عضویت در خبرنامه، برترین مقالات را در ایمیل خود دریافت کنید!
همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید و سریع تر از دیگران کسب درآمد را شروع کنید!

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند:

450+ نفر

Newsletters

نظرات کاربران

  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن