YESSS banner

BSFinance.biz - 6500% AFTER 90 DAYS
dellminer

dogeminers
UMO-Finance | Innovations

طرح توجیهی و فرصت های سرمایه‌گذاریکارآفرینی و اشتغالزایی

طرح کاشت و پرورش قارچ گانودرما در ایران

پرورش قارچ های گانودرما لوسیدوم

طرح توجیهی کاشت و پرورش قارچ گانودرما در ایران ؛ کشت قارچ های گانودرما لوسیدوم در ایران روند رو به رشدی داشته است.

قارچ گانودرما چیست؟

قارچ جان‌افزا – قارچ گانودرما، یا قارچ ری‌شی (Ganoderma lucidum) قارچی یک‌ساله از تیره تابان‌پوستان و از گونه قارچ های قرمز است.
همه قارچ های قرمز سمی نیستند. این قارچ یکی از کاملترین مواد غذایی در جهان است که ارزش تغذیه ای و درمانی بسیاری دارد.
این قارچ در طب سنتی چین و ژاپن از 4000 سال پیش مورد استفاده قرار می‌گرفته؛ امروزه به عنوان یک داروی معجزه آسا برای بسیاری از بیماری‌ها در سراسر دنیا شناخته شده و مورد توجه قرار گرفته است.
این قارچ بو و طعم دل‌پذیری ندارد و خام آن قابل خورده شدن نیست. در کشورهای مختلف به غیر از چین ژاپن و کره این قارچ به صورت ترکیب با خوردنی‌ها یا دمی‌های مختلف به خصوص قهوه است.این قارچ از ایران نیز گزارش شده و تحقیقاتی بر روی آن انجام شده است.

فرمانرو: قارچ
شاخه: قارچ‌های چتری
رده: کلاه‌قارچان
راسته: تاقچه‌ای‌قارچ‌سانان
تیره: تابان‌پوستان

گونه های قابل توجه گانودرما:

  • (Ganoderma applanatum (Artist’s conk
  • (Ganoderma lucidum (Reishi, Lingzhi
  • Ganoderma multipileum
  • Ganoderma tsugae

پرورش گانودرما در ایران

قارچ های گانودرما لوسیدوم به طور طبیعی در ایران رشد می کند، پس این قارچ با اقلیم و آب و هوای ایران به خوبی سازگار است. بنابراین شرایط کشت و پرورش آن نیز امکان پذیر خواهد بود. فقط باید شرایط محیطی لازم برای پرورش این قارچ را دانست و اقدام به پرورش آن نمود.

پرورش قارچ در محیط های کوچک انجام می گیرد، مثل پرورش جلبک و کاشت گیاهان و سبزی های مختلف، پس میتواند منبع خوبی برای درآمدزایی باشد.

فصل تابستان برای کشت قارچ مناسب است و عوامل مختلف محیطی، میزان اکسیژن و غلظت یون کلسیم و… نیز برای کشت بسیار مهم هستند.

بهترين روش کشت برای رسیدن به عملکرد بالا استفاده از میسلیوم های اوليه و بارور شده میباشد.
روش روش کشت بافت هم برای کشت این نوع قارچ تست شده است.

محیط کشت قارچ

برای کاشت قارچ های گانودرما ابتدا کیسه هایی بهداشتی و تمیز (پلی پروپیلن) تهیه کنید.
سپس برای آماده کردن محیط کشت (مدیوم) کیسه ها را با مخلوط کاه یا خاک اره، ۱۰% سبوس برنج و ۳% آهک پر کنید و در کیسه­‌ها را محکم با نخ ببندید.

سبوس گندم به عنوان مکمل نسبت به سبوس برنج موثرتر است.
ترکیب خاک اره با سبوس گندم بهترین نتیجه را میدهد.
حواستان باشد که در این مرحله رطوبت باید بالا باشد.

آفات محیط کشت:

کپک­‌هایی همچون نوروسپورا و تریکودرما و یا کنه‌ها ممکن است به محیط کشت قارچ حمله و آن را آلوده کنند. دلیل ظهور این آفات، پاره شدن کیسه­ ها یا بذرپاشی غیراصولی است که باید به آن بسیار توجه کرد.

استریل و بهداشتی کردن

برای استریل و بهداشتی کردن کیسه ها آن ها را حدود 2 ساعت در فشار 22 اتمسفر در اتوکلاو قرار می دهند.
کیسه‌های حاوی مدیوم در فشار کم و حرارت 95 تا 100 درجه سانتی­گراد استریلیزه می‌شوند.

کاشت بذر قارچ

بعد از آنکه کیسه ها استریل و خنک شدند، نوبت به بذرپاشی می‌رسد.
این مرحله به­ صورت کاملا بهداشتی و با استفاده از هود بر روی کیسه‌ها انجام می‌گیرد.
محل کشت این قارچ باید کاملا تاریک و دمای محیط کشت 28 الی 35 سانتی گراد و  با دی اکسید کربن بالا باشد.
بعد از گذشت سه تا چهار هفته ریسه (جلینه، میسلیوم، نخینه‌های قارچ) در کیسه ها به وجود می آیند.

برای خرید بذر قارچ گانودرما می‌توانید از اینترنت فروشندگان را پیدا و سپس خرید کنید.

بازکردن کیسه­‌ها

زمان برداشتن و باز­ کردن درب کیسه‌ها بسیار مهم و حساس است.
زمانی که ریسه­‌ها نیمی از کیسه را گرفته‌­اند (نه بیشتر و نه کم­تر) مناسب­ترین موقع است.
وقتی این اتفاق صورت گرفت، قسمت بالای کیسه بریده می شود تا نتیجه بهتری صورت گیرد.
سپس کیسه ­ها به سالن تولید منتقل و بر روی قفسه ­ها قرار می‌گیرند.
در این شرایط رطوبت باید 85% الی 95% باشد و آب 4 تا 5 بار در روز اسپری شود.
یک تا دو هفته زمان می‌برد تا قارچ ها ظاهر گردند. وقتی کلاه زرد رنگ قارچ تشکیل شد باید دما و رطوبت را کاهش داد.

برداشت قارچ ها

این قارچوقتی به ثمر می رسند رنگ آن ها به قهوه ای و قرمز تبدیل شوند و حاشیۀ سفید آن­ها محو گردد.
بعد از آنکه قارچ ها را برداشت کردیم برای رشد مجدد آن ها وضعیت محل نگهداری را به حالت اولیه برمی‌گردانیم.
رشد قارچ های گانودرما کند صورت می گیرد. زمان رشد تا برداشت قارچ گانودرما حدوداً 1 ماه طول می‌کشد.
این نوع قارچ ها بعد از برداشت خشک می شوند.

عصاره گیری

کدام قسمت از قارچ عصاره اصلی را دارد؟

مهمترین بخش قارچ گانودرما لوسیدوم در واقع همان قسمت پهن است که روی این قارچ دیده می‌شود و زمانی که این قارچ بالغ می شود به زمان اسپور دهی می رسد، بهترین و مهمترین بخش دارویی قارچ که همان اسپرم ها هستند، تولید می شوند. بنابراین برای عصاره گیری از قارچ بهترین زمان قبل از تولید اسپور و قبل از پخش شدن اسپور ها توسط قارچ می باشد.

روش عصاره گیری از قارچ چگونه است؟

برای تهیه عصاره قارچ گانودرما، می بایست پودر خشک گانودرما را جوشاند. به این صورت که 50 گرم از پودر خشک قارچ گانودرما در سه لیتر آب به مدت 4 ساعت جوشانده شود. این کار را تا آنجا ادامه دهید که نیم لیتر از آب باقی بماند. عصاره به دست آمده را صاف کرده و در یخچال نگه داری نمایید.

محصولات و کاربرد این قارچ ها

از قارچ های گانودرما برای طب سنتی، برای درمان تومور و سرطان، برای تولید قهوه، چای، شکلات داغ، چای سبز و محصولات بهداشتی مانند صابون استفاده می شود. خواص و مضرات گانودرما

تا کنون اشکال دارویی به شکل کپسول و پودر قارچ گانودرما تولید شده که به عنوان مکمل غذایی در داروخانه ها به فروش می رسد.
یکی از متداول ترین نوع مصرف قارچ های گانودرما استفاده از آن به عنوان دمنوش به همراه دیگر گیاهان دارویی است.
این نوع قارچ به عنوان عصاره و پودر در چای ها، انواع قهوه ها و دسرها استفاده می‌شود.
محصولات این نوع قارچ در بسته بندی های گوناگون عرضه می شوند و در بازار به فروش می رسند.
واحد های تولید و عرضه گیاهان دارویی نیز متقاضی خرید این نوع قارچ هستند به عنوان یک گیاه دارویی به مشتریان خود عرضه می کنند.

قارچ گانودرما در حال حاضر به صورت تجاری در جهان به خصوص در کشورهای آسیایی گرمسیری تولید و به فروش می رسد.

[تعداد: 11 امتیاز: 3.5]
برچسب ها

نظرات کاربران

  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن