آشپزی

طرز تهیه یرتخلی یا آش کلم

یرتخلی یا آش کلم غذای ارومیه ای

مواد لازم :

• کلم پیچ کوچک: 1عدد
• جعفری: یک دسته کوچک ساطوری شده تقریبا 3-4 قاشق غذا خوری
• پودرنعناع خشک: 1 قاشق غذا خوری
• بلغور: 1 پیمانه از قبل خیس شده
لوبیا قرمز: پخته 1و نیم پیمانه
پیاز: 1عدد
• رب: 1 قاشق غذا خوری پر
آب جوشیده سماق قرمز: 1 پیمانه
نمک و فلفل قرمز و زرد چوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز را سرخ کنید، نمک و فلفل و زرد چوبه بزنید.
رب را اضافه کنید و تفت دهید.
بلغور را اضافه کنید و 1 لیوان آب بریزید در ظرف را ببندید تا بپزد.
کلم ها را باریک خرد کنید.
وقتی بلغور کامل پخت کلم را اضافه کنید و مقداری آب اضافه کنید در ظرف را ببندید تا کلم ها نرم بشن و وقتی حجم کلم ها کم شد سبزی ها را اضافه کنید و 5 دقیقه بگزارید بجوشد.
بعد آب سماق یا آب غوره و نمک را اضافه میکنیم (برای درست کردن سس سماق: سماق خوشه ای قرمز را در 2 پیمانه آب جوشیده به مدت 30 دقیقه بخیسانید و بعد بجوشانید به قدری که به اندازه 1 پیمانه آب ته ظرف بمونه و اون رو از صافی رد کنید) و به آش اضافه کنید در ظرف را میگذاریم تا کاملا کلم ها نرم شوند. و بعد لوبیا را اضافه میکنیم و در ظرف را ببندید هر چه قدر کلم ها پخته تر و نرم تر بشن آش شما خوشمزتر میشود.
سعی کنید حرارت رو کم کنید تا آش جا بیوفتد.

امتیاز شما به این مطلب:
[votes: 0 Rating: 0]
برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاه بگذارید

  اشتراک در  
اطلاع از
بستن