شغل آزادکارآفرینی و اشتغالزایی

احداث نانوایی بربری ، تنور شما همیشه داغ است.

پخت نان بربری

راه اندازی شغل آزاد نانوایی بربری Barbari Bakery

نانوایی شغلی پر سود و همیشگی که تنور شما هیچ وقت خاموش نخواهد شد.
میزان پخت هر نانوایی تابع شرایطی مانند مکان، بافت و تراکم جمعیتی منطقه و فاصله از نانوایی بعدی دارد که این فاکتور ها در کنار کیفیت پخت و مشتری مداری می‌تواند سودآوری خوبی را برای نانوایی به همراه داشته باشد.

خیلی از غذاهای سنتی ایرانی مانند آبگوشت، کله‌پاچه و.. بدون نان خورده نمی‌شوند و این موضوع نشانی بر اهمیت وجود نان و نانوایی در سطح جامعه است. نان برای ایرانیان جزء جدایی ناپذیری بر سر سفره غذا محسوب می‌شود؛ به طوری که در هر وعدۀ غذایی روزانه باید نان بر سر سفره یک ایرانی باشد.

نان بربری چیست؟

نان بربری نوعی نان است که پخت آن در ایران مرسوم است و به‌هر دو شیوهٔ سنتی و صنعتی تولید می‌شود.

نان سنتی مسطحی است که با آرد ستاره، آرد معمولی (سبوس گرفته ) و یا مخلوطی از این دو، آب، نمک، مخمر صنعتی و یا خمیرترش طی فرآیندهاي تخمیر تهیه شده و پس از شکل دهی به صورت خاص خود برروي سطح داغ پخته می شود.

یکی از معایب نان بربری، بیات شدن سریع آن می باشد.

نام این نان برگرفته از نام ایل بربر است که در مرز بین ایران و افغانستان زندگی می‌کردند. در اواخر دوران قاجار چند بربر پخت این نان را در تهران آغاز کردند و آن را رواج دادند.

طعم و بوی ویژه این نان ناشی از استفاده از ترکیب آب و مقدار کمی جوش شیرین است که پیش از پخت به وسیلهٔ نانوا روی خمیر نان مالیده می‌شود. همچنین در حین پخت این نان میزان زیادی کنجد به آن اضافه میگردد که آن را بسیار خوشمزه می‌کند.

شکل ظاهري نان بربری:

نان بربري در حال حاضر به شکل بیضی به طول 70 الی 80 سانتی متر و عرض 20 الی 30 سانتی متر و به ضخامت 3 الی 3/5 سانتی متر به صورت سنتی و ماشینی پخت می شود.

مواد لازم برای پخت نان بربری:

  • آرد
  • آب
  • نمک
  • خمیر ترش
  • رومال

طرز تهیه رومال: مقداری آب را در ظرفی ریخته می گذاریم تا جوش آید سپس مقداری ارد الک کرده روی آب ریخته و هم می زنیم و بعد کمی شیره انگور یا شکر یا شیره خرما به آن اضافه می کنیم(رومال برای تخلخل و تغییر شکل ظاهری نان استفاده می شود).

روش پخت نان بربری:

در یک نانوایی بربری ابتدا آرد و نمک و آب و خمیر ترش را مخلوط کرده و آن را به هم می زنند و می گذارند یک و نیم ساعت بماند (زمان استراحت بستگی به نوع آرد دارد). براي پخت این نوع نان ابتدا بایستی چانه هایی به وزن 500 الی 700 گرم تهیه کرده و پس از باز کردن و پهن کردن آنها به شکل بیضی در آورده روي آن را رومال می مالند و با ناخن خطوط عمیق در سراسر طول نان ایجاد می نماید و با دست یا پارو در تنور قرارمی دهند. وزن نان بدست آمده حدود 400 الی 600 گرم می باشد. مدت پخت براي نان در حدود 10 الی 15 دقیقه می باشد. ابتدا نان ها را در قسمت پهلوي چپ تنور قرار می دهند و سپس به جلو می کشند تا نان به طور کامل پخته می شود.

ورود به شغل نانوایی بربری

برای این شغل شما لزومی به داشتن تحصیلات ندارید (شما می‌توانید با تحصیلات کمتر از دیپلم نیز وارد این کار شوید ولی باید بدانید که در دنیای امروز که رقابت و فکرهای نو جایگاه والایی دارند، با افزایش سطح تحصیلات خود می‌توانید بسیار سریع‌تر در این کار پیشرفت کنید.) به یاد داشته باشید که راه اندازی یک نانوایی و پخت نان کار آسانی نیست و به مهارت و تجربه نیاز دارد که باید قبل احداث، فوت و فن کار را یاد گرفته باشید. شغل نانوایی کاری طاقت فرساست و شما کل روز را باید سرپا و جلوی تنور باشید.

انواع خط تولید نان بربری

  • خط تولید نان بربری نیمه اتوماتیک با دستگاه دوار ثابت
  • خط تولید نان بربری نیمه اتوماتیک با دستگاه دوار پرتابل
  • خط تولید نان بربری نیمه اتوماتیک با دستگاه تونلی
  • خط تولید نان بربری تمام اتوماتیک با دستگاه تونلی

مساحت لازم برای یک نانوایی بربری

برای هر نانوایی با توجه به نوع نان (سنگک، بربری، تافتون، لواش و فانتزی)، انبار و تجهیزات مخصوص هر نانوایی (تنور پخت، دستگاه خمیر، میز کار و … ) میتواند متفاوت باشد ولی در هر صورت شما به یک مکانی با حداقل متراژ 90 متر که 4 متر ارتفاع داشته باشد نیاز دارید.

مراحل دریافت مجوز نانوایی

برای اخذ مجوزهای لازم باید ابتدا در سامانه دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور به آدرس /http://iranianasnaf.ir ثبت نام کنید.

بعد از ارائه طرح و درخواست شما در اتحادیه مربوطه، شما می‌توانید به همراه مدارک لازم به اتحادیه بروید. اتحادیه نانوایان به شما چهار نامه برای استعلام از دارایی، بهداشت، انگشت نگاری و تشخیص اعتیاد می‌دهد. اداره بهداشت بعد از دریافت درخواست به محل نانوایی شما مراجعه کرده و در صورت رعایت استانداردها، تاییدیه بهداشت را صادر می‌کند. بعد با پاسخ استعلام‌های چهارگانه به اتحادیه بازگشته و بعد از پرداخت کمیسیون ورودی مجوز خود را دریافت می‌کنید.

  • کار کردن بدون مجوز در این حوزه خطای بزرگی است. (غیرمجاز، پلمب مکان، قیمت گاز و…)

رمز و راز موفقیت در این شغل

مکان مناسب و مدرن + کیفیت و تنوع بالا = بازار فروش عالی

هرچه محل کاسبی خود را را به‌روزتر و شیک‌تر جلوه دهید، تعداد مشتری ها فروشتان بالا می رود. بهتر است این کار را با دکوراسیون شروع کنید. از پخت نان با کیفیت بهتر غافل نشوید و در کنار کیفیت عالی نان هر روز با کارهای ساده تنوع محصولاتتان را زیاد کنید. مثلاً: از پاشش سبزی های خشک معطر، خشخاش یا کنجد بر روی نان استفاده کنید و سعی کنید همیشه ار بقیه متفاوت باشید.

سرمایه لازم برای نانوایی بربری

برای احداث یک نانوایی بربری شما نیاز به خرید یک مکان مناسب دارید (اجاره محل به صرفه نیست) که با توجه به محل و استان و شهری که درآن زندگی میکنید متفاوت است که حداقل داشتن 100 میلیون ضروری است. سپس هزینه های مربوط به خرید تجهیزات کار است که میتواند اتومات و نیمه اتومات باشد که حدود 50 الی 100 میلیون برآورد میشود. هزینه های جاری مثل خرید آرد و مواد مورد استفاده هم هست که باید در نظر بگیرید.

نتیجه گیری

این کسب و کار می تواند سودآوری مطلوبی داشته باشد اما لازمه آن این است که به روش‌های مختلف هزینه‌های راه‌اندازی و تولید را پایین بیاوریم (بدون افت کیفیت نان) و در مقابل سعی کنیم با به خرج دادن کمی خلاقیت، تفاوت در ظاهر نانوایی، برخورد با مشتری، کیفیت و تنوع در پخت، سود خود را افزایش دهیم.

توجه داشته باشید که نانوایی بربری (هر نانوایی دیگر) محل مخصوص به خودش را می طلبد و می‌توان با انتخاب محل مناسب و افزایش فروش روزانه به سود قابل قبولی دست یافت.

احداث نانوایی های مختلف:

نانوایی نان بربری
نانوایی نان سنگک
نانوایی نان لواش
نانوایی نان تافتون

شما در یک مکان بزرگ میتوانید چند نوع نان را همزمان پخت کنید همچنین اکثر دستگاه ها و تجهیزات یکسان هستند.

[votes: 0 Rating: 0]

کانال تلگرام بیگ والت
برچسب ها
انواع نان نان نان بربری نانوایی

فرهاد دهقان

موسس و مدیرعامل بیگ والت ✍ "زمان شما محدود است، بنابراین آن را با زندگی به سبک دیگران هدر ندهید. اجازه ندهید زمزمه های دیگران باعث شوند تا صدای درونی خود را نشنوید. از همه مهم تر، شجاعت این را داشته باشید که به حرف دل خود و یافته های درونی خود عمل کنید. آنها به خوبی می دانند که شما دوست دارید چه کاری انجام دهید. همه چیزهای دیگر در درجه دوم اهمیت قرار دارند. "

نظرات کاربران

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن