dogeminers
dellminer
شغل آزادکارآفرینی و اشتغالزایی

شغل نانوایی لواش ، پخت نان نازک و ترد

پخت نان لواش

پخت نان لواش با احداث نانوایی لواش Lavash Bakery

نان، غذای پایه و اصلی ایرانیها، به ویژه خانواده‌های كم‌درآمد و نیز ارزانترین ماده در الگوی غذایی روزانه است.

کل بازار نان در کشور ما در اختیار چهار نان لواش، تافتون، بربری و سنگک است که نان لواش با 44 درصد بازار مصرف در صدر قرار دارد. نان تافتون نیز 35 درصد، نان سنگک حدود 7 درصد، نان های حجیم و نیمه حجیم نیز 3 درصد را به خود اختصاص داده اند. 11 درصد هم در اختیار سایر نان ها است.

نان لواش چیست؟

نان لواش، نان نازک تردی است به ضخامت حدود سه میلی‌متر که از خمیر فطیر یا خمیر «کم ورآمده» پخته می‌شود. این نان را نان تنوری هم می‌گویند. نان سنتی مسطحی است که از آرد معمولی(سبوس گرفته )، آب، نمک، مخمر صنعتی و یا خمیر ترش طی فرآیندهاي تخمیر تهیه شده و پس از شکل دهی به صورت خاص خود برروي سطح داغ پخته می شود.

شکل ظاهری لواش:

نانی است بیضی یا مستطیل شکل به ابعاد 35 الی 70 سانتی متر مربع به وزن تقر یبی 200گرم . معمولا نان لواش را در دو اندازه بزرگ و کوچک تهیه می نمایند و ابعاد مذکور در بالا مربوط به نان بزرگ می با شد . لواش نانی است بسیار نازك و می توان بر اي مدت طولانی آن را نگهداري کرد و در موقع لزوم با کمی مرطوب کردن آن را مانند نان تازه به مصرف رساند.

مواد مورد نیاز برای پخت لواش:

  • آرد
  • نمک
  • آب
  • خمیر ترش

طرز پخت نان لواش:

آرد و آب و نمک را با هم مخلوط کرده به صورت خمیر در می آور ند، سپس خمیر ترش را به آن می افزایند و براي مدت 4 ساعت در حالی که روي آن را پوشانده اند در محلی نسبتاً گرم نگه می دارند بعد از ور آمدن خمیر یعنی تکمیل عمل تخمیر، چانه ها را به وزن تقریبی 250 الی 300 گرم آماده نموده و روي سینی هاي تخته اي قرار می دهند. ابتدا هر چانه را با وردنه (وسیله اي که به وسیله چوب مدور که دو سر آن داراي دسته است ) و سپس با تیرك تا آنجایی که ممکن با شد نازک می نمایند، سپس روي بالش مخصوص که کمی بزرگتر از اندازه نان است قرار داده و به دیوار تنور می چسبانند. مدت پخت این نوع نان براي هر 5 عدد لواش 25 الی 30 ثانیه می باشد. این تعداد نان حدود 1 کیلوگرم وزن دارد.

انواع خط تولید نان لواش

  • خط تولید نان لواش نیمه اتوماتیک با دستگاه دوار ثابت
  • خط تولید نان لواش نیمه اتوماتیک با دستگاه دوار پرتابل
  • خط تولید نان لواش نیمه اتوماتیک با دستگاه تونلی
  • خط تولید نان لواش تمام اتوماتیک با دستگاه تونلی

براي راه اندازي خط توليد يا نانوايي نان لواش تمام اتوماتيک نياز به دستگاه و تجهيزات پخت نان به شرح ذيل مي باشد:

  • دستگاه پخت حرارت غير مستقيم اتومات تونلي
  • دستگاه الک آرد
  • دستگاه خميرهمزن
  • تغارخمير
  • شاطر اتومات لواش
  • دستگاه شاطر اتومات
  • باند خنک کننده نان

مراحل دریافت مجوز نانوایی

مراحل دریافت مجوز برای تمامی نانوایی ها یکی است. برای اخذ مجوزهای لازم باید ابتدا در سامانه دبیرخانه هیئت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور به آدرس /http://iranianasnaf.ir ثبت نام کنید.

بعد از ارائه طرح و درخواست شما در اتحادیه مربوطه، شما می‌توانید به همراه مدارک لازم به اتحادیه بروید. اتحادیه نانوایان به شما چهار نامه برای استعلام از دارایی، بهداشت، انگشت نگاری و تشخیص اعتیاد می‌دهد. اداره بهداشت بعد از دریافت درخواست به محل نانوایی شما مراجعه کرده و در صورت رعایت استانداردها، تاییدیه بهداشت را صادر می‌کند. بعد با پاسخ استعلام‌های چهارگانه به اتحادیه بازگشته و بعد از پرداخت کمیسیون ورودی مجوز خود را دریافت می‌کنید.

کار کردن بدون مجوز در این حوزه خطای بزرگی است. (غیرمجاز، پلمب مکان، قیمت گاز و…)

مساحت لازم برای یک نانوایی لواش

برای هر نانوایی با توجه به نوع نان (سنگک، بربری، تافتون، لواش و فانتزی)، انبار و تجهیزات مخصوص هر نانوایی (تنور پخت، دستگاه خمیر، میز کار و … ) میتواند متفاوت باشد ولی در هر صورت شما به یک مکان 90 متری نیاز دارید.

سرمایه لازم برای نانوایی لواش

برای احداث یک نانوایی لواش شما نیاز به خرید یا اجاره یک مکان مناسب دارید که با توجه به محل و استان و شهری که درآن زندگی میکنید متفاوت است که حداقل داشتن 100 میلیون ضروری است. سپس هزینه های مربوط به خرید تجهیزات کار است که میتواند اتومات و نیمه اتومات باشد که حدود 50 الی 100 میلیون برآورد میشود. هزینه های جاری مثل خرید آرد و مواد مورد استفاده هم هست که باید در نظر بگیرید.

موفقیت در این شغل

شیوه های جدید فروش نان به طور مداوم از روندهای بازار و رفتار مصرف کنندگان تبعیت می کند. دیگر تنها نان داغ یک ارزش برای بسیاری مشتریان محسوب نمی شود. در بازاریابی و فروش نانوایی ها، رقابت بر سر ارزش هاست و کیفیت یکی از کلیدی ترین آنهاست.

میزان پخت هر نانوایی تابع شرایطی مانند مکان، بافت و تراکم جمعیتی منطقه و فاصله از نانوایی بعدی دارد که این فاکتور ها در کنار کیفیت پخت و مشتری مداری می‌تواند سودآوری خوبی را برای نانوایی به همراه داشته باشد.

احداث نانوایی های مختلف:

نانوایی نان بربری
نانوایی نان سنگک
نانوایی نان لواش
نانوایی نان تافتون

شما در یک مکان بزرگ میتوانید چند نوع نان را همزمان پخت کنید همچنین اکثر دستگاه ها و تجهیزات یکسان هستند.

[تعداد: 1 امتیاز: 4]

تلگرام بیگ والت؛ تحلیل و بررسی روش‌های کسب درآمد + تازه‌ترین اخبار کسب و کارها
کانال تلگرام گروه تلگرام

برچسب ها
Newsletters

✉ خبرنامه


با عضویت در خبرنامه، برترین مقالات را در ایمیل خود دریافت کنید!

همین الان ایمیل خود را ثبت کنید و کسب درآمد را شروع کنید.

تعداد علاقه‌مندانی که تاکنون عضو خبرنامه ما شده‌اند:

2150+ نفر

Newsletters

نظرات کاربران

  اشتراک در  
اطلاع از
دکمه بازگشت به بالا
بستن