کاشت و پرورش خیار در خانه

در خانه خیار بکارید و کسب درآمد کنید

:Cucumber growing

خیار گیاهی یکساله از خانواده کدوئیان ودارای ریشه های سطحی وگسترده می باشد ساقه های آن خزنده بوده و چنانچه به قیم وصل شود به صورت بالارونده رشد می کند. برگ ها پهن و بزرگ و دارای 5-3 بریدگی می باشد که انتهای بریدگی ها تیز می باشد. گل های نر و ماده جدا از هم و بر روی یک پایه قراردارند. گل های نر به صورت مجتمع و گل های ماده به صورت منفرد درمحور برگها ظاهر می شود. تعداد گل های نر بیشتر ازماده بوده و این نسبت 1به14 می باشد.

خیار میوه پرکاربردی در خانه ها است,اگر در خانه خود باغچه دارید به شما پیشنهاد می کنیم تا در آن خیار بکارید و استفاده کنید. روش های کاربردی کاشت خیار در خانه

زمان و نحوه كاشت

بذر خیار را در نواحی معتدل در اواخر فروردین و محصول پاییزه را در اواخر مردادماه در روی پشته بكارید. فاصله ردیف‌ها را حدود 60 تا 70 سانتیمتر و فاصله‌های بوته‌ها را حدود 25 تا 30 سانتیمتر در نظر بگیرید.

آب و هوای گرم برای پرورش گیاه مناسب است. سعی کنید مکانی آفتابی برای خیار در نظر بگیرید، دمای خاک باید حداقل 21 درجه باشد، بنابر این مطمئن شوید بذرها پس از آخرین یخبندان کاشته شوند. خیار را می توان در جعبه کاشت در باغچه و یا ظروف مناسب با استفاده از داربست کاشت.

حداقل دما برای جوانه زدن خیار 12 درجه سانتیگراد می‌باشد.

گلدان را با خاک برگ و مقداری کود دامی و مقداری خاک باغچه مخلوط و پر کنید. در هر گلدان می توان 6 عدد بذر کاشت، بذر ها را در عمق 2 سانتی و به پهلو در خاک بکارید. بهتر است بذر ها را ۲۴ ساعت قبل از کاشت در آب ولرم خیس کنید. پس از کاشت گلدان را آبیاری کرده و در مکانی قرار دهید که حداقل 6 ساعت نور مستقیم خورشید دریافت کند.

بذر‌ها حدود یک هفته بعد جوانه می زنند. زمانی که گیاهچه ها دارای سه تا چهار برگ شدند 2 گیاهچه قوی را نگه داشته و بقیه را به آرامی از خاک خارج کنید. گلدان را در کنار دیوار منتقل کنید یا مکانی که بتوانید از بالا نخ آویز درست کنید و بوته ها را به آنها ببندید. حین بزرگ شدن بوته ها، آنها را در جهت عکس عقربه های ساعت دور نخ بپیچید و به سمت بالا هدایت کنید.

پس از اینکه بوته ها 25 سانتیمتر رشد کردند بوته ی ضعیفت را از گلدان خارج کنید و اجاز دهید بوته قوی به رشد خود ادامه دهد. با رسیدن بوته به ارتفاع ۳۰ سانتی متری، شاخه های فرعی را به تدریج حذف کنید با این کار به گیاه اجازه می دهید که تمام انرژی تولیدی توسط گیاه صرف رشد ساقه و برگهای اولیه شود و بدین وسیله گیاه قوی و شاداب باشد. شاخه های جانبی نباید از سه بند بیشتر شوند به این طریق با هرس به موقع گیاه را وادار به تولید گل برای تولید میوه میکنید.

در طول پرورش خیار خاک را مرطوب نگه دارید (نه در حدی که خیلی خیس باشد) در مورد آبیاری باید به این نکته توجه کرد که آبیاری زیاد قبل از گل دادن خیار مضر و باعث تاخیر در میوه دان خیار میشود اما بعد از شروع گل دهی و هنگام تشکیل شدن میوه آبیاری مداوم بوته خیار در تولید محصول بیشتر موثر است.

خیار ها 55 تا 70 روز پس از زمان کاشت آماده برداشت می باشند، میوه‌ها را با قیچی باغبانی و یا یک چاقوی تیز و تمیز از ساقه جدا کنید.

نكات: از بیماری‌های مهم خیار می‌توان سفیدك دروغین و سفیدك حقیقی را نام برد و همچنین می‌توان به لكه زاویه‌ای برگ یا موزاییك خار اشاره نمود. خیار دارای انواع ویتامین و املاح معدنی از جمله ویتامین C، منیزیم و پتاسیم است.

برچسب ها

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close