آشپزی

طرز تهیه پنیر

پنیری خانگی و بسیار خوش طعم

مواد لازم:

شیر: 2 لیتر
• سرکه سفید یا آب لیمو یا ماست ترش: نصف پیمانه
• نمک دریایی: به مقدار لازم

طرز تهیه:

شیر را درون ظرفی بریزید و بجوشانید.
همین که شیر جوشید آب لیموترش تازه یا سرکه یا ماست ترش را درون آن بریزید و زیر اجاق را خاموش کنید، صبر کنید تا شیر ببره.
وقتی شیر کامل برید و آب زرد مایل به سبز از آن باقی ماند بلافاصله آنرا در پارچه نخی که قبلا حاضر کرده اید بریزید.
به آن مقداری نمک دریایی اضافه کنید و سر پارچه را ببندید محکم فشار بدهید و پارچه رو از یک جایی آویزان کنید به مدت 6 ساعت. و یا روی آن یک جسم سنگینی قرار بدهید تا آب پنیر کامل خارج شود بعد میتوانید برش بدهید.
یادتون باشه زیر پنیر یک ظرف بزارید و آب خارج شده از پنیر رو جمع کنید.
(در این مرحله میتونید پنیر رو در انواع غذاهای پنیردار هم استفاده کنید).
بعد خارج شدن آب از پنیر برش بدهید. میتوانید درشت برش بدهید، میتوانید کوچیکتر برش بدهید. ولی خیلی ریز برش ندهید که پنیرتان بعدا له بشود.
این پنیر تازه است و کمی‌ طعمش فرق می‌کند با پنیرهای بسته‌بندی شده بیرون.
هنوز کار ما در این مرحله تموم نشده و ما اون پنیر واقعی‌ رو نداریم برای داشتن پنیر واقعی‌ باید یک یا دو هفته پنیر رو در آب خودش که کمی‌ نمک بهش زدیم نگهداری کنیم.
آب پنیر را دور نریزید (اگر میخواهید پنیر واقعی و با طعم پنیرهای بیرون داشته باشید).
آب پنیر را داخل ظرفی بریزید و به آن نمک دریایی بزنید به اندازه ای که آب پنیر در حد معمولی شور بشود و کمی سبزی معطر بزنید. میتونید نزنید و ساده استفاده کنید. و بعد پنیرهای برش داده را درون آب پنیر بزارید و درش را محکم ببندید و درون یخچال به مدت 1-2 هفته نگه دارید و بعد پنیر لذیذ شما حاضر است.

امتیاز شما به این مطلب:
[votes: 0 Rating: 0]
برچسب ها
نمایش بیشتر
   

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه می‌گذارد

  اشتراک در  
اطلاع از
بستن