طرز تهیه یرتخلی یا آش کلم

یرتخلی یا آش کلم غذای ارومیه ای

مواد لازم :

• کلم پیچ کوچک: 1عدد
• جعفری: یک دسته کوچک ساطوری شده تقریبا 3-4 قاشق غذا خوری
• پودرنعناع خشک: 1 قاشق غذا خوری
• بلغور: 1 پیمانه از قبل خیس شده
لوبیا قرمز: پخته 1و نیم پیمانه
پیاز: 1عدد
• رب: 1 قاشق غذا خوری پر
• آب جوشیده سماق قرمز: 1 پیمانه
نمک و فلفل قرمز و زرد چوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز را سرخ کنید، نمک و فلفل و زرد چوبه بزنید.
رب را اضافه کنید و تفت دهید.
بلغور را اضافه کنید و 1 لیوان آب بریزید در ظرف را ببندید تا بپزد.
کلم ها را باریک خرد کنید.
وقتی بلغور کامل پخت کلم را اضافه کنید و مقداری آب اضافه کنید در ظرف را ببندید تا کلم ها نرم بشن و وقتی حجم کلم ها کم شد سبزی ها را اضافه کنید و 5 دقیقه بگزارید بجوشد.
بعد آب سماق یا آب غوره و نمک را اضافه میکنیم (برای درست کردن سس سماق: سماق خوشه ای قرمز را در 2 پیمانه آب جوشیده به مدت 30 دقیقه بخیسانید و بعد بجوشانید به قدری که به اندازه 1 پیمانه آب ته ظرف بمونه و اون رو از صافی رد کنید) و به آش اضافه کنید در ظرف را میگذاریم تا کاملا کلم ها نرم شوند. و بعد لوبیا را اضافه میکنیم و در ظرف را ببندید هر چه قدر کلم ها پخته تر و نرم تر بشن آش شما خوشمزتر میشود.
سعی کنید حرارت رو کم کنید تا آش جا بیوفتد.

برچسب ها

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close