طرح توجیهی پرورش قورباغه

تکثیر و پرورش قورباغه سرمایه گذاری نو و پرسود در بخش صادرات

طرح توجیهی پرورش قورباغه (امکان سنجی)

كشور ما با داشتن شرایط آب و هوایی مساعد برای پرورش گونه های تجاری قورباغه از این پتانسیل و ظرفیت برخوردار است که به جمع کشورهای بزرگ تولید و صادرکننده این جانور بپیوندد.

ایران پیش از انقلاب یکی از کشورهای صادر کننده گوشت قورباغه به کشورهای دیگر مانند ترکیه، فرانسه، آلمان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و بسیاری از کشورهای دیگر بود.

اگر فکر می‌کنید پرورش قورباغه کاری راحت است، سخت در اشتباهید زیرا اداره مزرعه پرورش قورباغه، کاری کاملا تخصصی است. غیر از زمینی که باید برای پرورش مناسب باشد، ایجاد مزرعه پرورش قورباغه به دست کم 300 میلیون تومان سرمایه نیاز دارد که باید آن را صرف فنس‌کشی و خرید تجهیزات لازم کنید. قیمت هر مولد نیز، چیزی حدود چهار میلیون تومان است.

در این بین شرایط آب و هوایی مناسب در ایران هم می تواند علتی باشد تا در سال های گذشته گروهی به فکر پرورش قورباغه در کشور و صادرات و فروش آن باشند. البته در این بین باید توجه داشت که به دلیل اینکه خوردن گوشت و تمام مشتقات حاصل از قورباغه در کشور از سوی علمای دینی حرام اعلام شده در کشور تنها امکان پرورش و صادرات گوشت و پوست قورباغه وجود دارد و نه فروش گوشت آن در کشور.

جهت داشتن یک مزرعه موفق و پرمحصول، غذادهی مناسب و کافی یک پارامتر حیاتی است. بچه قورباغه ها عمدتا از فیتوپلانگتون ها و جلبک ها تغذیه می نمایند و رژیم گیاه خواری دارند، وقتی قورباغه ها رشد نمودند فرایند تغذیه ی آنها مشکل تر شده و عمدتا تمایل به تغذیه از موجودات زنده و متحرک دارند.

روش تکثیر طبیعی، نیمه طبیعی و مصنوعی سه روش تکثیر قورباغه است که باید با توجه به شرایط محیطی وگونه مورد استفاده انتخاب شود.

• تفاوت قورباغه ها با وزغ:
وزغ حرکت جهشی ندارد.
مردمک چشم وزغ ها عمودی ولی در قورباغه ها گرد است.
قورباغه ها معمولا بدن نرم و مرطوب دارند و در نزدیکی آب ها زندگی می کنند ولی وزغ ها پوست خشک و زگیل مانند دارند.

• پرورش قورباغه در پنج مرحله به شرح ذیل می باشد:
پرورش مولد
تکثیر
پرورش لارو
پرورش بچه قورباغه
پرواربندی

لارو قورباغه پس از سه هفته به بچه و بچه قورباغه پس از هفت هفته نگهداری در استخر به قورباغه جوان تبدیل می شود .

بهترین گونه ای قورباغه برای پرورش و صادرات

24 خانواده از گروه دوزیستان متعلق به قورباغه هاست که شامل سه هزار و 800 گونه مختلف می شود. در بین این گونه ها، گونه «رانا» که در مرداب انزلی به وفور یافت می شود، مصرف خوراکی و پرورشی دارد. در جهان چهار نوع قورباغه (سبز، پلنگی یا لئوپارد، پیکرل یا اردک ماهی و قورباغه بزرگ آمریکایی) بیشترین پرورش و مصرف انسانی دارند و از جنس «رانا» نیز در ایران گونه های زیادی وجود دارد که جهت پرورش و صادرات می توان استفاده کرد.

مناطق مناسب برای پرورش قورباغه

مناطق مرطوب و گرمسیر همچون مناطق جنوبی کشور و مناطق مردابی، مث شمال ایران فضای مناسبی برای پرورش قورباغه است.
آب های ساکن کم عمق در مناطق معتدله محل مناسب جهت تخم ریزی می باشند .

برگذاری کلاس پرورش قورباغه !

باید به انواع کلاس های آموزشی که در کشور برگزار می شود، کلاس آموزش «پرورش قورباغه» را هم اضافه کنید، پرورش برای صادرات و فروش. کلاس هایی که با پرداخت 300 تا 400 هزار تومان در 10 جلسه به شما پرورش قورباغه را آموزش خواهند داد و شما با پرداخت 50 هزار تومان می توانید جزو آموزش این کار را نیز خریداری کنید. این کلاس ها بیشتر در تهران که هیچ گونه قورباغه و برکه ای برای پرورش قورباغه ندارد و چند شهر شمالی برگزار می شود. در تبلیغ یکی از این کلاس ها که تصور قورباغه ای سبز رنگی هم با دستکش قرمز رنگ بوکس در کنار آن کشیده شده، نوشته :« پرورش قورباغه راهی پر سود برای پول درآوردن.»

شرایط تولید قورباغه

مساحت کل ۴۰۰۰ متر مربع با سطح مفید پرورشی ۲۵۰۰ متر مربع و تولید ۲۰ تن در یک دوره یکساله می باشد.
حوضچه های بتونی حدود ۷۰ درصد از مساحت مفید سالن تولیدی را شامل می شود و تولید در واحد سطح محاسبه می شود و ارتفاع حوضچه ها حدود ۸۰ سانتی متر لحاظ گردد.
در متن پروانه صادر شده مساحت مفید محوطه تولیدی و مساحت کل حداکثر ۳۰ درصد بیشتر از مساحت مفید در نظر گرفته می شود.
آب مورد نیاز ۵/۰ لیتر بر ثانیه برای واحدهای کوچک تا ۲۰ تن در نظر گرفته می شود.
مزارع باید دارای فنس های توری به ارتفاع یک متر باشد و برا یجلوگیری از شکار پرندگان سطح مزارع باید با وسیله مناسب پوشانده شود.
مقدار تولید حداقل هفت کیلوگرم در واحد سطح می باشد و حداکثر در سیستمهای متراکم ۲۰- ۱۶ کیلو گرم در متر مربع می توان تولید کرد.
یک سوم فضای استخرهای پرورش لارو و پرواربندی باید آبگیری شود.
کف محوطه تولیدی باید قابل شستشو و دارای محل تخلیه آب باشد.
تولید در همه مناطق امکان پذیر است. لیکن به لحاظ کاهش هزینه انرژی در منطق معتدل و متمایل به گرم و مرطوب اقتصادی تر است.
به ازای هر ۲۰تولید قورباغه ۴ اشتغال منظور می شود و در مراحل بعدی به صورت ۲۰ درصد محاسبه می شود.
واحدهای تولیدی بر حسب ظرفیت سالیانه تقسیم می شوند که واحدهای کوچک ۲۰ تنی و بر اساس جدول مساحت برای سایر ظرفیتها تا حداکثر ۱۰۰ تن در سال محاسبه می گردد.
استخر مولدین – جفتگیری و هچری لزوما مسقف می باشد ولی استخخرهای قورباغه های کوچک و بالغ بر حسب منطقه پرورش مسقف و یا غیر مسقف می باشد.
مکان جفتگیری شیشه ای و قابل مشاهده و دسترسی می باشد و سایر استخرها بتنی یا فایبر گلاس باشد بهتر است.

مکانهای مورد نیاز برای فعالیت مزارع پرورش قورباغه شامل:
بسته بندی
آزمایشگاه
سردخانه
سالن سورت
رختکن
اتاق نگهبانی و …

بازار فروش قورباغه و سایر قسمت هایش

اگرچه قورباغه در کشور ما فراوان است اما هیچ بازاری ندارد و از همین رو کلا باید قید بازار داخلی را بزنید که البته این نیز مزایای خاص خود را دارد. اما در خارج، وضعیت کاملا برعکس است. شما می‌توانید هر کیلو گوشت قورباغه را بین 6 تا 7 دلار صادر کنید زیرا طعمی همچون گوشت گوساله و البته طرفدارانی همیشگی در اروپا و آمریکا دارد.

صادرات گوشت این جانور به صورت تازه، منجمد و کنسروی، تهیه چرم از پوست، تولید کودهای کمپوست با کیفیت بالا از اندام های داخلی و کمک به کاهش استفاده از کودهای شیمیایی، اشتغال زایی، صادرات و درآمدزایی از اهداف پرورش این فعالیت اقتصادی است.

پوست مرغوب

شاید باورش سخت باشد اما همین موجود کوچک و به نظر نحیف، یکی از مرغوب‌ترین پوست‌های دنیا را دارد که می‌توان از آن برای تهیه چرم استفاده کرد. پوست و کمپوست قورباغه، شهرتی جهانی داشته و در جهان به تجارتی پرسود تبدیل شده است. با توجه به آب‌و‌هوای مناسب در کشور ما، این موجود شرایط بسیار مناسبی برای پرورش در کشور دارد که می‌توان به عنوان یک فعالیت، هم جهت درآمدزایی و هم اشتغال روی آن سرمایه‌گذاری کرد.

قیمت فرآورده‌های قورباغه

گوشت قورباغه بسته به نوع مشتری و کشور سفارش دهنده و البته نوع گوشت و نوع قورباغه متفاوت است اما پر طرفدارترین بخش بدن قورباغه که مشتری های پروپاقرص بسیاری در رستوران های جهان دارد، ران قورباغه است که بین 20 تا 30 دلار در هر کیلو قیمت دارد. بخش های دیگر گوشت بدن قورباغه هم بین 10 تا 20 دلار قیمت دارد. هر قورباغه گوشتی تقریبا بین 2 تا 3 کیلوگرم گوشت خواهد داشت و به این ترتیب فروش و صادرات هر قورباغه گوشتی می تواند به صورت میانگین بین 100 تا 120 هزار تومان ارزش افزوده داشته باشد.

سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه در پرورش قورباغه

با اشاره به اینکه خیلی از افراد در سال های گذشته خواسته اند این کار را انجام بدهند.

زدن مزرعه قورباغه به جز مجوزهای لازم نیازمند سرمایه ای نسبتا زیاد است. بررسی های پایش نشان می دهد زدن هر مزرعه پرورش قورباغه به جز زمین (بسته به تعداد قورباغه ها و گستردگی کار باید بین یک تا سه هکتار باشد) نیازمند حداقل 200 تا 300 میلیون تومان بودجه برای تجهیز مزرعه، فنس کشی و خرید قورباغه مولد و وارد کردن آن به کشور است. هر جفت قورباغه مولد 3 تا 4 میلیون تومان قیمت دارد.

باید این نکته را هم مورد توجه قرار داد که تنها تعداد محدودیتی از انواع قورباغه های جهان قابلیت مصرف گوشتی و پوستی را دارند و در بین انواع قورباغه ها، قورباغه های به شدت سمی هم وجود دارند، بنابراین پرورش قورباغه کاری به شدت تخصصی است و افرادی که در کشور قصد پرورش قورباغه را دارند باید باتوجه به شناسایی کشورهای دارند قورباغه خوراکی مولد ( قورباغه هایی که امکان زاد آوری دارند) مثل اندونزی و برزیل اقدام به خرید و واردات این قورباغه ها برای پرورش کنند. در حال حاضر قورباغه های دو مزرعه پرورش قورباغه کشور در شمال ایران از کشورهای برزیل و تایوان وارد شده اند و در ایران قورباغه هایی برای پرورش وجود ندارد.

قورباغه های مولد خریداری شده باید با ضوابط و قرنطینه وارد کشور شوند و معمولا یک ماه در نقاط مرزی برای بررسی سلامت قرنطینه می شوند و بعد مجوز لازم برای واردات آن ها داده می شود و به مزرعه برای پرورش می روند. مزارع قورباغه باید در شرایطی خاص و دور از محیط زندگی عمومی مردم باشند و قورباغه ها هم در فنس کشی های مخصوص نگهداری می شوند.

با ورود قورباغه ها به مزارع کار پرورش تازه شروع خواهد شد. هر قورباغه مولد بعد از 2 تا 3 ماه حداقل 300 هزار تخم خواهد گذاشت که درصد کمی از آن ها در نهایت قورباغه گوشتی خواهند شد زیرا هر قورباغه برای اینکه به قورباغه ای گوشتی تبدیل شود و تقریبا به اندازه یک مرغ برای مصرف برسد حداقل دو سال طول خواهد کشید. موضوعی که نشان می دهد بازگشت سرمایه پرورش قورباغه در چند سال ابتدایی خیلی سریع نخواهد بود.

« هر مزرعه دار حدودا بعد از دو تا سه سال می تواند تولید گوشت خود را شروع کند و حدود 3 تا 4 سال بعد صادرات گوشت شروع خواهد شد زیرا مشتری های خارجی شما حداقل میزانی خاص از گوشت را هر سال از شما می خواهند و برای اینکه به آن میزان از تولید برسید چند سال زمان نیاز است.»

« پرورش قورباغه بعد از رسیدن کار به نتبجه لازم و چندین سال زحمت تجارتی پر سود و پر مشتری خواهد بود و از بسیاری از کشورهای جهان از ترکیه و ارمنستان گرفته تا فرانسه و کشورهای اروپایی و غربی مشتری خوب دارد.»

مجوز دریافت پرورش قورباغه

از آن جا که پرورش قورباغه از سوی نماینده ی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور به منظور صادرات، حلال اعلام شده است؛ متقاضیان می توانند با مراجعه به سازمان دامپزشکی کشور و اخذ پروانه بهره برداری برای واردات مولد گونه های گوشتی اقدام کرده.

افراد متقاضی باید پس از اخذ موافقت اصولی از سازمان شیلات برای اخذ پروانه تاسیس و بهره برداری بهداشتی از سازمان دامپزشکی اقدام کنند.

مجوزهای لازم را باید از سازمان دامپزشکی و وزرات بهداشت، محیط زیست و سازمان هایی از این دست گرفت اما اولین قدمی که برای این کار باید برداشت داشتن طرحی توجیهی است که این موضوع هم تنها با بررسی های بسیار و تلاش به دست می آید؛ افرادی هستند که طرح توجیهی در کشور می نویسند اما تا خود فرد تلاش نکند امکان راه اندازی مزرع پرورش قورباغه را نخواهد داشت به خاطر اینکه پروش قورباغه کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است و معمولا به کسی پیشنهاد نمیشود مگر اینکه واقعا کننده کار باشد. راه اندازی مزرع قورباغه مثل پرورش قارچ نیست که هرکسی بعد از رفتن به کلاس بخواهد مزرعه پرورش قورباغه بزند.

جدول ظرفیت تولید قورباغه

تولید ( تن )سطح کل فضای تولیدی مورد نیاز ( متر مربع )سطح مفید فضای پرورشی مورد نیاز ( متر مربع )آب مورد نیاز بر حسب لیتر بر ثانیهمیزان اشتغالزاییسطح مفید در حوضچه تکثیر
۲۰۴۰۰۰۲۵۰۰۰٫۵۴۵۰۰
۴۰۸۰۰۰۶۰۰۰۱۷۱۰۰۰
۵۰۱۰۰۰۰۷۰۰۰۱٫۵۱۲۱۵۰۰
۱۰۰۱۵۰۰۰۱۰۰۰۰۲٫۵۲۰۲۰۰۰

کیفیت آب : برای رسیدن به رشد مطلوب پارامترهای کیفیت آب در طول دوره پرورش قورباغه بایستی مهیا باشد . درجه حرارت حدود ۲۶-۲۰ درجه سانتیگراد ، شوری ۶-۳ گرم در هزار ، ph5/7 -5/8 ، اکسیژن در مرحله تکثیر بین ۵-۳ میلی گرم در لیتر
آفت کش ها و دیگر مواد شیمیایی غالبا برای قورباغه ها سمی هستند و حتی در غلطت های پایین می تواند محدودیت ایجاد کند.

حکم پرورش قورباغه و جلبک و فروش آن به غیر مسلمانان چیست؟

مهرماه سال 86 سلطانی نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی اعلام کرد؛ پرورش قورباغه از نظر شرعی اشکال ندارد اما مصرف گوشت آن مشکل شرعی دارد، اما سرمایه گذاری آن در بخش خصوصی نباید با محدودیت شرعی همرا ه باشد از این رو پرورش آن تنها باید برای صادرات انجام شود

• دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):
فی نفسه اشکال ندارد ولی فروش آن ها برای استفاده های غذایی انسان، جایز نیست هرچند خریدار خوردن آن را حلال بداند.

• دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):
اشکال ندارد.

• دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):
خرید و فروش قورباغه ولو به غیر مسلمان برای خوردن جایز نیست ولی جلبک ظاهراً اشکالی ندارد. و الله العالم.

• نظر فقهی حضرت آیت الله هادوی تهرانی نیز به شرح زیر است:
پرورش قورباغه ذاتاً حلال است، مگر اینکه برای محیط زیست ضرر داشته باشد یا عنوان و نوع دیگری مانند اسراف بر آن صدق کند.

فروش قورباغه زنده اگر دارای منفعت حلال قابل اعتنای عقلایی باشد و آن را از نظر عقلا دارای مالیت و ارزش نماید، بلااشکال است ولو خریدار آن را برای غرض حرام مانند اکل و خوردن، خریداری نماید.

اگر قورباغه زنده فاقد منفعت حلال قابل اعتنای عقلایی باشد، فروش آن به کسانی که خوردن آن را حلال می دانند، جایز می باشد.

فروش قورباغه غیر زنده در صورتی که دارای منعفت حلال قابل اعتنای عقلایی باشد به کسانی که خوردن آن را حلال می دانند، جایز است و به غیر آنها علی الاقوی جایز می باشد، هر چند احتیاط در ترک آن است.

فروش قورباغه غیر زنده در صورتی که فاقد منفعت حلال قابل اعتنای عقلایی باشد فقط به کسانی که خوردن آن را حلال می دانند، جایز می باشد.

باید بگم که پرورش قوباغه در ایران به نوعی بهترین صنعته چون هیچگونه رقیبی ندارید و آب و خاک ایران مخصوصا مناطق خشک کلا قورباغه زاست. و شما با یه بار ریختن قورباغه میتونید تا ده ها سال برداشت انجام بدید

امتیاز شما به این مطلب
[votes: 11 Rating: 3.9]
ما را در تلگرام دنبال کنید ما را در اینستاگرام دنبال کنید
برچسب ها
نمایش بیشتر

تبلیغات

تبلیغات 1

دستگاه جوجه کشی حرفه ای

دستگاه جوجه کشی حرفه ای Easy Bator 6 نمونه متفاوت در صنعتی جوجه کشی کشور ، مناسب برای جوجه کشی از پرندگان زینتی و گران تخم.کیفیت جهانی با راندمان جوجه کشی عالی و قیمت مناسب عرضه در فروشگاه اینترنتی EIG-SHOP.

تبلیغات 2

دستگاه جوجه کشی خارجی

فروش ویژه دستگاه جوجه کشی خارجی ، ساخت کره جنوبی در مدل ها و ظرفیت های مختلف مناسب برای جوجه کشی از تمامی پرندگان و خزندگان تخم گذار اهلی و زینتی با راندمانی فوق العاده عرضه در فروشگاه اینترنتی EIG-SHOP.

پربازدیدترین مطالب این بخش

دیدگاه بگذارید

  اشتراک در  
اطلاع از
بستن