طرزتهیه نان بربری

روش‌ پخت نان بربری خوشمزه در خانه

مواد لازم برای نان بربری:

• خمیر مایه فوری: 1 و 1/2 قاشق چای خوری
• آرد سفید نشده: 2 و 1/2 پیمانه
آب: 1 پیمانه
نمک: 1 قاشق چای خوری
• روغن مایع: 2 قاشق غذا خوری
• کره: 4 قاشق غذا خوری

برای روی نان:

• کنجد
• 1 قاشق غذا خوری آرد با 1/3 پیمانه آب
• آرد ذرت یا سبوس گندم

( اگر خواستید نونتون بافت نرمتری داشته باشه میتونید به جای 1 پیمانه آب 1 پیمانه شیر استفاده کنید)

طرز تهیه نان بربری:

آب و روغن مایع و کره رو بریزید داخل کاسه بزرگی بهش نمک و آرد رو اضافه کنید. خمیر مایه رو همراه آرد اضافه کنید. خمیر مایه فوری برای عمل آمدن نیازی به مخلوط شدن با آب نداره و آماده هست.
همه رو با دستگاه خمیر خوب ورز بدید. خمیر نهایی یک خمیر چسبناک هست اما اشکالی نداره. چون جذب آردها باهم متفاوت هست اگر خمیرتون سفت بود و اون حالت شلی خمیر رو نداشت میتونید مقداری آب بیشتر بهش اضافه کنید در حد 1/4 پیمانه.
روی خمیر رو بپوشانید بزارید یک جای گرم تا ور بیاد و حجمش 2 برابر بشه.

حالا برید سراغ درست کردن مایع روی نان بربری:

آب رو با آرد مخلوط کنید فقط چند ثانیه بزارید روی حرارت تا کمی فقط کمی مایع غلیظ بشه اما روان باشه بزارید کنار تا خوب خنک بشه
روی میز کار مقداری آرد بپاشید خمیر رو برگردونید روی میز و خیلی کم آرد روی خمیر بپاشید تا از چسبندگیش جلوگیری بشه اما ورز ندید.
دستهاتون رو مدام آردی کنید و خمیر رو به 2 قسمت تقسیم کنید و هر قسمت رو به آرامی با کمک آرد گرد کنید و بزارید کنار روشون رو بپوشانید بزارید 10 دقیقه به همون حال بمونه.
روی میز کار مخلوطی از آرد و آرد ذرت بپاشید حالا روی گوله های خمیر 2 قاشق چای خوری از مخلوط آرد و آب بریزید دستهاتون رو کمی با آرد و آبی که اماده کردید تر کنید و گوله خمیر رو با دستهاتون به شکل گرد باز کنید و با نوک سر انگشتانتون بهش شکل بدید.
سینی فر رو حاضر کنید روش رو فویل بندازید و کمی آرد بپاشید. خمیر رو به آرامی بلند کنید و روی سینی پهن کنید. هنگام پهن کردن کمی خمیر رو کش بدید تا بزرگتر بشه بهش شکل بیضی بربری بدید اما زیاد نکشید چون خیلی نازک میشن.
باید مواظب باشید خمیر خیلی شل و چسبناک هست با کمی حوصله این کار رو انجام بدید تا خمیر گوله نشه.
روی خمیر رو کنجد بپاشید و بزارید داخل فر روی 400 درجه فارنهایت به مدت 10-15 دقیقه یا تا وقتی که روی نونها خوب طلایی بشه
از دو تا حرارت بالا و پایین فر استفاده کنید.
بعد از پخت با یک برس مخصوص پشت نان بربری رو برس بکشید تا آرد اضافی پشت نونها جدا بشه.

کمی درباره نان بربری:
نان بربری نوعی نان است که پخت آن در ایران مرسوم است و به‌هر دو شیوهٔ سنتی و صنعتی تولید می‌شود.
نام این نان برگرفته از نام ایل بربر است که در مرز بین ایران و افغانستان زندگی می‌کردند. در اواخر دوران قاجار چند بربر پخت این نان را در تهران آغاز کردند و آن را رواج دادند. نان بربری نانی با آرد سفید و بدون سبوس که کمی حجیم تر از نان لواش و تافتون است. به دلیل جوش شیرینی که در طبخ نان بربری استفاده می شود ، این نان از نظر عوارض جوش شیرین و سفید بودن و نداشتن سبوس به عنوان بی خاصیت ترین نان سنتی ایرانی شناخته شده است. اما به دلیل خوش خوراک بودن در ایران مصرفش بالاست به خصوص در میان قوم ترک زبان ها که یک عادت غذایی قدیمی است.

  • 0/5
  • 0 ratings
0 ratingsX
Very bad!BadHmmmOkeGood!
0%0%0%0%0%
برچسب ها

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close