finllo

YESSS
wssavior

BSFinance.biz - 6500% AFTER 90 DAYS
dogeminers-biz

طرح توجیهی و فرصت های سرمایه‌گذاریکارآفرینی و اشتغالزایی

طرح توجیهی بسته بندی زعفران برای بازار داخلی و صادرات

راه اندازی واحد بسته بندی زعفران ، شکیل و بازار پسند

طرح توجیهی بسته بندی زعفران صادراتی و مشتری پسند

زعفران به جهت طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد به وفور در غذاها (به ویژه همراه با برنج)، صنایع شیرینی‌سازی، داروسازی و صنایع دیگر به مصرف می‌رسد.

اگر سرمایه‌ای اندکی نیز در اختیار دارید می‌توانید با فراوری و بسته بندی زعفران به سود خوبی دست یابید. فعالیت در زمینه زعفران می‌تواند در تمام شاخه‌هایش از جمله بازاریابی نیز درامدی کافی برایتان به ارمغان بیاورد.

با توجه به نوع بازار هدف (داخلی/خارجی، خرد/عمده، خانگی/آشپزخانه/ شرکت تولیدی و نوع منطقه) شما باید تصمیم های اساسی درباره سه موضوع بگیرید:

  1. اول این که نوع بسته بندی چه باشد؛ پلاستیکی، شیشه ای و …
  2. دوم این که حجم کار چقدر است؟ مثلا 20 کیلو در ماه بسته بندی می کنید یا 5 کیلو یا 100 کیلو؟
  3. و سوم این که چند نوع بسته بندی خواهید داشت؟ 0.5 گرمی، یک گرمی، یک مثقالی و 10 گرمی؟ هرکدام چنددرصد از کل ظرفیت کاری شما را به خود اختصاص خواهد داد؟

علت بیکار ماندن نیمی از ظرفیت بسته بندی کشور بی توجهی به همین سوالات است. با توجه به پاسخ این سوالات، حالا می توانید مسیر کسب و کار خود را طراحی و تجهیزات و هزینه های لازم را برآورد کنید.

نگهداری زعفران

زعفران بعد از برداشت به ویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه‌ای نگهداری شود.
زیرا با توجه به این که اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگهداری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزهٔ آن کاسته می‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌رود. البته بعضاً در اکثر مواقع زعفران تا ۱ یا ۲ ماه بعد از برداشت بو و عطر دارد اشتباه رایج در این است که اکثراً فکر می‌شود که زعفران باید بو و عطر زیاد بدهد؛ زعفران بعد از ۲ماه خشک می‌شود بویش می‌پرد وقتی آسیاب می‌شود و مرطوب می‌شود مجدد بو و عطر می‌گیرد، پس در همه مواقع سال زعفران بوی تازگی که تازه جمع شده باشد را نمی‌دهد؛ بنابراین بهتر این است که برای نگهداری خواص زعفران مقداری از آن را که می‌خواهند در طول یک هفته استفاده نمایند را آسیاب نموده و در جام شیشه‌ای در بسته‌ای قرار دهند.

کاهش کیفیت زعفران

مهمترین عوامل کاهش کیفیت زعفران در حین نگهداری که باید از آنها اجتناب شود عبارتند از:

  •  رطوبت محصول و رطوبت نسبی هوا در محیط
  •  نور به ویژه نور مستقیم خورشید
  •  درجه حرارت محیط نگهداری
  •  اکسیژن
  •  جنس بسته بندی محتوی زعفران

مزایای بسته‌بندی زعفران

۱- حفظ زعفران از آلودگی
۲- محافظت از کیفیت زعفران و افزایش زمان ماندگاری
۳- افزایش زیبایی ظاهری و در نتیجه افزایش رغبت مشتری به آن
۴- سهولت در خرید و فروش ، نگهداری و جابجایی
۵- امکان کنترل و نظارت بهتر
۶- امکان تبلیغ فروشگاهی و آوردن خواص زعفران و سایر اطلاعات مورد نیاز متقاضی بر روی جلدهای بسته بندی.

مراحل بسته بندی زعفران

در ابتدا خرید زعفران صرفاً از تامین کنندگان ارزیابی شده و معتبر صورت می گیرد و سپس کلیه مراحل زیر انجام می گیرد.

سورتینگ: که شامل جداسازی کلیه ذرات خارجی و بقایای گل می باشد.

توزین: در این قسمت زعفران را با ترازوهای دقیق و کالیبره شده وزن میکنند.

بسته بندی: در این قسمت با توجه به نوع بسته بندی مد نظر از دستگاه های بسته بندی اتومات یا دستی استفاده میشود و مشخصات دقیق محصول بر روی آن درج میشود.

نشانه های زیر باید با جوهر غیر سمی و پاک نشدنی به صورت واضح و خوانا به زبان فارسی و در صورت صادرات به زبان انگلیسی و یا به زبان کشور خریدار روی هر بسته و یا روی برچسب ذکر گردد.

  • 1- نام و نوع محصول (زعفران رشته ای، زعفران رشته ای بریده، زعفران پودر و…)
  • 2- نام و نشانی تولید کننده یا بسته بندی کننده و در صورت لزوم علامت تجاری
  • 3- وزن خالص بر حسب سیستم متریک
  • 4- تاریخ قابلیت مصرف به ماه و سال
  • 5- تاریخ بسته بندی به ماه و سال
  • 6- درجه محصول
  • 7- شماره پروانه ساخت یا شناسه نظارت
  • 8- شماره سری ساخت
  • 9- عبارت «محصول ایران»
  • 10- درج عبارت: در جای خشک، خنک و دور از نور نگهداری شود.

بازرسی و آزمون: ویژگی محصول در مراحل مختلف مورد پایش و اندازه گیری واقع می شود.

کنترل حین فرآیند: مسئول کنترل کیفیت هر دو ساعت یکبار از خط تولید بازدید بعمل آورده و عملکرد کارکنان در بخشهای مختلف را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهند و نتایج حاصله را در فرم مربوطه درج می کند و در صورت مشاهده عدم انطباق اقدامات لازم صورت می گیرد

کنترل محصول نهایی: پس از ساخت و تولید و بسته بندی, محصول مطابق استانداردهای ملی مرتبط با بسته بندی زعفران کنترل شده و نتایج توسط بازرس کنترل کیفیت در فرمهای مربوطه ثبت می گردد.

دستگاه های بسته بندی زعفران

روش های بسته بندی زعفران متفاوت است. در واقع می‌توان گفت می‌توانید هر مرحله از کار را به صورت بسته بندی دستی و یا اتوماتیک انجام دهید.

برای خرید دستگاه بسته بندی زعفران بهتر است قبل از هرچیز نوع بسته بندی خود را مشخص کنید.

 دستگاه بسته‌بندی زعفران به صورت دوخت دستی

این روش ساده ترین شیوه برای بسته بندی زعفران است. دستگاه دوخت پلاستیک دستی با داشتن ولم حرارتی و قابلیت تنظیم برای انواع پوشش‌های بسته بندی، به شما این امکان را می‌دهند که با کمترین هزینه خط بسته بندی زعفران را خصوصا به صورت خانگی راه‌اندازی کنید. نکته مهم این‌جاست که در این بسته بندی مانند دیگر روش‌های دوختِ ساده، توجه زیادی به طراحی محصول و شیک بودن آن نمی‌شود و به احتمال زیاد محصول شما بازارهای عمده و ارزان قیمت را هدف قرار داده است.

دستگاه بسته‌بندی زعفران به صورت دوخت افقی

اگر محیط کافی برای این دستگاه کوچک را دارید، بایستی بدانید دستگاه بسته بندی دوخت افقی دارای سرعت بسیار بالاتر و سهولت بسیار بیشتری در بسته بندی زعفران است. این دستگاه بسته بندی زعفران در مدل‌های متفاوتی موجود است. برخی از مدل‌ها به صورت اتوماتیک تاریخ و دیگر مشخصات را روی محصول حک میکنند و برخی دیگر صرفا بسته بندی را به صورت افقی و بر روی ریل متحرک انجام می‌دهند. مدل‌های میزدار دستگاه بسته بندی رعفران به صورت دوخت افقی و ریلی هم موجود است.

 دستگاه بسته‌بندی زعفران به صورت اسکین پک

بسته بندی به صورت اسکین پک یکی از روش‌های نوین و جالب توجه در بسته بندی زعفران است. دستگاه بسته بندی زعفران اسکین پک، یک لایه پلاستیک بر روی پکیج زعفران شما ایجاد می‌کند. با کمی حوصله و هزینه در طراحی شیک بسته داخلی زعفران و کاتالوگ همراه آن می‌توان با یک لایه اسکین پک بر روی کل محصول، آن را به محصولی با ارزش افزوده بالا و حتی قابل رقابت برای بازارهای جهانی دانست.

دستگاه بسته‌بندی زعفران به صورت شیرینگ پک

شیرینگ کردن یکی دیگر از روش‌های نوین بسته بندی زعفران است. همان طور که در ویدئو زیر میبینید در این نوع بسته بندی، شیرینگ طراحی شده، در دورتادور محصول به صورت پک قرار می‌گیرد. معولا قیمت تمام شده بسته بندی با شیرینگ بالاتر از دیگر انواع بسته بندی زعفران است. اما از آن قیمت مشتری با توجه به طراحی زیباتر و قیمت تمام شده بیشتر، به طبع افزایش پیدا می‌کند.

دستگاه بسته‌بندی زعفران به صورت وکیوم

اگر جعبه طراحی شده برای محصول شما فلزی باشد و یا در کل قابلیت وکیوم شدن داشته باشد، میتوانید برای بسته بندی آن از دستگاه بسته بندی وکیوم استفاده کنید. وکیوم کردن یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش ماندگاری و کیفیت محصول ارزشمندی مانند زعفران است.

ضعف صنعت زعفران “تبدیل و بسته‌بندی”

کاشت زعفران در ایران  از لحاظ تولید و صادرات، مقام اول را بین تمام کشورهای جهان داراست. ولی متأسفانه به علت نبود مدیریت و ضعف ساختاری در حوزه‌ی فرآوری، بازاریابی و عرضه‌ی محصول به شکل مشتری پسند، زعفران ایران در بیشتر اوقات به صورت فله به سایر کشورها فروخته شده و در آنجا با بسته بندی شیک و امروزی و به قیمتی بسیار بالاتر به خریداران عرضه می‌شود.

بحث خام فروشی زعفران یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود در صنعت تولید و صادرات زعفران کشور بوده و هست که به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته‌بندی کافی در مناطق زعفران‌خیز مخصوصا در دو دهه اخیر رواج بسیاری پیدا کرده است و هر ساله زیان‌هایی را به کشاورزان و بازار صادراتی این محصول وارد می‌کند. این در حالی است که صنایع تبدیلی و بسته‌بندی زعفران علاوه بر اشتغال‌زایی در مناطق دوردست، می‌تواند موجب افزایش ارزش افزوده و سودآوری هرچه بیشتر برای این طلای کمیاب شود.

بازاریابی کلید موفقیت شماست

طبق برخی آمارها بیش از 100 واحد بسته بندی زعفران در کشور وجود دارد که ظرفیت بسته بندی آن ها دوبرابر کل زعفران تولیدی در کشور است! اما آمار دقیقی درباره تعداد واحدهای فعال وجود ندارد.
تعداد زیادی از این واحدها به خاطر ناتوانی در بازاریابی با کمتر از 50 درصد ظرفیت خود کار می کنند یا این که به جای زعفران به بسته بندی خشکبار دیگر روی آورده اند. خلاصه این که برای ورود به حوزه بسته بندی زعفران و قبل از سرمایه گذاری برای ایجاد زیرساخت های لازم، به فکر بازاریابی باشید.

هزینه راه اندازی بسته بندی زعفران

مهم ترین اقلام هزینه ای برای ایجاد یک واحد بسته‌بندی زعفران، مربوط به فضای مورد نیاز، دستگاه بسته بندی و تجهیز کارگاه به ابزارآلات متعارف، نظیر ترازو ،میز کار و … است.

درباره سه قلم هزینه ای اساسی فوق ملاحظات زیر را باید در نظر گرفت:

  1. فضای مورد نیاز باید بهداشتی و قابلیت پارتیشن بندی را طبق دستورالعمل های اداره بهداشت  داشته باشد. به طور معمول یک فضای 50 مترمربعی می‌تواند برای شروع مناسب باشد. هزینه اجاره این فضا بسته به محل یا شهر کاملا متفاوت است.
  2. هزینه های مربوط به تجهیز کارگاه و آزمایشگاه
  3. اما درباره بسته‌بندی، انتخاب روش کار تعیین کننده است. اگر بسته بندی پلاستیکی را انتخاب کنید، یک دستگاه دوخت پلاستیک کار شما را راه خواهد انداخت. هزینه های مربوط به طراحی و چاپ نیز در هزینه های جاری لحاظ می شود. اگر هم انواع دیگر بسته بندی مثل شیرینگ پک و اسکین پک انتخاب شود، قیمت تجهیزات لازم تا پنج برابر افزایش می یابد.
[تعداد: 3 امتیاز: 1.7]
تلگرام بیگ والت اینستاگرام بیگ والت

برچسب ها

فرهاد دهقان

موسس و مدیرعامل بیگ والت ✍ "زمان شما محدود است، بنابراین آن را با زندگی به سبک دیگران هدر ندهید. اجازه ندهید زمزمه های دیگران باعث شوند تا صدای درونی خود را نشنوید. از همه مهم تر، شجاعت این را داشته باشید که به حرف دل خود و یافته های درونی خود عمل کنید. آنها به خوبی می دانند که شما دوست دارید چه کاری انجام دهید. همه چیزهای دیگر در درجه دوم اهمیت قرار دارند. "

نظرات کاربران

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن